CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Anchorman: The Legend of Ron Burgandy

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2004

Manuskript:
Adam McKay, Will Ferrell

Producere:
Judd Apatow

Fotograf:
Thomas E. Ackerman

Klipper:
Brent White

Komponist:
Alex Wurman

Censur:
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Distributør:
UIP

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(31 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
17-11-05:
Heder & Ferrell som skøjteprinser!
06-05-05:
De nominerede til The MTV Movie Awards 2005
27-04-05:
Will Ferrell vil ikke ud af kopimaskinen
12-07-04:
Box Office – uge 28: Spider-Man 2 hitter igen
04-06-04:
Mamet instruerer Ferrell
16-04-04:
Ferrell er flue på væggen
17-11-03:
Box Office uge 46: Crowe overrendes af nisse
 
Anmeldelser:
30-05-16:
Daddy's Home
17-06-14:
Anchorman: Fortsat flimmer på skærmen
22-01-13:
The Campaign
26-01-11:
Dinner for Schmucks
25-11-10:
The Other Guys
17-08-10:
Date Night
10-03-10:
Land of the Lost
26-01-10:
I Love You, Man
07-09-09:
Role Models
28-10-08:
Semi-Pro
02-12-07:
Du Almægtige, Evan
05-11-07:
Blades of Glory
07-03-06:
The 40 Year-Old Virgin
11-11-05:
Surviving Christmas
03-05-05:
Nu rabler det
11-01-05:
Dodgeball
23-11-04:
Alf
29-09-04:
Starsky & Hutch
01-09-04:
The School of Rock
26-11-03:
View From the Top
29-10-03:
Old School
21-08-02:
Zoolander
20-09-00:
The Suburbans
 


Anchorman

Anmeldt af:Kim Dorff Hansen
Genre:Komedie
Varighed:94 minutter
Instruktør:Adam McKay
 
Premieredato:05-11-2004
Medvirkende:Som:
Will FerrellRon Burgundy
Christina ApplegateVeronica Corningstone
Paul RuddBrian Fantana
Steve CarellBrick Tamland
David KoechnerChamp Kind
Fred WillardEd Harken
Se komplet creditliste her

Med teleprompteren som ens bedste ven...
 
Will Ferrell er en af de mange amerikanske komikere, der har bevæget sig fra det amerikanske tv-show Saturday Night Live til det store hvide lærred. Til at begynde med i mindeværdige biroller som f.eks. Zoolander og Austin Powers: The Spy Who Shagged Me, men de senere par år har han valgt at betræde hovedrollen selv – med stor succes til følge i de amerikanske biografer.

Bare vi havde den slags nyhedsoplæsere herhjemme...

Copyright:
UIP
Den dynamiske kvintet
Anchorman er det danske publikums første møde med Will Ferrell i en hovedrolle; en film skrevet af manden selv i samarbejde med debutanten Adam McKay. Og den amerikanske nyhedsdækning og forkærlighed for ikonisering af nyhedsoplæsere er et ideelt kødben, der er masser af komisk saft og kraft i.
I centrum har vi Ron Burgundy, elsket og populær nyhedsoplæser i 70’ernes San Diego – dum som en dør og sygeligt selvoptaget, og sammen med sit hold af tro væbnere, sportsjournalisten Champ, reporteren Brian Fantana og den debile vejrmand Brick, lever han et liv med masser af fester, villige damer og tilbedende fans.

Kvinden i midten
Alt dette er selvfølgelig kun det status quo, der uomtvisteligt må rykkes ved for at skabe lidt fremdrift i fortællingen. Brikken, der ikke passer til puslespillet, er Christina Applegate, der dukker op som den sexede og ikke mindst kvindelige nyhedsoplæser, der uanfægtet træder ind i den chauvinistiske og mandsdominerede tv-verden med brændende ambitioner om at blive landets første "anchorman" – eller rettere "anchorwoman".

Ferrell viser sine talenter.

Copyright:
UIP
Forceret humor
Satiren er udtalt for hver scene, der med en højtråbende og lidt skabagtig Will Ferrell altid i billedet, prøver at vride humoristiske optrin ud af forlægget. Desværre virker det alt for forceret; Ferrell & co. formår ikke meget andet end at gumle apatisk i det gode kildemateriale, og kun de efterhånden traditionelle gæsteoptrædender fra folk som Jack Black, Ben Stiller og sågar Tim Robbins liver lidt op.
Kombinationen af overdreven vulgaritet og bizar surrealisme er Adam Sandler og især Ben Stiller langt bedre til at håndtere – måske især fordi de som komikere formår at underholde i halvanden time uden problemer, hvor Will Ferrell virker langt bedre i små doser i sekundære biroller.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (10 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Fnughatten
3-8-2011 14:29
Uden tvivl én af mine yndlingskomedier - og min absolut yndlings Will Ferrell film!
Er klar over at ikke alle kan lide Will Ferrells stil, men jeg synes simpelthen manden er genial!
Og denne film har så mange geniale citater!

Jeremy
22-1-2008 00:06
Anchorman rammer plet hos mig...humoren er dejlig befriende plat på den fede måde! hvem kan ik holde af vejrmanden Brick??
men det er tilgengæld den eneste virkelig sjove film, hvor Will Ferrel har hovedrollen...

Stef
27-4-2005 13:43
For engangs skyld vil jeg gi' anmelderen ret. Sikke en gang dumhed...opgav at se hele filmen! Jeg var simpelthen noedt til at stryge skjorter, goere rent, vaske haar og andre, i sammenlining, muntre sysler.

Johnny Pepperoni
31-1-2005 17:37
Jeg grinte da et par gange, men sjoveste film i 2004 er den næppe... jeg havde dog frygtet at den var meget værre end den var.

Kim
31-1-2005 15:18
Den er uden tvivl den sjoveste film i 2004!!


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Skyscraper12/7
Under træet5/7
Ant-Man and the Wasp4/7
Du er den28/6
Hereditary28/6
Far til fire i solen28/6
Huset ved havet28/6
Ocean's 821/6
Violinisten21/6
Love, Simon21/6
Flere bio-anmeldelser
 
Molly's Game6/7
Black Panther2/7
Den skjulte tråd29/6
Coco22/6
De originale21/6
Darkest Hour14/6
The Greatest Showman18/5
Star Wars: The Last Jedi16/4
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken af disse herrer blev født først?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google