CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
After the Sunset

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2004

Manuskript:
Paul Zbyszewski, Craig Rosenberg

Producere:
Beau Flynn
Jay Stern

Fotograf:
Dante Spinotti
Peter Zuccarini

Klipper:
Mark Helfrich

Komponist:
Lalo Schifrin

Censur:
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Distributør:
SF Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(36 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
07-06-05:
Ratner overtager X-Men 3
01-02-05:
Theron får ekstra opbakning
12-11-04:
Brosnan i ny genindspilning
30-09-04:
Connery skrider fra guldet
11-12-03:
Connery i kupfilm
07-11-02:
Salma Hayek vil holde 10 års pause
 
Anmeldelser:
06-04-09:
Traitor
11-07-08:
Mamma Mia!
05-02-08:
Seraphim Falls
17-01-08:
Butterfly on a Wheel
18-10-06:
Bandidas
31-07-06:
The Matador
08-12-04:
Laws of Attraction
28-11-01:
Tailor of Panama
17-05-00:
Thomas Crown Affæren
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
16:9 Anamorphic WideScreen, 2.35-1

Lyd:
Dolby Digital 5.1, DTS

Ekstra materiale:
Kommentarspor, videodagbog fra optagelserne, featuretter, slettede scener, fraklip, trailers.
After the Sunset

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Adventure, Komedie
Varighed:93 minutter
Instruktør:Brett Ratner
 
Anmeldelsesdato:07-06-2005
Medvirkende:Som:
Pierce BrosnanMax Burdette
Salma HayekLola
Woody HarrelsonAgent Stan Lloyd
Don CheadleHenri Mooré
Naomie HarrisSophie
Chris PennFence

Det sidste kup
 
After the Sunset er en vaskeægte overskudsproduktion, afviklet mellem større og vigtigere film og samtidig en fin ferietur for samtlige medvirkende. Vi befinder os nemlig på Bahamas, hvor diamanttyven Max Burdett og hans kæreste Lola har slået sig ned efter det seneste vellykkede kup. De har stjålet to ud af tre diamanter, som oprindeligt hørte hjemme i Napoleons samling – og nu har Lola ført parret til Bahamas i håbet om, at Max kan lægge tyverierne på hylden og hellige sig uendelige mængder solnedgange på deres hjemmebyggede verandaer.


Copyright:
SF Film
Altid en plan
Men sådan fungerer en mestertyvs hjerne ikke, og da parrets faste næsten-nemesis, FBI-agenten Stan Lloyd, dukker op for at advare Max mod at forsøge at stjæle den sidste af Napoleon-diamanterne, som er udstillet på et krydstogtskib med kurs mod Bahamas, begynder skitserne til en ny plan at tage form. Eneste forhindring ser ud til at være den lokale gangster Henri Mooré, som også har et varmt blik til diamanten. Lloyd kan ikke gøre noget ved Burdett, så længe de befinder sig uden for FBI’s jurisdiktion, men han kobler sig på det pensionerede par tyve og afventer situationen.

Kupfilm på stribe
Med Ocean's Twelve i endnu klar erindring ligner det efterhånden et decideret comeback for kupfilmen som genre. Pierce Brosnan har tidligere vist sin sikre fornemmelse for at kombinere det snu og stilsikre i den beslægtede Thomas Crown Affæren, og hans medspillere i denne omgang tager ikke projektet mere seriøst end godt er. Der hviler noget af den samme afslappede stemning, som også prægede Soderberghs Europa-tur i Ocean's Twelve, over hele Bahamas-ferien – desværre også hos de kreative bagmænd. Brett Ratner er en driftsikker håndværker, som kan gå direkte fra Rush Hour til Hannibal Lecter, men stil og elegance kommer ikke fra driftsikkerhed, og man savner ganske enkelt det touch, som kroner genrens absolutte højdepunkter.


Copyright:
SF Film
Dødvande med smil
Filmen tjener dog et fint formål ved at holde alle involveredes karrierer sejlende, selv om de i øjeblikket befinder sig i et mindre dødvande. Brosnan venter utålmodigt på, om han er købt eller solgt som Bond – selv om alt tyder på, at han har iført sig smokingen for sidste gang – og Ratner har endnu en kupfilm med Sean Connery på programmet i den nærmeste fremtid. De får begge genopfrisket genren, og vi kan samtidig more os over samspillet mellem Brosnan og Woody Harrelsons Agent Lloyd, som i flere omgange tangerer buddy-komedien snarere end kupfilmens traditionelle modsætning mellem lovens lange arm og den charmerende forbryder. Og så er det selvfølgelig en behagelig sidegevinst, at manuskriptet ikke har andet at tilbyde Salma Hayek end minimal beklædning og gentagne lejligheder til at fremvise en af Hollywoods bedste kroppe.
 
DVD-vurdering
Omfattende dvd-udgivelse med en feature om optagelserne på hele 70 minutter. I stedet for de traditionelle PR-interviews har produktionen haft en kameramand med rundt fra den første jagt på optagesteder til de sidste klip kom i hus. Klart det bedste indslag.

Kommentarsporet med instruktøren Brett Ratner, producer Beau Flynn og klipper Mark Helfrich er lidt for ustruktureret og afslappet - især når man har ovenstående feature som erstatning.

Ellers kommer ekstramaterialet vidt omkring. De slettede scener fylder godt og ledsages af kommentarer fra Ratner selv. Klipperen viser et par eksempler på brugen af visuelle effekter til at foretage kosmetiske ændringer i billedet, Ratner interviewer en rigtig juvel-tyv. En solbadet og effektiv udgivelse, som understreger filmens afslappede tone.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (2 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
michaelw
29-10-2006 18:15
Giver jkcarlo ret filmen er stille og pæn uden at den bliver interresant woody harrilson og pirece brosnan laver nogle pænt sjove figur mens resten af castet er temmelig tamme.
Tre stjerner.

jkcarlo
26-9-2005 23:24
after the sunset er en fin stille og rolig film med gode skuespillere og et rimeligt plot. at hævde, at filmen er en anelse tynd er nok ikke helt forkert, og filmen er, på trods af at den er chamerende, ikke en man vil huske et halvt år efter
udmærket underholdning og ikke mere
*** (tre af seks stjerner)


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Kingsman: The Golden Circle21/9
Kærligheden flytter ind21/9
Paula21/9
LEGO Ninjago filmen21/9
I min datters navn21/9
Paris må vente21/9
Borg14/9
God's Own Country14/9
En fremmed flytter ind14/9
American Assassin14/9
Flere bio-anmeldelser
 
Guardians of the Galaxy Vol. 211/9
Fast & Furious 88/9
Smølferne: Den hemmelige landsby28/8
The Salesman25/8
Loving21/8
Elle18/8
Life15/8
Skønheden og udyret14/8
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilke to skuespillere spiller Matt Damon og Ben Afflecks to venner i Good Will Hunting?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google