CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
The Island

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2005

Manuskript:
Alex Kurtzman, Roberto Orci, Caspian Tredwell-Owen

Producere:
Michael Bay
Ian Bryce
Laurie MacDonald
Walter F. Parkes

Fotograf:
Mauro Fiore

Klipper:
Paul Rubell
Christian Wagner

Komponist:
Steve Jablonsky

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
Sandrew Metronome

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(55 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
25-07-05:
Box Office uge 29: The Island kvases af de andre
15-07-05:
Spielberg & Bay filmatiserer Transformers
12-07-05:
Sunset Boulevard med Close & McGregor
03-06-05:
McGregor x 4
20-10-04:
Flere folk til Øen
31-08-04:
Kan man stole på Scarlett?
09-08-04:
McGregor flygter
 
Anmeldelser:
22-09-04:
Big Fish
25-02-04:
Bad Boys 2
10-02-04:
Down with Love
20-12-00:
Bad Boys
 


The Island

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Sci-Fi, Action
Varighed:137 minutter
Instruktør:Michael Bay
 
Premieredato:19-08-2005
Medvirkende:Som:
Ewan McGregorLincoln Six-Echo
Scarlett JohanssonJordan Two-Delta
Djimon HounsouAlbert Laurent
Sean BeanMerrick
Steve BuscemiMcCord
Michael Clarke DuncanStarkweather

På vej mod en lys fremtid – i Puma-sko!
 
Vi er på Jorden i år 2019. Et altødelæggende virusudbrud har reduceret menneskeheden til en ubetydelighed, som har forskanset sig i et stort, klinisk arbejds- og beboelsestårn. Med jævne mellemrum findes nye overlevere, som integreres i det computerstyrede fællesskab, og én gang om dagen afgør det store lotteri, hvem der har vundet en enkeltbillet til alle drømmes mål – The Island. Øen, der er klodens eneste, uspolerede landområde, rummer ikke plads til alle, og derfor er adgangen begrænset ved det upartiske lodtrækningssystem.


Copyright:
Sandrew Metronome
Mellem to historier
Det lyder som starten på en science fiction-fortælling om de risici vi tager ved at lægge magten i computernes hænder, men der stikker noget under. Mere skal ikke afsløres her, for så vil den eneste fornøjelse ved The Island endegyldigt være fjernet. Nok skal dog være sagt med, at Michael Bay kæmper en energisk kamp for hurtigst muligt at slippe det tunge, alvorlige science fiction-åg og bringe historien ned på jorden til den action-forestilling, som han tidligere har vist, at han mestrer i storladen stil.

Reklamefilm
Man har svært ved at tilgive filmen den ufattelige mængde product placement, der konstant presser sig på – især når den slet ikke forsøger at forklare, hvorfor mærker som Puma, X-box og MSN Explorer ikke har ændret navn, logo eller markedsposition 14 år ude i fremtiden. Generelt kniber det i det hele taget med at få fremtidsbilledet til at hænge logisk sammen. I én scene ser vi, at man er gået over til svævepudetog, mens rekvisitterne i den efterfølgende biljagt er gode, gammeldags toghjul af jern. Actionscenerne, som burde være filmens styrke, er primært billige efterligninger fra Bays egen Bad Boys 2, der står som en noget skarpere film (og dét siger en del) – og tilbage er blot én lang flugt, hvor Ewan McGregor og Scarlett Johansson forsøger at finde ud af, hvem de er og hvordan de overlever.


Copyright:
Sandrew Metronome
I Akimovs skygge
Potentialet er i et vist omfang til stede, men hvor Bay er mester i at få meget ud af plots, der kan skrives på en sammenkrøllet serviet (Armageddon, Bad Boys-filmene og The Rock), så taber han tilsyneladende overblikket og energien, når historien kompliceres. Sidste års I, Robot klarede stort set samme historie en hel del bedre, og man undrer sig ikke, når man ser, hvor ufatteligt mange penge Bay og hans nye legekammerater hos DreamWorks er endt med at tabe på The Island.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (13 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
michaelw
18-9-2007 19:33
The Island er en meget kedelig film den er utrolig langsommelig og det tager en evighed for at komme til bunds i historiens plot.
Svag Michael bay film.
To stjerner.

Skarlagen
3-12-2006 14:46
Meget spændende actionfilm. Både Scarlett og Ewan er glimrende.

ohh
17-6-2006 12:37
synte faktisk det var en god film. 4/6

jkcarlo
30-4-2006 00:28
kliche på kliche og trættende menneskejagt der synes at foresætte i det uendelige.
universet hvori filmen tager sit afset bliver bygget utroværdigt op og de menneskelige følger heraf er til grin.
ewan mcgregor gør det dog godt mens scarlet johansson (som sædvandlig) er middelmådig
** (to af seks stjerner)

goggly
22-8-2005 18:41
God action film, bedre end så meget andet


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Kingsman: The Golden Circle21/9
Kærligheden flytter ind21/9
Paula21/9
LEGO Ninjago filmen21/9
I min datters navn21/9
Paris må vente21/9
Borg14/9
God's Own Country14/9
En fremmed flytter ind14/9
American Assassin14/9
Flere bio-anmeldelser
 
Guardians of the Galaxy Vol. 211/9
Fast & Furious 88/9
Smølferne: Den hemmelige landsby28/8
The Salesman25/8
Loving21/8
Elle18/8
Life15/8
Skønheden og udyret14/8
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken film er ikke en Pixar/Disney-produktion?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google