CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Melinda and Melinda

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2004

Manuskript:
Woody Allen

Producere:
Letty Aronson

Fotograf:
Vilmos Zsigmond

Klipper:
Alisa Lepselter

Komponist:


Censur:
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Distributør:
SF Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(11 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
28-04-06:
Woodys comeback
04-01-06:
Woody Allen i Spanien
21-06-05:
Allen hyrer Jackman
29-03-05:
Box Office uge 12: Mac-Kutcher slår Bullock-King
21-03-05:
Box Office uge 11: The Ring 2 overtager førstepladsen
27-08-03:
Trainspotting-stjerne med i Allens næste film
 
Anmeldelser:
06-10-16:
Café Society
10-12-12:
To Rome With Love
13-11-12:
Woody Allen: A Documentary
24-01-12:
Midnight in Paris
08-04-11:
You Will Meet a Tall Dark Stranger
19-05-10:
Mig og Melody
05-02-09:
Miraklet hos Henry Poole
04-06-07:
Scoop
28-09-06:
Match Point
09-08-06:
Kinky Boots
19-04-04:
Anything Else
22-09-03:
Hollywood Ending
09-12-02:
Skorpionens forbandelse
20-11-02:
Small Time Crooks
20-02-01:
Dur og mol
24-01-01:
Manhattan
24-01-01:
Everything You Always Wanted To Know About Sex...
24-01-01:
Mig og Annie
28-11-00:
Celebrity
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
16:9, 1.85-1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Intet
Melinda and Melinda

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Komedie
Varighed:95 minutter
Instruktør:Woody Allen
 
Anmeldelsesdato:19-08-2005
Medvirkende:Som:
Radha MitchellMelinda
Chloë SevignyLaurel
Jonny Lee MillerLee
Brooke SmithCassie
Chiwetel EjioforEllis
Will FerrellHobie
Se komplet creditliste her

Én kvinde på randen af to nervøse sammenbrud
 
Woody Allen er kendt for at skrive præcise og fyldige kvinderoller, og i veteraninstruktørens seneste spillefilm fletter han et komisk og et tragisk portræt sammen til en ambitiøs dobbeltskildring af kvinden Melinda. Det er raffineret tænkt og ganske glimrende udført, og på den måde bliver Melinda & Melinda en fin grund til at se Woody Allen igen, selv hvis man hører til dem, som har opgivet ham efter de seneste års knapt så ambitiøse produktioner.

Will Farrell er konstant god i den rolle, som Woody Allen selv havde spillet for 15 år siden.

Copyright:
Fox Film
En udfordring for teoretikere
To forfattere sidder på en café og diskuterer menneskets natur med udgangspunkt i deres respektive metier. Den ene er komiker, den anden dramatiker – men lige gode venner af den grund. Der bliver hastigt stablet en udfordring på benene, hvor de får et fælles udgangspunkt og ellers må se, hvor de kan føre historien hen. Åbningsbilledet i dysten er af et middagsselskab i New Yorks bedre borgerskab, det ringer på døren og ind kommer kvinden Melinda, som befinder sig på livets afgrund og har brug for hjælp....

To sider af samme sag
Melinda & Melinda fortælles nu i forløb, hvor vi veksler mellem den komiske og den tragiske tilgang til forlægget. Alt fortælles ikke i begge historier, for helt i tråd med filosofien bag projektet, så er det tolkningen af små, udvalgte hændelser, der gør, om man betragter tilværelsen som komisk eller tragisk. Dramaet er sat i gode hænder hos Chloë Sevigny og Jonny Lee Miller, som Melindas gamle skolekammerat og hendes skuespiller-mand, mens komedien hygger sig i selskab med Will Farrell (i hans vel nok hidtil bedste rolle – og filmens åbenlyse Woody Allen-figur) og Amanda Peet, som Melindas overboere, en ambitiøs filminstruktør og hendes arbejdsløse skuespillermand.

Tre uptown-tøser på slentretur i Central Park. Woody Allen laver stadig New York-film med sans for byen.

Copyright:
Fox Film
Allen med ambitioner
Man kan med en vis rimelighed klandre Allen for at skære enkelte pointer lige lovlig tydeligt ud, når vi med mellemrum må tilbage til caféen og vende fra komedie til tragedie, men det afhjælpes af styrken i historien, som ikke forfalder til den lette løsning og helt separerer de to tilgange til beretningen om Melinda. Der er komedie i tragedien og omvendt – og det hele knyttes sammen med Allens sans for de store kvinderoller og en meget sikker præstation af australske Radha Mitchell, der helt naturligt spiller begge udgaver af Melinda. Et bundsolidt og velkomment bud på en Woody Allen-film, der vil mere end blot lidt hurtig underholdning.
 
DVD-vurdering
Intet ekstramateriale.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Mordet i Orientekspressen23/11
The Square23/11
Justice League16/11
Rodin16/11
Glasslottet16/11
QEDA16/11
Ballerina9/11
The Killing of a Sacred Deer9/11
Monsieur Verdoux9/11
Den unge Karl Marx9/11
Flere bio-anmeldelser
 
Transformers: The Last Knight13/11
It Comes at Night10/11
The Mummy6/11
Filmen om Kaptajn Underhyler23/10
Baywatch20/10
Wonder Woman16/10
Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge9/10
Alien: Covenant6/10
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem spillede ikke med i Ørkendronningen Priscilla?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google