CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
110% Greve

Produktionsland:
Danmark

Produktionsår:
2004

Manuskript:


Producere:
Thomas Heurlin

Fotograf:
Henrik Ipsen
Per Frederik Skiold
Hans Christian Sørensen

Klipper:
Lars Therkelsen

Komponist:


Censur:
Tilladt for alle

Distributør:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(58 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
29-04-05:
Zentropa laver Christiansborg-film
23-02-05:
Salaam DK er festivalklar
02-10-02:
To nye ungdomsfilm på vej
 

Læs også...
I temaet BUSTER 2004:
 
Frøernes spådom
BUSTER 04: Børnemoral i knibe?
BUSTER 04: Og vinderne er...
BUSTER 04: Barske børnefilm
BUSTER 04: Kærlighed og humor på hebraisk
BUSTER 04: Blandede ungdomsbolcher
BUSTER for 5. gang
Ketchup-effekten
Bare Bea
Elephant
Thirteen
In America
Prozac Nation
Møgunger
Terkel i knibe
Osama
Kl. 5 om eftermiddagen
Tæl til 100
Igby Goes Down
Valhalla
Donnie Darko
Metropolis
The Believer
Shrek
Cirkeline - Storbyens mus
Abernes Ø
Boys Don't Cry

110% Greve

Anmeldt af:Jesper Vestergaard
Genre:Drama
Varighed:90 minutter
Instruktør:Jesper Jack
Vibe Mogensen
Mette-Ann Schepelern
 
Premieredato:18-06-2004
Medvirkende:Som:
Ali Alabboudi
Sheela Emilie Jacobsen
Kristian Klemmed

33% film
 
Hvordan er det at være teenager og bo i Greve? Spørgsmålet bliver for tiden behandlet i TV2s dokumentarserie 100% Greve, og nu skulle der så være mulighed for at opleve cirka 10% ekstra med biograffilmen 110% Greve. Det kan godt være, at filmen fungerer som supplement til tv-serien, men som selvstændig oplevelse og på vilkår med det øvrige biografudbud er der desværre for lidt at komme efter.

Tre teenagere i Greve
Og det er ikke fordi filmen ikke er grundig i sine nærgående og sammenhængende portrætter af de tre midtteenagere, den indiskfødte og senere adopterede Sheela, den irakisk-fødte Ali og den dansk-fødte Klem. Man føler med Sheela i hendes kampe med både moderen og skolen, og man mærker hendes frustrationer, når hun får for meget at drikke. Man er med, når Ali prøver at finde sig selv mellem mulighederne og restriktionerne i den verden, der omgiver ham, og som hans far aldrig har lært at kende. Og vi er med når Klem skal agere i krydsfeltet mellem moderen, kæresten og vennen, der mener, at den eneste måde at få respekt på er at starte en bande og få nogle rygmærker.

Præget af planlægning
Projektet er et stort anlagt samarbejde mellem produktionsselskaberne Koncern TV- og Filmproduktioner og Fjernsynsfabrikken, Det Danske Filminstitut og TV2, hvor de tre instruktører Mette-Ann Schepelern, Vibe Mogensen og Jesper Jack har fulgt hver deres hovedperson i et år. Det giver sig selv, at den slags betyder planlægning. Det er bare ærgerligt, at planlægningen også er blevet det, der mest markant præger resultatet.

Uden forandring ingen fortælling
Filmens stil synes primært at være noget, der er blevet til i klipperummet, og instruktørernes personlige vinkler synes noget nær usynlige undervejs. Filmens store problem er dog, at det i højere grad er projektets tidsramme, end det er hovedpersonernes historier, der synes at have dikteret vinklingen. Den eneste af de tre medvirkende, der gennemlever markante personlige vendepunkter og tager store beslutninger undervejs er Ali. Hans del af filmen lever på en dramatisk udvikling, som de to øvrige dele helt mangler. Nok kommer man tæt på Sheela og Klem, men de forandrer sig ikke synderligt undervejs. Skiltene inden rulleteksterne afslører, at også de, efter optagelsernes afslutning, er kommet videre i deres liv. Det var i høj grad dér, at instruktørerne skulle have været med.
For uden forandring ingen fortælling. Og netop fordi filmen langt hen af vejen ikke fortæller noget, men blot kredser omkring de samme problemer, kommer den til at savne den grundlæggende dramatik, som er afgørende for en god biografoplevelse.

Forsøget på at nærme sig virkeligheden og præsentere ægte, personlige kampe på tv og film er prisværdigt og kan uden tvivl medvirke til større forståelse, kulturelle grupperinger imellem. Det her burde bare have været bedre.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (7 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Rdt
11-1-2013 05:07
Luiz Augusto, parabe9ns por ter cortado as asas dunatre a sua passagem pela universidade! Mas vea se ne3o breca a ocupae7e3o em Bauru que e9 mais do que urgente.Abrae7o

Kamilla
20-6-2007 14:25
Arrestere hjerne-skriger-sekt og idømme dem livstids-fængsel
CT scanning og ultralyd-foto af kranie
Erstatning for hjerneskade og hjernecancer
Hobbyland rose
Ikea seng
In Wear sommertøj
Ivar kommode
Lene gardin
Linnea presse blomster 5 stk. Trip
Matas æblebalsam
Netto krydderurtefrø
Operere radiosender-elektroder ud

Kamilla
13-6-2007 19:44
Arrestere hjerne-skriger-sekt og idømme dem livstids-fængsel
CT scanning og ultralyd-foto af kranie
Erstatning for hjerneskade og hjernecancer
Hobbyland roser
Ikea seng
In wear sommertøj
Ivar kommode
Lene gardin
Linnea presse blomster 5 stk. Trip
Matas æblebalsam
Netto krydderurtefrø
Operere radiosender-elektroder ud

jkcarlo
8-5-2005 21:07
110 % greve burde være obligatorisk i al folkeskoleundervisning for de større klasser, men reelt for hele den danske befolkning. giver et nyanceret billede af problemfyldte unge teenagere og skaber en bedre forståelse for, hvorfor de er, som de er
***** (fem af seks)

Greve-borger
4-2-2005 22:54
Kommentar til:ALENE MOR!

Jeg gør lige opmærksom på at personerne som er i dokumentaren ikke er som de fremvises i filmen, den er blevet klippet så de virker mere teenager-agtige... Især hvad 'klem' angår(jeg kender dem der er med i filmen)... så det er ik dem der er noget i vejen med, men derimod producerne og redigeringsteknikkerne!


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Hjertelandet20/9
BlacKkKlansman20/9
Bare Juliet20/9
The Predator13/9
The Seagull13/9
Mod solnedgangen13/9
In the Aisles6/9
Den dag på stranden6/9
The Raft5/9
Ordets magt30/8
Flere bio-anmeldelser
 
Peter Kanin3/9
Avengers: Infinity War31/8
Rampage Out of Control27/8
A Quiet Place24/8
Ready Player One17/8
Pacific Rim Uprising13/8
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvor stammer Anthony LaPaglia fra?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google