CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Be Cool

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2005

Manuskript:
Peter Steinfeld

Producere:
Danny DeVito
David Nicksay
Michael Shamberg
Stacey Sher

Fotograf:
Jeffrey L. Kimball

Klipper:
Sheldon Kahn

Komponist:
John Powell

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
SF Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(29 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
04-11-07:
Travolta som togkaprer?
11-03-05:
The Rock & Ryan Reynolds: broren & kæresten
07-03-05:
Box Office uge 9: Be Cool taber stort til The Pacifier
19-01-05:
Stjerner i nettet
23-12-04:
Nicole ude - Uma inde
23-04-04:
Cedric goes back to school
03-02-04:
Be Cools rapstjerne
08-01-04:
Be Cools nye folk
17-10-03:
Travolta manager for The Rock
30-05-03:
Travolta gentager Palmer-rollen
 
Anmeldelser:
20-06-17:
Vaiana
22-11-16:
Central Intelligence
14-01-14:
Pain & Gain
08-01-09:
Get Smart
23-08-07:
Wild Hogs
29-12-06:
The Break-Up
04-04-06:
Wedding Crashers
21-04-05:
Get Shorty
11-01-05:
Dodgeball
21-12-04:
Walking Tall
02-11-04:
Barbershop 2
01-09-04:
Kill Bill Volume 2
28-07-04:
Welcome to the Jungle
21-04-04:
Kill Bill Volume 1
11-02-04:
The Italian Job
18-11-03:
Barbershop
05-02-02:
Swordfish
30-05-01:
Pulp Fiction
21-08-00:
Clay Pigeons
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
16:9, 2,40-1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Featuretter, slettede scener, fraklip, musikvideo.
Be Cool

Anmeldt af:Kenneth McNeil
Genre:Krimi, Komedie
Varighed:115 minutter
Instruktør:F. Gary Gray
 
Anmeldelsesdato:12-09-2005
Medvirkende:Som:
John TravoltaChili Palmer
Uma ThurmanEdie Athens
Vince VaughnRaji
Cedric the EntertainerSin Russell
Christina MilianLinda Moon
Dwayne JohnsonElliot Wilhelm
Se komplet creditliste her

Filmen der blev væk
 
Der er nu engang ikke noget som at zappe forbi Jay Leno eller David Lettermans talkshows og se dem hygge med de kendte. Filmstjerner, musiktalenter, sportsidoler – de møder alle gladelig op til en sludder, en sladder og lidt indbyrdes rygklapperi. Det gælder imidlertid ikke længere kun på TV, men også på film. Ocean's Eleven satte for alvor fokus på skuespillernes rolle med en stjerneparade Oscar-uddelingens røde løber værdig – skuespillernes indbyrdes forhold uden for filmen var mindst lige så interessante som deres forhold inden for den. Be Cool - efterfølgeren til 1995-hittet Get Shorty - er ude i samme ærinde: At lave en film, der ikke er instruktørens, men derimod aktørernes, og at lave en film der ved, den er en film.

Chili, Edie og Steven Tyler - som sig selv - til Lakers-kamp

Copyright:
Fox Film
Intern Hollywood-humor
Meta-fiktion er én betegnelse – selvsmagende Hollywood-hygge en anden. Men det er dog selv-refleksivitet i højeste potens, og dét allerede fra første scene. De to venner Chili Palmer (John Travolta) og Tommy Athens (James Woods) sidder i Chilis blankpolerede BMW betalt med filmpenge og snakker om filmefterfølgere – de såkaldte sequels. Chili forsvarer begrebet, Tommy angriber det spydigt. Chili har netop produceret et kæmpeflop af en efterfølger, Tommy siger, at han aldrig ville medvirke i en sequel. Vi fanger prompte den himmelråbende ironi. Be Cool ved den slår plat på Get Shorty og indrømmer det blankt. Det er en god, veldrejet scene, men desværre også én af de eneste, og det er et voldsomt stort problem, for Be Cool er reelt set mere en serie af enkeltscener end en film. Der stikker ingenting under, der er ingen dybere dramaturgi – her handler det om enkeltscener, sjove sketchs og billige point.

You’re one red hot chili pepper!
Den papirtynde forviklingskrimi er lige så nem at ridse op, som den er løst skruet sammen. Chili Palmer – den karismatiske ex-gangster, der tog filmverdenen med storm i forgængeren – oplever sin gode ven Tommy Athens blive skudt ned på klods hold af en arrig russer. Bag sig efterlader Tommy et faldefærdigt pladeselskab, sin smukke kone Edie (Uma Thurman) og en gæld til rap-gruppen Dub MD's og deres producer Sin Russell (Cedric the Entertainer).
Det ser sort ud, men Chili har – som altid - en plan: Han vil føre den unge, talentfulde sangerinde Linda Moon (Christina Milian) til tops og redde enken Edies pladeselskab. Men det bliver ikke nemt, for musikbranchen er alt andet end blød, og snart er Chili og Edie oppe imod en forbryderisk agent (Harvey Keitel), hans ansatte (Vince Vaughn og The Rock), de russiske banditter og de militante Dub MD-rappere.

Gensyn med Mia & Vincent

Copyright:
Fox Film
Småsludder og småforbrydelser
Næppe verdens bedste oplæg, men ej heller det værste. Be Cool er forvikling oven på forvikling, og selvom enkelte scener fungerer, virker mindst lige så mange underligt påklistrede. The Rock spiller sin rolle som blød, homoseksuel bodyguard helt ud under en sjov afprøvning af tøj; Uma Thurman og John Travolta genopliver deres dansetrin fra den legendariske Pulp Fiction-scene; og så videre, og så videre. Hver for sig fine scener, men i forhold til filmen komplet overflødige. Be Cool er simpelthen én lang serie af 3-4 minutters scener a la Jim Jarmuschs Coffee and Cigarettes, men hvor Jarmusch åbent erkender dette faktum, prøver instruktør F. Gary Gray her at give os en samlet film – en film, som han så åbenbart ikke har. Han har i stedet en hyggelig, lille film om stjerner og stjernedrømme, forhåbninger og forviklinger hensat til det underligt uvirkeligt virkelige Californien, hvor dialogen er dejlig skarp og figurerne tilpas karikerede, men hvor der alligevel savnes flere ting: En historie, en fremdrift og – ikke mindst – en film. Han har én af de film, hvor folkene på lærredet har det åbenbart sjovere end folkene i biografsalen. Den går måske til Hollywood-fester, men ikke som et seriøst efterspil til succesen Get Shorty

Mere selvsmagende end velsmagende
Lige så længe der har eksisteret en fankultur omkring film, lige så længe er der også blevet produceret fan-film. Den oprindelige Ocean's Eleven fra 1960 med det berømte Rat Pack er måske den mest kendte, men det var så langtfra den første. Lige som Be Cool heller ikke bliver den sidste. Og det er bestemt også muligt at lave gode meta-fiktioner, gode filmiske film – så længe man blot husker, at referencer og insider-jokes er en overbygning på historien og ikke en erstatning.
Efterfølgeren til Get Shorty er så optaget af at være selv-reflekterende, selvsmagende og selvpromoverende, at den helt glemmer sig selv – hvis den da overhovedet har et sådant. Det er et paradoks, at lige så meget som den forsøger at minde os om, at den er en film, lige så tydeligt er det, at den selv er ved at glemme det. For når den sagte klukken er væk, og de mange stjerner lige så, sidder man tilbage med en underlig tom følelse og ét enkelt spørgsmål: Hvor blev filmen af?
 
DVD-vurdering
(af -FAV)

2-disc-udgivelse, hvor ekstramaterialet præges af en lige lovlig flagrende featurette som støder på det store problem, at der ikke er noget nævneværdigt dybt at sige om filmen. Et par småportrætter går tættere på enkelte af skuespillerne, men ellers er det et ualmindeligt sløvt ekstramateriale, som uden problemer burde have ligget sammen med selve filmen på en enkelt skive.

Ekstra materiale:
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (3 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
trueleigh
18-10-2005 15:47
På samme niveau som Get Shorty, hvor instruktøren misforstod Leonards humanisme. Nu gentages fejlen. Fed film, men mangler altså på ny Leonards eksistentielle alvor.

Micwiz
16-9-2005 20:27
Jeg vil ikke ligefrem kalde det en b film der er masser af stjerner med men det er bare så kedeligt ligegyldige situationer med Vince vaughn som der er mange der kan li bare ikke mig selv han er med i hver anden film næsten og han er altid irrterende.

John travolta kører i ssamme stil fra get shorty men det er bare ikke godt, det har nok også noget at gøre med at jeg ikke brød mig om etteren heller.

Og andre 3000 eller hva han hedder er også med jeg aner ikke hvorfor han spiller af .... til han er ikke sjov han skulle holde sig til musikken det eneste positive jeg kan sige er at han ikke synger som stjerner fra musik branchen plejer at gøre i film,

Lone
13-9-2005 19:18
b-film, det værste skod set længe


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Hjertelandet20/9
BlacKkKlansman20/9
Bare Juliet20/9
The Predator13/9
The Seagull13/9
Mod solnedgangen13/9
In the Aisles6/9
Den dag på stranden6/9
The Raft5/9
Ordets magt30/8
Flere bio-anmeldelser
 
Peter Kanin3/9
Avengers: Infinity War31/8
Rampage Out of Control27/8
A Quiet Place24/8
Ready Player One17/8
Pacific Rim Uprising13/8
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Francis Ford Coppola har flere gange castet sin datter Sofia i sine film. Hvilken film medvirker hun ikke i?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google