CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Anything Else

Produktionsland:
USA, Frankrig, Holland, England

Produktionsår:
2003

Manuskript:
Woody Allen

Producere:
Letty Anderson

Fotograf:
Darius Khondji

Klipper:
Alisa Lepselter

Komponist:


Censur:
Tilladt for alle

Distributør:
Scanbox

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(12 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
28-04-06:
Woodys comeback
28-09-05:
Biggs dræber kæreste med frieri
25-06-04:
Winslett trækker sig fra Allen-film
18-06-04:
Woody Allen i London med Winslet og Rhys-Meyers
27-08-03:
Trainspotting-stjerne med i Allens næste film
16-03-03:
Ricci gyser med Craven & Williamson
20-11-02:
Ricci som Therons kæreste
16-05-02:
Allen til festlig Cannes-åbning
08-04-02:
Woody Allen åbner Cannes med Hollywood-slutning
 
Anmeldelser:
19-09-14:
Fading Gigolo
10-12-12:
To Rome With Love
13-11-12:
Woody Allen: A Documentary
08-04-11:
You Will Meet a Tall Dark Stranger
19-05-10:
Mig og Melody
13-11-08:
Penelope
05-06-08:
Cassandra's Dream
04-06-07:
Scoop
28-09-06:
Match Point
19-08-05:
Melinda and Melinda
26-04-04:
Prozac Nation
13-04-04:
The Gathering
10-03-04:
American Pie - The Wedding
22-09-03:
Hollywood Ending
09-12-02:
Skorpionens forbandelse
20-11-02:
Small Time Crooks
24-04-02:
American Pie 2
27-03-02:
Evil Woman
12-02-02:
The Man Who Cried
20-06-01:
Bless the Child
01-05-01:
Boys and Girls
21-03-01:
Loser
20-02-01:
Dur og mol
24-01-01:
Manhattan
24-01-01:
Everything You Always Wanted To Know About Sex...
24-01-01:
Mig og Annie
28-11-00:
Celebrity
23-05-00:
American Pie
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
1.78-1 Anamorphic WideScreen

Lyd:
Dolby Digital Mono

Ekstra materiale:
Biografier, produktionsnoter
Anything Else

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Komedie, Romantik
Varighed:104 minutter
Instruktør:Woody Allen
 
Anmeldelsesdato:19-04-2004
Medvirkende:Som:
Jason BiggsJerry Falk
Christina RicciAmanda
Woody AllenDavid Dobel
Danny DeVitoHarvey
Stockard ChanningPaula
Fisher StevensManager
Se komplet creditliste her

En ungdommelig Allen
 
Ungdommen udgør variationen i dette 34nde opus fra en af USAs mest produktive instruktører. Kernen i plottet er det samme, som det næsten altid har været hos Allen, hvis man ser bort fra slapstick-starten og den tungsindige Bergman-inspirerede periode i slut-80’erne, nemlig kærlighedens uregerlige liv. Jerry (Jason Biggs) og Amanda (Christina Ricci= er i 20’erne og i et forhold, som fra filmens start føles mere som et maratonløb end en hyggelig spadseretur. De faldt pladask for hinanden, men hun lider af angst for at binde sig og han ejer ikke evnen til at slå op – og således cirkler de rundt om hinanden som to måner, der nok ser hinanden hver dag, men aldrig kommer tættere på. På den måde minder udgangspunktet en del om Allens egen Annie Hall, men der er stadig langt op til mesterstykket fra 1977.

Jerry i problemer
Mindre kan nu også gøre det. Jerry er vores hovedperson og fortrolige i historien. Flere gange henvender han sig direkte til kameraet og udøser sine frustrationer i klassiske Allenske vendinger. Instruktøren optræder selv i en kulørt og meget morsom birolle som særlingen David Dobel, der underholder Jerry i Central Park med en lang række betragtninger om livet og alt det andet, men når alt kommer til alt, er det Jerry selv, der må klare problemerne med Amanda. Da vi kommer ind i filmen, har de ikke haft sex i et halvt år – han minder hende for meget om hendes far – og den stakkels Jerry er ved at gå ud af sit gode skind. Samtidig flytter Amandas mor (Stockard Channing) ind i deres lille lejlighed og starter på en ny ungdom med stoffer, druk og unge kærester.

Hårde hug
Woody Allen har selvfølgelig selv skrevet manuskriptet, og det er et par jokes skarpere end de seneste film. Der er mange storslåede replikker blandt det tæppebombardement af visdomsord og one-liners, der forlader højttalerne, og selv om man ikke sidder storhulkende i samtlige 7 kvarter, så kompenserer manuskriptets underfundigheder til fulde. Målet for satiren er blandt andet psykoterapien, som Allen selv har været en varm fortaler for, men også den eskalerende paranoia i det politiske billede får et par drøje hug i selve Dobel-figuren, der ikke er helt sikker på, at verdens antisemitiske kræfter har fået blodtørsten stillet under 2. verdenskrig og derfor forbereder sig på det værste.

Friske vinde
Det har tilsyneladende givet Allen et friskt pust at halvere alderen på sine hovedpersoner. Jason Biggs er god som Allen Junior, med alle de samme neuroser og problemer som den unge Allen slæbte rundt på i 70’erne, og Christina Ricci er både dåredejlig og møgirriterende på den helt rigtige måde, når Jerry skiftevis skal falde for og afstødes fra sin Amanda. At det giver filmen svært ved at finde et naturligt publikum er en bekymring andre må kæmpe med, men Allen har lavet sin skarpeste film siden Harry – stykke for stykke og den rummer absolut gyldne øjeblikke, som enhver Allen-fan bør unde sig selv.
 
DVD-vurdering
Et par biografier og lidt produktionsnoter ledsager den fornøjelige film - fin supplerende læsning, men også lige i underkanten.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (1 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
jkcarlo
12-7-2004 23:29
efter den katastrofale hollywood ending, har woody allen kastet sig over et forsøg på at lave en ungdomsfilm med jason biggs og christina ricci, der efter min mening falder næsten fuldstændig til jorden. især fordi det slet ikke passer hverken til biggs eller ricci at gå og tale woody allen replikker - replikker der efterhånden begynder og lugte stærkt af genbrug.
hvorfor er det altid at woody allen (der medvirker i filmen som den tumbedumme david dobel) skal spille en eller anden forvirret lille sølle personlighed, som seerne så alligevel skal fatte sympati for, fordi han er åhh så chamerende? (måske et udtryk for woody allens selvbillede; sær, men frem for alt chamerende). gentagelser er altså ikke chamerende - de er trættende!!
et andet gennemgående tema i woody allens film er sex i alle mulige og umulige afskygninger- hovedsagligt udtrykt verbalt, hvilket efterhånden også begynder at virke brugt og klichee-agtig, og hvorfor er det lige altid, at der forefindes en attraktiv kvinde i filmen, der fortæller, at hun tænder på ukønne underlige mænd (som woody allen).
dialogen har altid været woody allens stærke våben, men efter talrige gentagelser og kogen suppe på samme ben, ender hans dialoger som et tveægget sværd, hvor der hældes gammel vin på nye flasker ud i det uendelige.
gaaaab


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Justice League16/11
Rodin16/11
Glasslottet16/11
QEDA16/11
Ballerina9/11
The Killing of a Sacred Deer9/11
Monsieur Verdoux9/11
Den unge Karl Marx9/11
Human Flow9/11
The Shining9/11
Flere bio-anmeldelser
 
Transformers: The Last Knight13/11
It Comes at Night10/11
The Mummy6/11
Filmen om Kaptajn Underhyler23/10
Baywatch20/10
Wonder Woman16/10
Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge9/10
Alien: Covenant6/10
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Silence of the Lambs var oprindelig tænkt som Gene Hackmans instruktørdebut med Michelle Pfeiffer i rollen som Clarice Starling – hvem var det, der i stedet tog instruktørkasketten på?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google