CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
13 Going On 30

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2004

Manuskript:
Cathy Yuspa, Josh Goldsmith, Niels Mueller

Producere:
Susan Arnold
Gina Matthews
Donna Roth

Fotograf:
Don Burgess

Klipper:
Susan Littenberg

Komponist:
Theodore Shapiro

Censur:
Tilladt for alle

Distributør:
SF Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(87 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
28-06-05:
Garner genopstår?
06-05-05:
De nominerede til The MTV Movie Awards 2005
21-03-03:
Garner vil ikke være voksen
 
Anmeldelser:
25-03-14:
Thanks for Sharing
14-11-13:
Thanks for Sharing
01-11-12:
The Odd Life of Timothy Green
29-09-09:
X-kærester
12-08-09:
Inkheart
29-05-09:
X-kærester
08-07-08:
Juno
29-02-08:
Juno
08-05-06:
Just Like Heaven
14-09-05:
Elektra
15-07-03:
Daredevil
03-10-01:
What Women Want
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
Anamorphic WideScreen 1.85-1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Slettede scener, fraklip, musikvideoer, billedgalleri, featuretter. MEN INGEN KOMMENTARSPOR SOM SKREVET PÅ COVERET
13 snart 30

Anmeldt af:Erik Barkman Petersen
Genre:Komedie/Drama
Varighed:93 minutter
Instruktør:Gary Winick
 
Anmeldelsesdato:21-12-2004
Medvirkende:Som:
Jennifer GarnerJenna Rink
Mark RuffaloMatt Flamhaff
Judy GreerLucy
Andy SerkisRichard
Kathy BakerBeverly Rink
Phil ReevesWayne Rink
Se komplet creditliste her

Oh at være voksen
 
Det er en gammelkendt sandhed, at børn ofte ønsker sig ældre, mens voksne typisk ønsker sig yngre. Komedien 13 Snart 30 udforsker det paradoks gennem historien om 13-årige Jenna Rink (Jennifer Garner), der efter en kikset fødselsdagsfest ønsker sig at blive ”30, chik og flirtende” – med inspiration fra sit foretrukne dameblad.


Copyright:
SF Film
Drømme-tilværelsen
Jenna får sit ønske. Fra det ene øjeblik til det andet er hun en velformet 30-årig, komplet med en muskuløs kæreste og et job som redaktør på det dameblad, der oprindeligt tændte ild i ungpige-drømmene. Men drømme-livet så bedre ud dengang, end det føles nu. For den 30-årige Jenna har i sin jagt på en glamourøs tilværelse mistet sansen for mange af de ting, der gav den 13-årige Jennas liv mening.

What Women Want
Manuskriptforfatterne bag 13 Snart 30, Josh Goldsmith og Cathy Yuspa, lagde også manuskript til What Women Want. Det er værd at bide mærke i, for der er klare ligheder mellem de to film: Hvor Mel Gibson i What Women Want vandt evnen til at læse kvinders tanker, bliver Jennifer Garner i 13 Snart 30 voksen på rekordtid. Ingen af de to manuskripter interesserer sig synderligt for at forklare de mirakuløse hændelser, der er deres udgangspunkt. I stedet lægges fokus på den livs-lektie, hovedpersonerne lærer ved at sætte sig i andres sted. Gibson lærte om kvinder og forskellen på kønnene; og Garner lærer, at der er mange måder at være og blive voksen på.


Copyright:
SF Film
Kliché-parade
Det er for så vidt både opbyggeligt og ganske godt fundet på. Problemet er bare, at 13 Snart 30 – akkurat som What Women Want – vægrer sig ved at grave ind under sit emnes overflade. Den lader sig nøje med at hjule alle de velkendte klichéer frem: Voksne kan lære af børns uskyld, det er godt at være sin egen, gammel kærlighed ruster aldrig og så videre. Hvorefter hele molevitten iklædes de lettest tænkelige komedie-gevandter. Derfor er 13 Snart 30 sjældent mere end pudsig. Den indeholder flere mildt morsomme passager, især når emnet drejes ind på sex og den 30-årige Jenna reagerer med en 13-årigs blufærdighed. Men rigtig sjov bliver filmen aldrig – måske fordi den simpelthen er for sukker-glaseret og Hollywood-hæmmet.

Talent trods alt
Når 13 Snart 30 alligevel er et sympatisk bekendtskab, skyldes det i høj grad det talent, man trods alt fornemmer både foran og bag kameraet. Instruktør Gary Winick får sammen med en indtagende Jennifer Garner og en naturligt spillende Mark Ruffalo det maksimale ud af et lidt pauvert materiale.

En let underholdningsanretning
Der er decideret fine momenter, som f.eks. da den voksne Jenna i et ensomt Edward Hopper-øjeblik ses gennem sit kontors lille vindue, diminutiv og sårbar, mens kameraet langsomt zoomer ud. Her fornemmer man Winicks fortid i den mere kunstnerisk ambitiøse del af den amerikanske filmbranche. Men 13 Snart 30 er ikke nogen kunstfilm, tværtimod: Den er en let underholdningsanretning à la Hollywood. Og som sådan er den skam fin nok – bare ikke meget mere end det.
 
DVD-vurdering
(af -FAV)

Det er en omfattende teenage-drøm at kaste sig over ekstramaterialet til 13 snart 30, som byder på lidt for enhver smag.

Det obligatoriske blooper reel rummer 3 minutters fjollerier, ikke meget men samtidig også lige tilpas. Til gengæld er der rigeligt i bunken med slettede scener. Hele atten af slagsen endte deres dage på klipperummets gulv og er nu klar til at blive vist - det tager små 30 minutter.

De tre featuretter er ikke det store sus. Skuespillerne fortæller om selv at være teenager og nørdet og vi kigger bag kameraet og følger optagelserne. Der er lige over en halv time i alt - og det passer fint.

To musikvideoer og et billedgalleri er tilbehør fra overskudsskuffen.

På coveret reklameres der med, at udgivelsen også indeholder to kommentarspor - men det gør den ikke! Sådan noget trækker selvfølgelig ned.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (10 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Yamile
1-4-2014 21:52
Man hade ju kunnat hoapps men vid det he4r laget har jag le4rt mig att inte ff6rve4nta mig ve5r i norra Sverige ff6rre4n i slutet av mars/bf6rjan av april... Snygga bilder!

;-D
11-7-2008 16:19
Ja, det syntes jeg også...Så kan datternen jo lære lidt om, hvor galt det kan gå, og at man skal nyde teenageårene...:)

jkcarlo
16-11-2006 10:23
jo, men teenagedatteren er da et godt bud

:-)
16-11-2006 09:52
Hvorfor skal man lige se den sammen med sin teenagedatter? Kan man ikke se den sammen med sin kæreste, veninde eller storebror?

jkcarlo
15-11-2006 20:04
filmen holder og kan ses sammen med din teenagedatter
**** (fire af seks stjerner)


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Sicario 2: Soldado19/7
Mamma Mia! Here We Go Again19/7
Landet af glas19/7
Skyscraper12/7
Under træet5/7
Ant-Man and the Wasp4/7
Du er den28/6
Hereditary28/6
Far til fire i solen28/6
Huset ved havet28/6
Flere bio-anmeldelser
 
The Shape of Water16/7
Game Night13/7
Molly's Game6/7
Black Panther2/7
Den skjulte tråd29/6
Coco22/6
De originale21/6
Darkest Hour14/6
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
I hvilket år er Stanley Kubricks science fiction-klassiker 2001: A Space Odyssey produceret?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google