CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Af banen

Produktionsland:
Danmark

Produktionsår:
2005

Manuskript:
Morten Dragsted

Producere:
Søren Juul Petersen

Fotograf:
Lars Beyer

Klipper:
Marie-Louise Bordinggaard

Komponist:


Censur:
Tilladt for alle

Distributør:
Angel/Scanbox

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(161 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
19-04-05:
Svensk børnefilmpris til Af banen
01-04-05:
Natsværmerpris til to gange Bro
24-08-04:
Støtte til 6 nye film
 
Anmeldelser:
10-10-11:
Max Pinlig - sidste skrig
20-11-08:
Karlas kabale
27-08-08:
Remix
09-11-07:
Karlas kabale
01-03-05:
Den som frygter ulven
 


Af banen

Anmeldt af:Jesper Vestergaard
Genre:Komedie, Drama
Varighed:83 minutter
Instruktør:Martin Hagbjer
 
Premieredato:11-03-2005
Medvirkende:Som:
Lars BomTorben Jensen
Niklas IngemannDavid
Nicklas Svale AndersenKrølle
Camilla BendixKrølles mor
Micky Skeel HansenCasper
Claus BueFormanden
Se komplet creditliste her

Holdspil
 
Midt blandt de bumlende, bragende, eventyrlige og højglanspolerede historier, der har løftet udbuddet af danske børnefilm med stor variation i konkurrencen med de internationale tilbud igennem de senere år, er der stadig plads til de mere fredelige fortællinger. Af banen, der følger et drengehold i fodbold, som klarer sig rigtigt dårligt, da vinden vender og de pludselig begynder at opleve succes, er en af slagsen. Desværre er den også så fredelig, at den ligger og vipper på grænsen til at være kedelig.

Far og søn, Torben og David
Copyright:
Angel/Scanbox
Fra superligaen til trænerbænken
Selvom filmen sandsynligvis vil tale mest direkte til fodboldsspillende drenge i 11-13-årsalderen, så er det granvoksne Lars Bom, der spiller hovedpersonen og er historiens primære omdrejningspunkt. Sobert, småsjovt og stadig realistisk spiller Bom den afdankede, tidligere superligaspiller Torben. Han er skilt, drikfældig og nyder meget lidt respekt fra sin søn David, som mest af alt synes han er pinlig. Respekten vokser mildest talt ikke, da Torben, efter at have blæret sig med sine evner som fodboldstrateg overfor klubbens formand, ender som træner for drengeholdet. Ansættelsen er midlertidig. Heller ikke formanden har den store tiltro til ham.

Ambitioner og champagnebold
Derfra kan det vel kun gå op ad bakke for Torben, og det gør det så. I modsætning til formanden, en af de øvrige forældre og den tidligere træner, der alle er karakteriserede ved deres tårnhøje ambitionsniveau, vinder han ved at puste glæden tilbage i boldspillet. Nu skal den stå på champagnebold, sjov og heppekor. Da Torben endelig formår at lade flaskerne stå og gribe chancen for at gøre en forskel, vinder han Davids respekt tilbage.

Sammen er vi stærkest
Copyright:
Angel/Scanbox
For lidt på spil
Selvom filmen aftegner en række relevante problemstillinger som eksempelvis forholdet mellem far og søn, alkoholisme og forskellige ambitionsniveauer, så savnes der både dybere nuancer og skarpere konflikter. Filmens force er, at den lader en lang række genkendelige elementer træde frem i sin sobre, realistiske skildring af, hvad der er på spil blandt drengene. Men grundlæggende bliver der sat alt for lidt på spil og dramaet udebliver. Som i så mange andre film, der tager turen fra opløsning over fællesskabet til succesen, er pointen, at "sammen er vi stærkest" - tror man på det og giver man hinanden en chance, så skal det nok lykkes. Desværre bliver det lidt for meget en selvfølge i filmen, og så er der vel ikke så meget grund til at fortælle historien en gang til.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (16 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
ukende
8-8-2010 21:13
Jeg synes film er god og så vil jeg godt spøger om ham der spiller Nicklas. Om han har facebook og msn.

PS. Her er min msn tenna2@live.dk og så kan i bare skriver til den.

ukende
8-8-2010 21:11
Jeg synes film er god og så vil jeg godt spøger om ham der spiller Nicklas. Om han har facebook og msn.

PS.her er min msn tenna og så kan i bare skriver til den.

peorkgf+reo
20-4-2009 19:30
Klasse film

fy for satan!
31-10-2008 16:49
Det er nok den mest latterlige film nogensinde ! og hvordan kan i synes at de der drenge der en med i den lorte film er lækre! føj for satan

casper
31-10-2008 13:15
ja og grimmeste


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
The Predator13/9
The Seagull13/9
Mod solnedgangen13/9
In the Aisles6/9
Den dag på stranden6/9
The Raft5/9
Ordets magt30/8
Mile 2230/8
De Utrolige 230/8
Lykke-Per30/8
Flere bio-anmeldelser
 
Peter Kanin3/9
Avengers: Infinity War31/8
Rampage Out of Control27/8
A Quiet Place24/8
Ready Player One17/8
Pacific Rim Uprising13/8
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvad hed skuespillerinden, der spillede Jeanne D'Arc i Carl Th. Dreyers film, The Passion of Jeanne D'Arc?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google