CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Lydanmeldelse
Hør anmeldelsen her

Ekstra credits
Originaltitel:
Wimbledon

Produktionsland:
England, USA

Produktionsår:
2004

Manuskript:
Adam Brooks, Jennifer Flackett, Mark Levin

Producere:
Liza Chasin
Eric Fellner
Jennifer Flackett
Mary Richards

Fotograf:
Darius Khondji

Klipper:
Humphrey Dixon

Komponist:
Ed Shearmur

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
Universal

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(49 stemmer)

Links
Filmens website

Læs også...
Nyheder:
27-05-05:
Bettany som Da Vinci-albino
26-01-05:
Coster-Waldau filmer med Harrison Ford
02-08-04:
Bettany filmer med Ford
30-04-03:
Dunst spiller tennis med Bettany
08-02-03:
Briternes foretrukne romantiske scener
14-01-03:
Connelly og Bettany gift
 
Anmeldelser:
12-02-13:
Bachelorette
27-02-09:
How to Lose Friends & Alienate People
27-09-06:
Firewall
27-04-06:
Elizabethtown
22-06-05:
The Boys from County Clare
21-03-05:
Bridget Jones - på randen af fornuft
05-05-04:
Love Actually
19-02-03:
About a Boy
30-01-02:
Bridget Jones' Dagbog
14-09-00:
Fire bryllupper og en begravelse
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
Anamorphic Widescreen 2.35:1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Kommentarspor, featuretter, trailers
Wimbledon

Anmeldt af:Erik Barkman Petersen
Genre:Drama/Komedie
Varighed:98 minutter
Instruktør:Richard Loncraine
 
Anmeldelsesdato:28-04-2005
Medvirkende:Som:
Paul BettanyPeter Colt
Kirsten DunstLizzie Bradbury
Sam NeillDennis Bradbury
Nikolaj Coster-WaldauDieter Prohl
Jon FavreauRon Roth
Bernard HillEdward Colt
Se komplet creditliste her

Kærlighed og tennis
 
Med Fire bryllupper og en begravelse placerede det engelske produktionsselskab Working Title deres hjemland på den romantiske komedies verdenskort. Med sin særlige blanding af engelsk vid, excentriske bifigurer og romantiske forviklinger var filmen et friskt pust, der tog verden med storm. Siden har Working Title fulgt succesen op med produktioner som Notting Hill, About a Boy og Love Actually.


Copyright:
UIP
Modsætninger mødes
Tilsammen udgør filmene næsten en særlig subgenre indenfor den amerikansk-dominerede romantiske komedie. En række elementer går igen: Spøjse familier og vennekredse, hvor tonen er rå men kærlig. Udtalt voksne samtaler, med masser af elegant ordleg og en til tider frygtløs omgang med tabuer. Og hovedpersoner, der udøver en magnetisk tiltrækningskraft på hinanden trods – eller måske snarere på grund af – diametralt modsatrettede personligheder.

Befippede englændere, bramfrie amerikanere
Når modsætninger skal mødes, sætter Working Title ofte englændere over for amerikanere. Typisk har Hugh Grant måttet holde for som den begavede men befippede englænder, der får hænderne fulde i selskab med en bramfri amerikanerinde. I Wimbledon føres traditionen videre, men her er hovedrollen i stedet tilfaldet talentfulde Paul Bettany, herhjemme vel bedst kendt for Dogville.


Copyright:
UIP
Karrierefremmende kærlighed
Bettany spiller den fallerede tennis-veteran Peter Colt, der spiller sin karrieres sidste Wimbledon. Vanen tro går det ikke ret godt, men da han møder og forelsker sig i tennis-kometen Lizzie Bradbury (Kirsten Dunst), begynder han pludselig at vinde sine kampe. Nu er både kærlighed og karriere-højdepunkt indenfor rækkevidde, men – for der er jo altid et men – Lizzies spil påvirkes negativt af de tos hyrdetimer, og det vil farmand Sam Neill ikke stå model til.

Sport, romantik og komik
Wimbledon forsøger at krydse romantisk komedie à la Working Title med spændingsfyldt sportsfilm. Men mens Peter Colts vej fra sportsverdenens store skraldespand til Wimbledon-finalen er medrivende skildret, så fungerer filmen overraskende skidt som romantisk komedie. Den centrale konflikt er svær at tage helt alvorligt, og selvom Bettany og Dunst har en udmærket kemi, kan de ikke stille meget op med den slappe, klichéprægede dialog. Oven i købet er de excentriske bifigurer – primært Peters familie og agent – påfaldende umorsomme.

Charmerende trods alt
Men er Wimbledon sjældent sjov, er den til gengæld altid sympatisk. Bettanys bløde mand og Dunsts kåde nabotøs charmerer trods alt, og de holder publikum på sæderne spilletiden ud. Tålmodigheden belønnes med en neglebidende finish, men undervejs har filmen tabt alt for meget på gulvet. Ikke mindst vores egen Nikolaj Coster-Waldau, der intet har at arbejde med i en stor birolle som Peter Colts trofaste ven Dieter Prohl.

Ka’ De lide tennis?
Det kræver en udtalt svaghed for enten tennis eller romantiske komedier at få en stor oplevelse ud af Wimbledon. Omvendt kræver det også decideret modvilje mod de samme to ting at hade filmen. I sidste ende er den hverken decideret god eller dårlig, men eftertrykkeligt middelgod: Halvt smash, halvt servefejl.
 
DVD-vurdering
(af -FAV)

Ekstramaterialet til Wimbledon er fornuftigt disponeret med fokus på arbejdet under optagelserne, især omkring udfordringen med at skabe realistiske tennis-kampe.

Kommentarsporet med instruktøren Richard Loncraine og Paul Bettany er ganske hæderligt - og i perioder forfriskende ærligt - og småfeaturetterne supplerer i overskuelige doser med informationer om filmen.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (3 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Mor og datter
26-6-2006 20:13
weeeee... vi er har lige set den, min mor for første gang og jeg selv for hmm.. har set den mange gange... den er simpelthen super god... så dejlig film man bliver glad af at se.. god fornøjelse med den..

Pernille
14-10-2005 14:27
Nej, hvor jeg elsker den film.
Det er 100% min yndling. Nu har jeg jo også selv spillet tennis i mange år, så jeg ved jo ikk hvor god den er hvis man ikke kan lide tennis, men til dem der kan lide romantik og tennie, jeg kan godt råde jer til den film.

jytte
31-7-2005 23:13
tynd kop te, meget tynd, med mindre man er vild med tennis er der sgu´ ikke meget i den film.
Bevars, poul bettany er en dejlig steg og kirsten dunst er sød og frisk. Meeen det kan ikke gøre det !
Gaaaab.


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Borg14/9
God's Own Country14/9
En fremmed flytter ind14/9
American Assassin14/9
Mother!14/9
Team Hurricane11/9
De vildfarne7/9
Stefan Zweig - Farvel til Europa7/9
Logan Lucky7/9
It7/9
Flere bio-anmeldelser
 
Guardians of the Galaxy Vol. 211/9
Fast & Furious 88/9
Smølferne: Den hemmelige landsby28/8
The Salesman25/8
Loving21/8
Elle18/8
Life15/8
Skønheden og udyret14/8
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvad hedder Peter Sellers figur i filmen The Party fra 1968?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google