CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Ocean's Twelve

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2004

Manuskript:
George Nolfi

Producere:
Jerry Weintraub

Fotograf:
Chris Connier
Steven Soderbergh

Klipper:
Stephen Mirrione

Komponist:
David Holmes

Censur:
Tilladt for alle

Distributør:
Sandrew Metronome

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(59 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
04-01-06:
Ocean's 13 på vej
06-12-04:
Box Office uge 49: alle gode gange Treasure!
30-11-04:
Julia Roberts får en af hver
09-11-04:
Clooneys politiske drama
24-08-04:
DeGeneres spiller Gud
07-07-04:
Vi vil have bløde mænd!
02-06-04:
Julia Roberts er gravid
 
Anmeldelser:
15-07-14:
Monumenternes mænd
23-10-07:
Ocean's Thirteen
11-02-04:
The Italian Job
24-09-03:
Confessions of a Dangerous Mind
30-04-03:
Full Frontal
27-08-02:
Ocean's Eleven
06-08-02:
Kuppet
17-04-02:
The Score
15-10-01:
Traffic
01-11-00:
Erin Brockovich
25-10-00:
Englænderen
 
Artikler:
10-03-01:
Steven Soderbergh
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
Anamorphic WideScreen, 2.35-1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Trailer
Ocean's Twelve

Anmeldt af:Kasper Christoffer Larsen
Genre:Komedie/Krimi
Varighed:120 minutter
Instruktør:Steven Soderbergh
 
Anmeldelsesdato:19-04-2005
Medvirkende:Som:
George ClooneyDanny Ocean
Brad PittRusty Ryan
Julia RobertsTess Ocean
Andy GarciaTerry Benedict
Matt DamonLinus Caldwell
Catherine Zeta-JonesIsabel Lahiri
Se komplet creditliste her

Fra kup til komedie
 
Da vidunderdrengen fra Hollywood, Steven Soderbergh, i år 2000 havde manifesteret sit unikt store talent med tre tunge pletskud, Englænderen, Erin Brockovich og Traffic, havde selv Soderbergh fået nok af Soderbergh og meldte klart ud: "Nok seriøsitet – tid til ballade!". Det lavede han og legekammeraten George Clooney så - og hvilken leg! Ikke alene var Ocean's Eleven en fermt sammenskruet heist-flic, der gav ethvert ægte drengerøvshjerte kriblen i fingrene, det var også en væsentlig bedre film end forlægget, Rat Pack’s tågede original fra 1960. Men hvorfor nu egentlig også en efterfølger – ser man bort fra stjernebesætningens tække ved billetlugerne?

Matt Damon er den grønne opkomling, der så gerne vil, men stadig er for våd bag ørerne.

Copyright:
Sandrew Metronome
Banden samlet igen
Umiddelbart skulle man tro, der skulle en Danny Ocean til at samle et hele holdet igen, og faktisk er det vel en af Ocean's Twelve og Soderberghs største bedrifter, der tilmed er udvidet med Catherine Zeta-Jones og Vincent Cassel som ekstra jokers til en hånd, der allerede sidder med Royal Flush’en. Der er selvfølgelig mest gensynsglæde, hvis man har set 'elleveren', men underholdningen er såmænd også sikret den nyankomne. Vi introduceres efter samme opskrift hurtigt til banden igennem en række 'smooth' klip, hvor Terry Benedict, den forurettede casinoejer, der i første film mistede både millioner af dollars og en kone til Danny O, opsøger hver enkelt. Hans krav: pengene tilbage plus renter! Der er ikke rigtig tid til at fundere over andre løsninger, eller måske ligger det bare til vores karakterers natur, at de uden at tænke to gange begiver sig ud for at stjæle mere.

The european way
Eftersom vores heltes ansigter er for hotte i staterne – eller er det fordi Soderbergh vil på 'ferie' med holdet i Europa? - tages beslutningen hurtigt: Amsterdam. Clooneys Ocean er trådt et skridt i baggrunden til fordel for Brad Pitts Rusty, hvis akilleshæl denne gang er affæren med Zeta-Jones internationale politiagent Lahiri. Vores bande arbejder nu med tidsfristen 14 dage til deadline og bedst som kuppet synes at glide med alle de teknologiske gadgets, kommer en konkurrent i vejen. Mestertyven Night Fox (Vincent Cassel) har fået et hug i sin franske forfængelighed, da det er kommet ham for øre, at Ocean er branchens bedste. Nye spilleregler: kan Ocean-banden stjæle det velbevogtede Fabergé-æg før ham, betaler han hele deres gæld tilbage til Benedict. Kapløbet er i gang.

Julia er med igen - og får lov at stå bag filmens mest overraskende twist. Se og bedøm selv!

Copyright:
Sandrew Metronome
Den gamle ånd genoplevet
De store skuespilleres frie tøjler gav en gnistrende energi i Soderberghs første Ocean-film, der i efterfølgeren synes omsat til noget, der ligger ånden fra den gamle Rat Pack nærmere. Den oprindelige og ikke synderligt vellykkede Ocean's Eleven kom primært til verden, fordi publikum ville se deres drenge på lærredet. De var formentlig gået i biografen havde den handlet om deres daglige sprutture i Las Vegas - hvilket den også kom til at lægge ret tæt op ad. Frank Sinatra, Dean Martin, Sammy Davis Jr. og alle de andre spillede sig igennem løjerne med deres drengede charme og en whisky i hånden, som man ikke altid kunne afgøre om var en del af settet eller fra pausen. På samme måde synes Soderberghs L.A.-pack at gå til opgaven. Det ligner en film, der er blevet til mellem indspilningerne af andre projekter, og kun Soderberghs overlegne filmiske overblik redder den nogenlunde sikkert i mål.

Mere lækker
Ocean's Twelve er med sit europæiske touch om muligt mere slick, smooth og lækker i look’et end forgængeren, og selvom der stadig er stramtsiddende sort missionskluns, passager dækket af laser-sensorer og elektroniske dippedutter til alle os teknologifikserede legebørn, er der også skruet så meget mere op for komedien og pingpong-dialogen, at selve kuppet falder lidt i baggrunden. Ærgerligt, for det der trods alt var den ultimative charme ved Soderberghs første film, var i lige så høj grad det minutiøst planlagte kup med det obligatoriske plottwist i enden. Helt så overraskende og medrivende fungerer Ocean's Twelve ikke, og selve planens spidsfindighed, der stadig var en bærende faktor lige siden vores egne Egon Olsen til Hollywoods nylige genre-comeback med titler som Kuppet, The Score og The Italian Job, har ikke fået samme overhaling af manuskriptforfatter George Nolfi, der tidligere kun har erfaring fra den knapt så elegante Timeline.

Tyk selvironi på et tyndt plot
Men Soderberghs intention har formentlig heller aldrig været at overgå alle tidligere kupfilm. Han holder fri fra arbejde, når han er på sit Ocean-fix, og man under ham det gerne. For en instruktør der kan balancere med alt fra utroskabens anatomi i Sex, løgn og video (1989), Kafkas dilemma (Kafka 1991) og narkotikaens etik i Traffic (2000), er det uden tvivl godt for den kreative restitueringskonto at lege frit med virkemidlerne i en genre, han ikke har det mindste problem med at gennemskue. Jo, Ocean's Twelve er nok engang stilet, slick og sexet på den 70’er-agtige måde med alle sine jump-cuts, lækre jakkesæt og hurtige zooms. Men hvor det i forgængeren udspillede sig en verden, hvor det stadig var den smarteste, der vandt, er det denne gang den chic’este. Soderbergh kapitulerer endeligt og glædeligt til den rene stil, men binder al den tykke selvironi op på et plot for tyndt til at bære.
 
DVD-vurdering
Kun en trailer.

Ekstra materiale:
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (2 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
bob
27-8-2008 16:54
"ELSKER" bare oceans filmene! de er så fede! gennemtænkt osv.
...synes dog at oceans eleven er lidt bedre ;)

kh BOB :)

che
6-1-2005 23:03
Mit forhold til Soderbergs to film om Ocean og co. er ret ambivalent. På den ene side lader jeg mig rive med af de hurtige replikker, historiernes spidsfindigheder og glamouren. På den anden side giver idoldyrkelsen og stjernernes selviscenesættelse mig kvalme.

Ocean's Twelve er en underholdende film. Det er en rigtig "popcorns film," men det er jo også fint nok så længe den ikke giver sig ud for mere...

Jeg syntes Soderberg burde lade Ocean ligge nu, og bruge sin tid på mere seriøse projekter. Men på den anden side er det jo også interessant at se en "seriøs" instruktør lave popcornsfilm...

!Spoiler!
Scenen hvor "Night Fox" laver Capoeria gennem salen med laserstrålerne, er så blæret og og stilfuld at jeg måtte overgive mig fuldstændigt!

Den scene vil jeg huske Ocean's Twelve for. Med andre ord er der ikke så meget andet end lir at komme efter, men fair nok...


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Hjertelandet20/9
BlacKkKlansman20/9
Bare Juliet20/9
The Predator13/9
The Seagull13/9
Mod solnedgangen13/9
In the Aisles6/9
Den dag på stranden6/9
The Raft5/9
Ordets magt30/8
Flere bio-anmeldelser
 
Peter Kanin3/9
Avengers: Infinity War31/8
Rampage Out of Control27/8
A Quiet Place24/8
Ready Player One17/8
Pacific Rim Uprising13/8
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Han blev tilbage i 1941 den første i historien, der modtog 4 Oscar-nomineringer for den samme film. Hvad hed filmen?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google