CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Shrek 2

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2004

Manuskript:
J. David Stem, Joe Stillman, David N. Weiss

Producere:
Jeffrey Katzenberg
David Lipman
Aron Warner

Fotograf:


Klipper:
Michael Andrews

Komponist:
Harry Gregson-Williams

Censur:
Tilladt for alle

Distributør:
Universal

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(182 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
19-05-05:
Roskilde Festival klar med filmprogram
06-05-05:
De nominerede til The MTV Movie Awards 2005
08-12-04:
Annie-nomineringerne ude: De Utrolige i front
22-11-04:
Shreks nye ven får egen film
08-11-04:
De animerede Oscar-kandidater
16-07-04:
Skinger israeler vinder over Shrek
26-05-04:
Shrek 3 og 4 på vej
24-05-04:
Box Office uge 21: Shrek 2 slår rekord
23-04-04:
Cannes 2004 i stærk opstilling
12-11-03:
Shrek 2s nye stemmer
 
Anmeldelser:
10-07-12:
Den bestøvlede kat
30-11-10:
Shrek den lykkelige
19-11-09:
Monsters mod Aliens
02-01-08:
Shrek den tredje
08-11-06:
Sandheden om Rødhætte
06-03-06:
Madagascar
06-04-05:
Stor ståhaj
 
Artikler:
17-05-04:
Cannes '04: Shrek på den røde løber
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
Ukendt

Lyd:
Ukendt

Ekstra materiale:
Ukendt
Shrek 2

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Animation, Komedie
Varighed:92 minutter
Instruktør:Andrew Adamson
Kelly Asbury
Conrad Vernon
 
Anmeldelsesdato:09-02-2005
Medvirkende:Som:
Mike MyersShrek, org.
Amin JensenShrek, da.
Eddie MurphyÆsel, org.
Jan GintbergÆsel, da.
Cameron DiazFiona, org.
Mille LehfeldtFiona, da.
Se komplet creditliste her

Hjemme hos svigerfar
 
Shrek blev i 2001 et gigantisk hit med sin fine omskrivning af eventyrtraditionen, hvor der var rigeligt med selvbevidste blink med øjnene til at forældrene også kunne finde vej til biografen alene. Filmen tjente så styrtende mange penge, at animatorerne hurtigt blev sendt tilbage til deres computere for at stykke et nyt kapitel i sagaen sammen, og nu er den her: Shrek 2, hvor vores kære trold og hans elskede prinsesse Fiona laver en Meet the Parents og må stå model til masser af hårde ord og hadefuld opførsel under deres besøg hos Fionas forældre.

Æsel får hård konkurrence i kampen om Shreks gunst.
Copyright:
UIP
Prinsen på det flabede æsel
2’eren er mere enkel i sit plot. I stedet for at planke eventyrmodellen med ridderen og prinsessen, så er Shrek 2 en moderne fortælling om at finde sig til rette i en verden, som ikke accepterer afvigelser fra normen. Fionas forældre er konge og dronning i Far Far Away, og de forventer, at datteren kommer hjem med den slikkede prins Charming, for de har nemlig indgået en pagt med Charmings manipulerende mor, Den Gode Fe, om at Fiona og Charming skal have hinanden. Men som bekendt kom Shrek først til slottet med dragen, og derfor er det også ham, som Fiona tropper op med på slottet.

Den forkerte mand
Det udløser en masse forviklinger, som filmens bruger fornøjelige halvanden time på at udvikle. Den Gode Fe accepterer naturligvis ikke slig forhindring, så hun lægger straks skumle planer i selskab med kongen, mens Shrek langsomt indser, at Fiona gennem hele sin barndom har fantaseret om at blive gift med ridderen på den hvide hest. Vi skal derfor både igennem depressioner, forvandlingsmiksturer og gigantiske kagemænd, inden den lykkelige slutning kan brede sig for alle involverede.

Det svære øjeblik, når man indser, at ens datter i virkeligheden er en trold.
Copyright:
UIP
Geniale grin
Filmens force er dens humoristiske overskud, som især kommer til udtryk i et par beåndede åbningsscener fra Far Far Aways mondæne hovedstrøg, hvor der sælges modekaffe fra Farbucks og fancy våben fra Versarchery. Alle de bedste jokes ligger i baggrunden og kræver et opmærksomt øje, og alene for at få det hele med, kan det snildt anbefales at se den to gange, især de ufatteligt mange cameo-roller af andre eventyrfigurer (og en enkelt Justin Timberlake) samt filmiske referencer til alt fra Troldmanden fra Oz over Ringenes herre til Alien. Scenen, hvor de blinde mus, de tre små grise og Pinocchio skal redde vores helte med Mission:Impossible-musik og dameundertøj er også genial i al sin snarrådige brug af de enkelte figurers styrker og kendetegn – og så må denne anmelders favoritklip også nævnes, nemlig reality-ridder-showet Knights, der følger heltemodige riddere på live forbryderjagt og ikke mindst deres middelalderudgaver af pebersprays – store solide peberkværne, der sender doser af friskkværnet peber lige i øjnene på de formastelige.

En ægter 2’er
Men når den ros er leveret til filmens hold af forfattere og animatorer, så bør det også konstateres, at vi på mange måder har med en udpræget 2’er at gøre. Vi er tilbage i et kendt univers, og Shrek må endda lide den tort at blive bugseret noget i baggrunden, og i stedet se de øvrige roller tage over. Eddie Murphy er mere veloplagt end hans seneste mange spillefilm tilsammen i rollen som Æslet (Jan Gintberg kører den i højere grad på rutinen i den danske version), og katte-lejemorderen Puss in Boots (Antonio Banderas) er en velkommen tilføjelse, som er skrevet og animeret med så stor en indsigt i kattes udspekulerede adfærd, at alle katteejere vil juble en ekstra tand. Shrek 2 er allerede nu en af filmhistoriens helt store sællerter, og derfor er der også med statsgaranti et par fortsættelser i støbeskeen. Her har man lov at håbe på, at Shrek kan få lov at vende tilbage i den centrale hovedrolle, som den elskelige, bøvsende og dybt ubehøvlede sumptrold, han nu engang er.
 
DVD-vurdering
Afventer dvd fra distributøren.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (13 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
michaelw
3-11-2006 20:35
Synes ikke den kommer helt op på siden af etteren der syntes jeg den her virker for plat i forhold til den første så desværre det kunne være blevet godt men det blev den ikke som enhver anden efterfølger skuffer den en smule.

Tre stjerner.

thomas
16-10-2004 00:06
Desværre er jeg ikke lige så begejstr for 'Shrek 2' som 'Shrek 1' årsagerne, hvis man skal sammenlign, så mangler der bid og væsentligst humor!!!!!!

Fyrsten
29-9-2004 17:34
Shrek 2 er det man kalder en god efterfølger. Den var så god og så sjov at det er helt vildt. Fik mange grineflip...alle de detaljer....virkelig god film

Bøffen
7-9-2004 14:48
Det var den originale version! Som i andre, hader Bøffen som regel de danske versioner! Men de er bleven bedre, og der er undtagelser! Bøffen har dog aldrig været vidne til en oversættelse der var bedre end originalversionen!


Bøffen

Peter
7-9-2004 14:34
Min lokale biograf viser stort set aldrig animerede film med originalsproget, så jeg ser sjældent disse film i biografen, da jeg også nægter at høre på de latterlige danske stemmer.

Men jeg ville dog nægte end mere hårdnakket at se den på en piratudgave... ;) Så hellere vente eller acceptere de danske stemmer.


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Girls Night Out20/7
Dunkirk20/7
Abernes planet: Opgøret13/7
Wish Upon13/7
Girls Lost13/7
En hustlers dagbog13/7
Mysteriet ved Slack Bay6/7
Spider-Man: Homecoming6/7
At elske Pia6/7
Personal Shopper6/7
Flere bio-anmeldelser
 
A Cure for Wellness10/7
The Great Wall4/7
Hidden Figures3/7
LEGO Batman filmen30/6
Split26/6
xXx: Return of Xander Cage23/6
Vaiana20/6
Lion19/6
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem lægger stemme til den vise kung fu-mester Shifu i Kung Fu Panda?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google