CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
The Punisher

Produktionsland:
USA/Tyskland

Produktionsår:
2004

Manuskript:
Michael France, Jonathan Hensleigh

Producere:
Avi Arad
Gale Anne Hurd

Fotograf:
Conrad W. Hall

Klipper:
Steven Kemper

Komponist:
Carlo Siliotto

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Universal

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(61 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
02-12-04:
Thomas Jane 'punisher' igen
11-11-04:
Jane & Sizemore stjæler tegneserier
30-07-04:
Romijn bedrager Affleck
25-07-03:
Mathis & Patton hopper med på The Punisher
29-06-03:
Nye kvinder til The Punisher
06-06-03:
Marvel slår til igen
21-05-03:
Dolph'en er tilbage!
16-05-03:
Travolta spiller skurken Saint
04-04-03:
Thomas Jane er The Punisher
23-04-02:
Marvel på banen med The Punisher
 
Anmeldelser:
12-11-03:
Hulk
28-10-03:
Dreamcatcher
15-07-03:
Daredevil
 
Artikler:
19-09-01:
John Travolta
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
Anamorphic WideScreen 2.35-1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Kommentarspor med instruktøren, to features om produktionen, slettede scener, musikvideo.
The Punisher

Anmeldt af:Nick Price
Genre:Action/Thriller
Varighed:118 minutter
Instruktør:Jonathan Hensleigh
 
Anmeldelsesdato:29-12-2004
Medvirkende:Som:
Thomas JaneFrank Castle/Punisher
John TravoltaHoward Saint
Will PattonQuentin Glass
Rebecca RomijnJoan 'The Mouse'
Laura HarringLivia Saint
Samantha MathisMaria Castle
Se komplet creditliste her

Straf til publikum!
 
Det er ikke hver dag, man med vemodig glæde ser tilbage på en film med den svenske mega-mand Dolph Lundgren i hovedrollen, men efter at have stiftet bekendtskab med Avi Arads seneste forsøg på at score kassen på Marvels superhelte, er lysten til en god, svensk hormonbøf steget betragteligt. Daredevil var et mesterværk i forhold til denne stinker.


Copyright:
Columbia Pictures
Slå dem alle ihjel
Frank Castle er en dygtig FBI-mand. Han arbejder som undercover-agent og er åbenbart mægtig god til det. Han har netop overstået sin sidste opgave, hvor sønnen af en skummel bagmand, Howard Saint (ganske horribelt spillet af en ekstremt uoplagt John Travolta), blev dræbt. Frank er naturligvis ligeglad – han er jo tidligere elitesoldat og har netop trukket sig tilbage til en dejlig stilling, hvor han ikke længere behøver at arbejde i felten. Nu handler det om familien. Men Howard Saint er en hævngerrig mand, og da hans kone beslutter sig for at udrydde hele Frank Castles familie, giver han ordren til det uden at blinke. Hvad der følger er en decideret massakre på hele familien Castle, der helt tilfældigt er samlet hver og en (belejligt) til en familiesammenkomst. Og hver og en bliver de pløkket ned, far, mor, tanter og onkler, kone og barn – henrettet koldt og kontant af Saints lejemordere – inklusive Frank. Men den gamle elitesoldat dør ikke sådan videre af et skudsår i brystet, og da han kommer til hægterne igen, sværger han en blodhævn af karat. De skyldige skal straffes...

Tro mod tegneserien
I og for sig er det ikke filmens egen skyld, at præmisset for antihelten The Punishers tilblivelse er så banal og kedsommelig, for sådan er det også i tegneserien, som filmen er baseret på. I filmen udrydder skurken godt nok hele Frank Castles blodlinie, hvilket vist ikke ligefrem er tilfældet i oplægget, men overdrivelse fremmer vel forståelsen. Franks videre forløb som alkoholiseret hævnmaskine er også taget direkte fra tegneserien, ligesom hans naboer i det hus, han slår sig ned i, er fra de nyere hæfter i Punisher-serien. Og det er egentlig også filmens helt grundlæggende problem - at The Punisher i sig selv er en lidt mærkværdig, uinteressant antihelt, der egentlig startede som en ugennemskuelig skurketype, der dræbte alt og alle, som forbrød sig mod loven. Som person er hans indre konflikt blotlagt for alle, og som helt/antihelt er han bare ikke specielt interessant – slet ikke nok til at bære en dårligt instrueret, underbudgeteret film som denne. Den første Punisher-film, den med Dolph i hovedrollen, fungerede på sin vis, fordi Dolph Lundgren leverede en faktisk ganske glimrende præstation (sådan relativt set), og fordi filmens instruktør, Mark Goldblatt (mest kendt som klipper på film som Pearl Harbor, Armageddon og Bad Boys 2), forstod, at det var action, der skulle drive filmen frem. Sådan er det absolut ikke med den nye The Punisher.


Copyright:
Columbia Pictures
K-e-d-e-l-i-g-t
Det helt store problem er ganske enkelt, at den er røvhamrende kedelig. Der sker simpelthen ikke nok, og selv når der sker noget, er det action af så tvivlsom kvalitet, at man er bange for, at Avi Arad har brugt alle sine milliarder på spillebordene i Vegas. Teknisk er filmen et godt stykke under par. Instruktionen, begået af førstegangsinstruktør Jonathan Hensleigh, er uinspireret og kedelig – actionscenerne ser ud som var de lavet til en tv-film, og personscenerne, hvor en totalt følelsesforladt (selv i de emotionelle scener) Thomas Jane skal portrættere en opgivende Frank Castle, er stort set uinteressante. Af og til er der glimt af noget interessant, men det begraves forbløffende hurtigt igen. Den eneste, der spiller nogenlunde, er Rebecca Romijn-Stamos, og John Travolta giver en af sin karrieres mest uinspirerende, ligegyldige og overspillede præstationer.
Så det vi står tilbage med er to timers hjerneløs semi-action, der forsøger at være seriøs og alvorlig, men som slet ikke kan leve op til sine egne ambitioner. Hvor Ang Lee formåede at skabe noget nyt og spændende med et ellers ret tyndt oplæg, da han lavede Hulk, kan Jonathan Hensleigh slet, slet ikke finde ud af det. Til syvende og sidst ender The Punisher med at være en genrefilm af værste skuffe – en lavstammet actionfilm, der forsøger at mænge sig med de tunge drenge og fejler totalt.
 
DVD-vurdering
(af -FAV)

Ekstramaterialet bærer præg af instruktørens oprigtige ønske om at lave en ordentlig filmatisering. Straks står det klart, at projektet har været en økonomisk balancegang, hvor et budget på $28 millioner er markant under, hvad Hollywood normalt investerer i projekter af denne type.

Jonathan Hensleigh er god på kommentarsporet, hvor han livligt forklarer om ambitioner og virkelighed, dog uden helt at kunne se de problemer i filmen, som stort set alle andre har konstateret. Han er faktisk ganske interessant at lytte til, hvis man har mod på at sidde filmen igennem en ekstra gang.

De to slettede scener er derimod slemt skuffende - her burde helt klart have været mere til at uddybe historien. Til gengæld er der godt baggrundsmateriale i de to features på hver en lille halv time, hvor der både kigges på stuntarbejdet og selve produktionen. Det er klassiske programmer med et fornuftigt indhold.

Endelig runder lidt musikvideo en egentlig helt rimelig udgivelse af.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (14 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Jake
16-1-2007 00:23
Total hjernedød anmeldelse. The Punisher er en skidefed film. Og hvad er det anmelderen mener med at der ikke sker nok, der sker da noget hele tiden.

Jeg ville give den 5 stjerner. 2 er helt uacceptabelt som den idiot af en anmelder har givet den....

maddog
24-4-2006 21:12
synes egentlig ikke den er en action komedie... det er bare frankie-boy der er dejlig kold og kynisk... og helt klart en dejlig film - 4/6 stjerner (hvis ikke 5...) og der kommer formentlig en opfølger indenfor et års tid... når de altså har fundet en historie;) - måske sku man overveje på CZ at lade de rigtige folk anmelde filmene... altså såvidt jeg kan se, er the punisher sluppet ret godt fra et budget på 28 mill $ og en førstegangsinstruktør... men det vel smag og behag...:D

Sup?
6-1-2006 16:50
LOL. Det er sgu da denne totalt messed up anmeldelse som "fejler totalt".

Seriøst Cinemazone er virkelig crappy når det kommer til anmeldelser. Måske skulle de bare droppe dem....?

.:DuvaL:.
10-9-2005 18:05
Fed film...5 stjerner

Nerf
13-8-2005 17:52
Var egentlig ret glad for Punisher. Havde læst en masse skidt om den, men umiddelbart kan jeg ikke nikke genkendende til ret meget af kritikken.

Som hævn/action film er den ganske effektiv. Motivationen i vores "helt" er der og filmen giver os tid til at lære familien at kende for på den måde at gøre tabet større. Action scenerne er dejligt støvsuget for cgi effekter. God gammeldags slå på tæven uden alt for meget glimmerværk. Lækkert.

Som filmatisering af tegneserien er den måske knap så vellykket. Thomas Jane virker lidt for pæn til Punisher rollen, men det er til at leve med. Problemet er at Punisher ikke er typen der spiller folk ud mod hinanden. Trekants dramaet han sætter i værk passer ikke til rollen, men kan man se igennem fingre med det (og det kan jeg) er det her en af de mere tro tegneserie filmatiseringer. Langt bedre end eks. Fantastic Four.

4 stjerner


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Hjertelandet20/9
BlacKkKlansman20/9
Bare Juliet20/9
The Predator13/9
The Seagull13/9
Mod solnedgangen13/9
In the Aisles6/9
Den dag på stranden6/9
The Raft5/9
Ordets magt30/8
Flere bio-anmeldelser
 
Peter Kanin3/9
Avengers: Infinity War31/8
Rampage Out of Control27/8
A Quiet Place24/8
Ready Player One17/8
Pacific Rim Uprising13/8
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvad er Tom Cruises rollenavn i Top Gun?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google