CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
The Rundown

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2003

Manuskript:
R.J. Stewart, James Vanderbilt

Producere:
Kevin Misher
Karen Glasser
Marc Abraham

Fotograf:
Tobias A. Schliessler

Klipper:
Richard Pearson

Komponist:
Toby Chu
Harry Gregson-Williams

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
Universal

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(86 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
25-02-05:
Hvad er det Walken vil med Sandler?
23-02-05:
Sarandon er Stiflers nye mor
28-10-04:
Mann & Bergs bombefilm
03-06-04:
Dirty Harry - uden Clint'en
26-03-04:
Seann William Scott som sangstjerne
27-01-04:
Razzie-nomineringerne 2003 – Ben & Jen de store tabere
04-11-03:
The Rock som blond tegneseriefigur
21-10-03:
'Stifler' bliver jaget CIA-agent
17-10-03:
Travolta manager for The Rock
29-09-03:
The Rock rydder op
16-05-03:
The Rock som sherif Pusser
18-07-02:
The Rock, Walken og Scott
 
Anmeldelser:
10-03-11:
Faster
17-07-07:
Gridiron Gang
01-05-06:
Doom
12-09-05:
Be Cool
21-12-04:
Walking Tall
10-03-04:
American Pie - The Wedding
27-11-02:
Scorpion King
21-08-02:
Poolhall Junkies
14-11-01:
Mumien vender tilbage
13-06-01:
Road Trip
01-08-00:
Blast from the Past
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
Anamorphic Widescreen 2.35:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
2 Kommentarspor – med instruktør Peter Berg og The Rock – og med producerne Marc Abraham og Kevin Misher, 6 featuretter: Rumble in the Jungle, The Amazon - Hawaii style, Appetite for Destruction, The Rundown Uncensored, Running down the town, Walken’s World, 9 slettede scener og 5 trailers
Welcome to the Jungle

Anmeldt af:Lisa Brygger
Genre:Action, Eventyr
Varighed:102 minutter
Instruktør:Peter Berg
 
Anmeldelsesdato:28-07-2004
Medvirkende:Som:
Dwayne JohnsonBeck
Seann William ScottTravis
Rosario DawsonMariana
Christopher WalkenHatcher
Ewen BremnerDeclan
Jon GriesHarvey
Se komplet creditliste her

... we've got fun and games?
 
Som en sær blanding af computerspil, slagfuld b-film og en snert af wannabe-Indiana Jones får vi mixet os en noget farverig drink med actionkomedien Welcome to the Jungle. Filmen har ikke meget på hjertet andet end at få hevet smilebåndene i opadgående retning, mens wrestling-stjernen The Rock, der efterhånden har vist sig frem i nogle betydningsløse underholdende film, leger principfast eventyrhelt. Det er stærkt indlysende, at filmen gerne vil være en stor, dum og lækker actionkomedie, men desværre fremstår den mere som en splejset og højtråbende adspredelse.

Bøf med løg
Skuespiller Peter Berg, der kun for anden gang instruerer en spillefilm, starter ellers festen med manér. Arnold Schwarzenegger dukker op i en ultrakort cameo og The Rock banker et helt footballhold på en trendy bar. Ikke fordi han er en psykopatisk bisse, men fordi det er en del af hans arbejde. Klippen arbejder nemlig for en ubehagelig fyr som en slags inkassator. En spillelysten quarterback har svært ved at indse, at en mindre gæld skal tilbagebetales, og vi andre skal desuden overvære, hvor hård en hund hr. Rocks rolle er. Men herefter fiser al gassen langsomt ud af den hårdt oppustede film.
Beck, som The Rock hedder i filmen, er som en mere charmerende - og humoristisk - Steven Seagal; en småtør og professionel actionfigur med principper. Han nægter at bruge skydevåben (for så sker der slemme ting), og han forsøger altid at være høflig. Naturligvis bliver disse to dyder testet til den yderste grænse, da chefen sender ham på en sidste opgave inden håndlanger-karrieren afsluttes og drømmejobbet som kok og restaurantejer indledes. Beck skal blot tage til en lille mineby El Dorado - med tilnavnet Helldorado - midt i Amazonas, finde chefens umulige søn og bringe ham tilbage til Los Angeles. Simpelt, ikke?

Enkel opskrift – kedeligt resultat
Nu vil jeg meget gerne kunne skrive, at "selvfølgelig går det ikke sådan, tingene er langt mere komplicerede", men nej. Naturligvis gør junior lidt modstand og et par fæle skurke blander sig også i løjerne, men handlingen er stadig lige så ensporet og unuanceret som Seann William Scotts talent. Han spiller sønnen Travis Walker, der skal give The Rock modspil mellem de utallige slagmålsscener, og heldigvis svinger de to både fysisk og verbalt storartet sammen. Scott er lysår bedre med The Rock end han var det med Yun-Fat Chow i den rædsomme Bulletproof Monk. Makkerparret har tillige yndige Rosario Dawson med som tredjemand m/k og næsten altid eminente Christopher Walken fylder fint som filmens skurk.

Er det film eller filmatiseret wrestling?
Welcome to the Jungle er på ingen måde en pinlig actionfilm. Mere end én gang er den tilstrækkelig morsom, men det tyndbenede plot er ikke alene stærkt nok til at opretholde solid spænding i de lange 105 minutter, og derfor har man valgt at koreografere alle filmens kampscener med The Rock, som var de wrestling-kampe. Det ser ganske tegneserie-sjovt ud, at den stakkels helt enten gennembanker diverse slyngler eller at han selv får prygl af et par små 'jungledværge', men det havde været bedre, hvis man havde indsprøjtet nogle flere grine-steroider i komediesektionen.
Filmens bærende klippe, The Rock, er heldigvis et langt mere fornøjeligt selskab end actionforgængere som Seagal og Van Damme, men han skal begynde at flekse med helt andre muskler, hvis vi virkelig skal føle os forkælet som actionpublikum.
 
DVD-vurdering
Umiddelbart ser ekstramaterialet på denne udgivelse indbydende ud. Hele to kommentarspor og en håndfuld featuretter og slettede scener får man serveret, men lige så snart man får tager hul på de forskellige indslag, falmer interessen.

Jeg startede med at kigge de seks featuretter igennem og vidste dermed, da jeg endelig kom til kommentarsporene, meget af det som de fire herrer talte om.
Heldigvis varierer de seks små featuretter meget, så man får nogenlunde dækket de basale informationer, der er værd at vide om filmens tilblivelse – og så alligevel ikke, for alle indslagene er holdt i et meget afslappet og næsten fjantet tonefaldhumør, så det er svært at tage noget af det seriøst.
Tydeligvis havde filmholdet det sjovt under optagelserne, og morskaben fortsætter desværre. Især indslaget "The Rundown Uncensored" er super fjollet, men det er næsten så bizart fundet på, at det bliver sjovt. Den efterfølgende featurette er dog rimeligt sagligt lavet. "Running down the town" handler om hvordan filmens mineby blev bygget. Lidt mere af dens slags havde været velkomment.

De ni slettede scener kan man dog sagtens bruge et par minutter på. Det er pudsigt at se, hvor stor ulighed der er mellem dem, nogle af dem kunne sagtens have gavnet i filmen, andre er lykkeligvis kun endt i skaldespanden.

Det er altid svært at forudsige, hvordan et kommentarspor vil være, når man sætter to folk til at lave det. Nogle gange er man heldig og makkerparret er informative og måske endda vittige at lægge ører til. Andre gange ender det i indforståede jokes og ligegyldig småsnak. I tilfældet med Peter Berg og The Rock er det fornem fedten man bliver udsat for. Hr. Berg er meget glad for The Rock og synes, han er svært fantastisk.
Det skal han bestemt have lov til at mene, kommentarsporet havde dog været lidt mere spændende, hvis de to havde brugt kræfterne på at undervise os i filmen og ikke bare fede den foran en mikrofon i 90 minutter.
Er man interesseret i at komme bag filmen, bliver man nødt til at klikke forbi det andet kommentarspor med Kevin Misher og Marc Abraham, som er bedre til at fortælle om processen med filmen. De er til gengæld ikke nær så underholdende at bruge tid.

Ekstra materiale:
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (8 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Storm
18-9-2004 00:46
Jeg blev meget positiv overrasket over denne film... vittig dialog og fede action scener... samspillet mellem Sean William Scott og The rock er rigtigt godt og så er det jo absolut ingen ulempe at Christopher Walken er med... fed fed film :)

WTJ
5-8-2004 17:08
Nu er Welcome to the Jungle den australske titel, som vi bare har taget til os.

Wall Street
5-8-2004 14:55
Synes at filmen leverer varen. The Rock er særdeles overbevisende og kampscenerne er state-of-the-art. Peter Berg har sørget for en drøn-underholdende film, der rent visuelt ikke lader noget tilbage at ønske. Endvidere er Seann William Scott udholdelig og Rosario Dawson er som altid dejlig. En så underholdende film, der ovenikøbet har Christopher Walken som skurk og Ewen Bremner i en spøjs birolle fortjener i hvert fald fire stjerner (ligesom The Transporter fik det). Det er muligvis ikke et mesterværk, men inden for sin genre er det klart en af de bedre.

Og stop så med at diskutere den titel...

Stormen
3-8-2004 23:13
Vil ikke give jer ret i at de danske oversættere er dummere end hash...der er selvfølgelig nogle oversættelser der ikke er specielt heldige, men lige i dette tilfælde foretrækker jeg nu "welcome to the jungle" fremfor "The rundown". Primært fordi man som almindelig dansker forstår betydningen af den første titel. Det samme gælder "oversættelsen" af Sex games...
men hvorfor dog ikke oversætte titlerne direkte til dansk? Så ville vi få titler som: "Mission: Umulig", "Mænd i sort", "Kæber" (Jaws) og "Syv"...Ved ikke helt om det er bedre ;)

[blide]SyCh
11-3-2004 05:26
Vil give Benji 100% ret i at danske titler er totalt latterlige, især når en titel bare bliver lavet om til en anden titel på det samme orginal sprog!! Så giver det da slet ingen mening, f.eks. filmen Cruel intentions, som på "dansk" hedder Sex games, hvilket da virkeli kun ligger tyngden af seere på den lidt ældre generation, og stadig på ingen måde giver mening!!


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Hjertelandet20/9
BlacKkKlansman20/9
Bare Juliet20/9
The Predator13/9
The Seagull13/9
Mod solnedgangen13/9
In the Aisles6/9
Den dag på stranden6/9
The Raft5/9
Ordets magt30/8
Flere bio-anmeldelser
 
Peter Kanin3/9
Avengers: Infinity War31/8
Rampage Out of Control27/8
A Quiet Place24/8
Ready Player One17/8
Pacific Rim Uprising13/8
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem spiller skurken i Phillip Noyce’s Døden ombord med Nicole Kidman?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google