CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Eulogy

Produktionsland:
USA/UK/Tyskland

Produktionsår:
2004

Manuskript:
Michael Clancy

Producere:
Kirk D'Amico
Lucas Foster
Steven Haft
Richard Barton Lewis

Fotograf:
Michael Chapman

Klipper:
Richard Halsey
Ryan Kushner

Komponist:
George S. Clinton

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(6 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
20-10-14:
TV-serie: New Girl – sæson 3
14-05-14:
TV-serie: New Girl – sæson 2
30-11-13:
Mini-serie: Tin Man
19-10-04:
Box Office uge 42: Hajen åd J.Lo og dukkepolitiet
19-11-03:
Min nye store ulykkelige familie
24-07-02:
Ray Romano til det store lærred
 
Anmeldelser:
09-02-18:
The Big Sick
05-04-12:
50/50
24-11-11:
50/50
06-06-11:
Gigantic
12-04-10:
500 Days of Summer
12-08-08:
Run Fatboy Run
17-03-08:
The Dead Girl
16-03-05:
Welcome to Mooseport
29-10-02:
Ice Age
05-03-02:
America's Sweethearts
26-09-01:
Love & Sex
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
1.85:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
5 trailere
3 familier og 1 begravelse

Anmeldt af:Pernille Flensted-Jensen
Genre:Komedie, Krimi
Varighed:87 minutter
Instruktør:Michael Clancy
 
Anmeldelsesdato:06-10-2004
Medvirkende:Som:
Hank AzariaDaniel Collins
Jesse BradfordRyan Carmichael
Zooey DeschanelKate Collins
Glenne HeadlySamantha
Famke JanssenJudy
Piper Laurie'Grandma' Collins
Se komplet creditliste her

Dødens pølse
 
Debra Winger var en af 1980’ernes og de tidligere 1990’eres stjerner med roller i Tid til kærtegn (1983), Den sorte enke, Under himlens dække (1990) og Shadowlands (1995). Siden 1995 har hun kun medvirket i to små filmprojekter, men nu er hun altså på banen igen. Det er til gengæld et mysterium, hvorfor hun netop har valgt denne film at gøre comeback i, for en mere mislykket film skal man da lede længe efter.

Dødsdrift
Det ser ellers meget godt ud på papiret. Hvis man ikke er vild med Ray Romano (hvad der nu er mange, der er), kan man glæde sig over de andre medvirkende, som tæller Zooey Deschanel, Hank Azaria, Kelly Preston, Rip Torn og Famke Janssen. Men allerede når filmen har spillet ganske kort tid, fristes man til at misunde Rip Torn, hvis figur hastigt afgår ved døden, fordi han således slipper for yderligere deltagelse i filmen. Han spiller patriarken Edmund Collins, hvis efterladte enke (Piper Laurie) samler de fire voksne børn, der spilles af Ray Romano, Hank Azaria, Kelly Preston og altså Debra Winger.

Malplaceret 'humor'
Dette fortærskede udgangspunkt tjener som påskud til at sammenbringe de fire søskende, der –surprise! – har et anstrengt forhold til hinanden. I resten af filmen følges familiens sammenstød i en serie eklatant umorsomme og ofte temmelig smagløse optrin. Ray Romanos to sønner er f.eks. sygeligt optaget af sex på en måde, som til nød kunne være sjovt, hvis de var teenagere, men de er altså ca. 11 år! Piper Laurie kommer gentagne til skade – bl.a. i et trafikuheld – hvilket af uransaglige årsager skal være sjovt. Og Debra Wingers rappenskralde gennemgår en personlighedsforvandling, som ikke bare er usandsynlig, men også grusom overfor den medbragte mand og de tre børn.

Elendige replikker
Zooey Deschanel spiller den afdødes barnebarn, og i en bihistorie skildres hendes møde med gymnasiekæresten Ryan (Jesse Bradford) på en måde, som er den mest trivielle teenagekomedie værdig. Det er faktisk forbløffende, at det lykkes filmen at gøre Hank Azaria noget nær kedelig, og det skyldes ene og alene den kluntede dialog. Glimtvis aner man, at der faktisk er tale om virkelig gode skuespillere, og det skal da indrømmes, at der er enkelte vellykkede scener. Debra Winger kan stadig, og man kan kun håbe på, at hun for fremtiden finder nogle mere interessante projekter.
 
DVD-vurdering
Her er ikke meget ekstramateriale: fem trailere. En af trailerne er for The Cooler. Lej dén i stedet!


Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Standing Tall17/5
Charmøren17/5
Deadpool 216/5
Sankt Bernhard Syndikatet10/5
Farvel til Tyskland9/5
The Human Shelter9/5
Foxtrot9/5
Tully9/5
Just Getting Started3/5
Utøya 22. juli3/5
Flere bio-anmeldelser
 
Star Wars: The Last Jedi16/4
Mordet i Orientekspressen13/4
The Killing of a Sacred Deer2/4
Justice League26/3
The Square23/3
Thor: Ragnarok12/3
Blade Runner 20492/3
The Beguiled23/2
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem passer ikke ind?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google