CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Harold & Kumar Go to White Castle

Produktionsland:
USA, Canada

Produktionsår:
2004

Manuskript:
Jon Hurwitz, Hayden Schlossberg

Producere:
Nathan Kahane
Greg Shapiro

Fotograf:
Bruce Douglas Johnson
Christopher Ball

Klipper:
Jeff Betancourt

Komponist:
David Kitay

Censur:
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Distributør:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(55 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
06-05-05:
De nominerede til The MTV Movie Awards 2005
01-12-04:
We're going to Vegas, baby!
26-11-04:
Ingen opfølger til Dude
02-08-04:
Box Office uge 31: The Village stærkt besøgt
 
Anmeldelser:
23-11-12:
A Very Harold & Kumar Christmas
31-12-02:
Van the Man
 
Artikler:
10-01-11:
TV-serie: How I Met Your Mother – 3+4. sæson
08-12-10:
TV-serie: How I Met Your Mother – 1+2. sæson
 


American High

Anmeldt af:Kim Dorff Hansen
Genre:Komedie
Varighed:88 minutter
Instruktør:Danny Leiner
 
Premieredato:03-12-2004
Medvirkende:Som:
John ChoHarold Lee
Kal PennKumar Patel
Paula GarcésMaria
David KrumholtzGoldstein
Eddie Kaye ThomasRosenberg
Neil Patrick HarrisNeil Patrick Harris!
Se komplet creditliste her

Dum og sjov
 
Hollywood forbinder man ikke just med en filmindustri, der tør tage chancer og bidrage til filmverdenen med kulturel mangfoldighed. Alligevel er det tilfældet med American High, der i hovedtræk handler om to amerikanske indvandrere – en asiat og en inder – der i en voldsomt marihuanarus får den vildeste æderen på, og derfor begiver sig ud på en episk, problemfyldt rejse frem mod White Castle: Stedet, hvor små saftige burgere lander blødt mellem to luftige og kærtegnende burgerboller.

To drenge, et lækkert stykke kvindfolk - og hendes byldebefængte mand, der foreslår en lille hurtig firkant.

Copyright:
Nordisk film
Unge tænker kun på tre ting
Historien om Harold og Kumar er atypisk, netop fordi teenage-komedierne det seneste årti udelukkende har haft sorte eller hvide hovedpersoner. Måske en selvfølgelighed set fra et markedsføringsmæssigt perspektiv, men i en så udpræget, kulturel smeltedigel som USA er det forfriskende at se to ærkeamerikanske bofæller som Harold og Kumar, uden at der bliver spillet (alt for meget) plat på deres kulturelle baggrund.
Historien er lige så utilgiveligt dum, som det efterhånden er standard for den umodne road movie, men manuskriptet er vakst eksekveret og vores to helte både charmerende og intelligente individer, der ganske tilgiveligt kun har tre ønsker i livet: stoffer, sex og sjofle bunker cheeseburgers. Derfor accepterer man mødet med den rabiate vaskebjørn, den racistiske betjent, alle de gamle mænd, der gerne vil gramse på unge fyre og ikke mindst den undslupne gepard, der hellere end gerne hopper over et måltid menneskekød for at tage sig en ryger. Det giver ikke den store mening undervejs, men de unge manuskriptdebutanter Jon Hurwitz og Hayden Schlossberg har alligevel formået at fange den kreative tankestrøm, som hashhoveder har tendens til.

En af de bedre
Til trods for den lidt uelegante klipning af filmen, er American High takket være dens charmerende hovedpersoner og betragtelige mængde popkultur-referencer en af de bedre 'slacker'-komedier, vi har set de senere par år. Langt bedre end instruktør Danny Leiners sidste, Dude, Where's My Car, og Road Trip, ikke mindst i kraft af John Cho og Kal Penn, der begge er forholdsvis ukendte skuespillere og kun har optrådt i mindre biroller tidligere. De gør American High til en ubeskriveligt dum film, som slet ikke burde være så sjov, som den faktisk er.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (4 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
ser
30-10-2009 12:24
h0ld din kæft din fucking Bøsse?! :I
har du fået pik af en neger

ser
30-10-2009 12:23
Hold din kæft

Lance
30-8-2005 01:07
Plat!

Tille
27-5-2005 23:39
Hold da helt op en gang lort! Puha der var sku ikke meget og grine over. Giv mig heller American pie 4,5,6.


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Skyscraper12/7
Under træet5/7
Ant-Man and the Wasp4/7
Du er den28/6
Hereditary28/6
Far til fire i solen28/6
Huset ved havet28/6
Ocean's 821/6
Violinisten21/6
Love, Simon21/6
Flere bio-anmeldelser
 
Molly's Game6/7
Black Panther2/7
Den skjulte tråd29/6
Coco22/6
De originale21/6
Darkest Hour14/6
The Greatest Showman18/5
Star Wars: The Last Jedi16/4
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvad handler Lucky Number Slevin om?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google