CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Les Rivières pourpres 2 - Les anges de l'apocalypse

Produktionsland:
Frankrig, Italien, England

Produktionsår:
2004

Manuskript:
Luc Besson

Producere:
Alain Goldman

Fotograf:
Alex Lamarque

Klipper:
Richard Marizy

Komponist:
Colin Towns

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(11 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
05-03-04:
Reno med i den lyserøde panter
30-12-03:
Leon-sequel i sigte
03-06-02:
Flere blodrøde floder
08-10-01:
Reno og Besson også ramt af terrorstemning
01-02-01:
Luc Besson og Jean Reno sammen igen
 
Anmeldelser:
09-10-07:
Spurven - La vie en rose
27-09-05:
B-13
10-06-03:
Jet Lag
04-09-02:
Just Visiting
05-12-01:
De blodrøde floder
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
16:9 Anamorphic WideScreen, 2.35-1

Lyd:
Dolby Digital 5.1, DTS

Ekstra materiale:
Bag kameraet (73 minutter), 2 featuretter
De blodrøde floder 2

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Thriller
Varighed:94 minutter
Instruktør:Olivier Dahan
 
Anmeldelsesdato:10-01-2005
Medvirkende:Som:
Jean RenoCommissaire Niemans
Benoît MagimelReda
Christopher LeeHeinrich von Garten
Camille NattaMarie
Johnny HallydayL'ermite borgne
Gabrielle LazureLa femme de Jésus
Se komplet creditliste her

Munkenes hemmelighed
 
Det var Jean-Christophe Grangés roman ”De blodrøde floder”, der opfandt politikommissær Pierre Niemans og i Jean Renos skikkelse var han hovedpersonen i den ganske velfungerende film af samme navn. Nu er en 2’er på banen, og Reno er stadig i centrum, men denne gang uden Vincent Cassel. Plottet er i bund og grund noget værre vrøvl, men tempoet er effektivt og stilen konsekvent – og man skal faktisk være slemt mavesur, hvis man ikke lader sig rive en smule med, mens Niemans desperat forsøger at komme til bunds i den kryptiske gåde, som slår folk ihjel overalt omkring ham.

Rituelle mord
I et gotisk kloster begynder væggen af bløde, da en nyankommen munk sømmer sit krucifiks op på den. Men inden mirakelmagerne overtager scenen viser det sig ganske enkelt, at en stakkels gut er blevet muret inde levende. Samtidig bliver en tolder i en lufthavn brutalt myrdet – og den altid livstrætte Niemans kommer på opgaven. Det viser sig snart, at der gemmer sig mere end man umiddelbart skulle tro under de tætsiddende munkekutter og Niemans bliver draget ind i en gammel legende, hvor en række personer bliver dræbt som de indledende ritualer til at åbne for en århundrede gammel hemmelighed. Men det falder ikke umiddelbart en gammel ateist som Niemans ind, og det er først, da en sindsforvirret mand, som ligner Jesus på en prik, leder ham på rette spor, at opklaringsarbejdet kan begynde – og så er spørgsmålet om skurkene har fået for stort et forspring?

Søndagsfilm
Der er tale om uforpligtende underholdning, hvor det gælder om at sætte virkeligheden på stand by og lade sig glide med ind i det kringlede plot, som udspiller sig langs franske fæstningsanlæg og uigennemtrængelige klostre. Christopher Lee kaster lidt dyster stjernestøv over projektet, og Reno er som oftest ganske god – men han skal på den anden side også passe på, at han ikke spilder sin tid mere end godt er. Nu vil vi snart gerne se hans mere seriøse og krævende side aktiveret igen – men indtil da ligger De blodrøde floder 2 direkte til et tømmermandsramt højreben på sofaen.
 
DVD-vurdering
Vi kommer godt og grundigt bag kameraet på den meget flotte og stemningsfulde film. Man kan diskutere, om man nogensinde ville orke at bruge over 1 time på at se et ”bag kameraet”-program til en søndagsfilm, men det er prisværdigt, at Nordisk Film har fundet plads til det. Et par småfeaturetter om våben og special effects er mere i filmens ånd.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
69 Minutes of 86 Days17/8
Hjemme i Verden17/8
Superswede: En film om Ronnie Peterson17/8
Patriarken17/8
Lys i mørket17/8
The Big Sick17/8
The Dark Tower17/8
Danserinden10/8
Annabelle 2: Skabelsen10/8
Fortiden foran os10/8
Flere bio-anmeldelser
 
Ghost in the Shell11/8
Kong: Skull Island8/8
T2 Trainspotting28/7
20th Century Women25/7
Logan24/7
La La Land17/7
A Cure for Wellness10/7
The Great Wall4/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilke to skuespillere er de eneste, der har vundet Oscar’en for Bedste Mandlige Skuespiller 2 år i træk?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google