CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Assault on Precinct 13

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2005

Manuskript:
James DeMonaco

Producere:
Pascal Caucheteux
Jeffrey Silver
Stephane Sperry

Fotograf:
Robert Gantz

Klipper:
Bill Pankow

Komponist:
Graeme Revell

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(76 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
21-03-05:
Tågen snupper flere folk
24-01-05:
Box Office uge 3: Ice Cube kører sejren hjem
01-11-04:
Tågen ruller atter over filmlærredet
19-03-04:
Edison & Assaults nye folk
10-03-04:
Mere politi til Precinct 13!
10-02-04:
Opgør mellem Hawke & Fishburne
17-09-03:
Tilbage til Halloween
01-08-02:
Snake Plisken er tilbage
 
Anmeldelser:
01-09-16:
Blood Father
23-05-06:
The Fog
10-04-02:
Ghosts of Mars
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
16:9, 2,35-1

Lyd:
DTS, Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Kommentarspor, slettede scener med kommentarer, bag kameraet-feature, featuretter.
Sidste nat på Station 13

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Action, Krimi
Varighed:109 minutter
Instruktør:Jean-François Richet
 
Anmeldelsesdato:15-08-2005
Medvirkende:Som:
Ethan HawkeJake Roenick
Laurence FishburneMarion Bishop
Drea de MatteoIris
Maria BelloAlex Sabian
Gabriel ByrneMarcus Duvall
John LeguizamoBeck
Se komplet creditliste her

Endnu en nat på Station 13
 
Genindspilningsbølgen ruller med ofte faretruende højder i Hollywood i disse år, og nu har man kastet sig over kult-instruktøren John Carpenters værker. Station 13 var en varm sommernat tilbage i 1976 åstedet for et nyt spændende skud på stammen af unge amerikanske filminstruktører, og selv om Carpenter arbejdede i den absolutte low budget-ende af produktionssystemet, så fornægtede hans visuelle stil og evnen til at fortætte en stemning som i en trykkoger på overarbejde sig ikke. Sidste nat på Station 13 var et inspireret mix af western-klassikeren Rio Bravo og George A. Romeros markante Night of the Living Dead - og filmen står den dag i dag stadig i høj kurs blandt samlere.


Copyright:
Nordisk film
Én gang til – med fyld på.
Versionen anno 2005 stjæler udgangspunktet, men formår ellers at være tilstrækkelig selvstændig til at undgå den direkte sammenligning, og det er heldigt, for den Hollywood-debuterende franskmand Jean-François Richet er nok en ferm billedmager, men filmen savner modet til at holdet plottet så provokerende simpelt, som Carpenter gjorde for små 30 år siden. Hovedpersonen er betjenten Jake Roenick, som 8 måneder tidligere har set hele sit hold blive dræbt i en mislykket narko-aktion. Han er nu bag et skrivebord og "bange for at være betjent", som hans psykiater formulerer det.

Under belejring
Jake har nytårsaften-vagten på den tilsneede Station 13 i Detroits forblæste udkant sammen med et par få kolleger, den sexede sekretær Iris og veteranen Jasper, som tilmed har sidste arbejdsdag. Et andet sted i byen er top-gangsteren Marion Bishop blevet anholdt efter et politimord, og på grund af snevejret bliver hans fangetransport, som også rummer et par andre hårdkogte eksistenser, tvunget til at gøre holdt for natten ved den næsten nedlagte Station 13. Midt i nytårsfestlighederne slår ukendte gerningsmænd til i et frådende angreb på stationen, og gevaldigt i undertal må både forbrydere og politimænd tage kampen op for at overleve den dramatiske nat.


Copyright:
Nordisk film
Effektiv underholdning
I modsætning til de tavse og anonyme angribere i Carpenters original, bruges der her tid på at identificere og vise modstandernes side af historien. Uden at afsløre for meget, så står det hurtigt klart, at det er en langt mere potent modstander, der venter lovens håndhævere denne gang. Stilen er sikker og den nedlagte politistation fungerer godt som isoleret skueplads for skudduellerne. Der spares ikke på brutale nedskydninger, og i modsætning til så mange skabelon-skårne actionfilm fra Hollywood kan man ikke vide sig sikker på, at de gode overlever trængslerne i denne omgang. Desværre mister filmen tålmodigheden og rykker den sidste fjerdedel af dramaet uden for stationen til et noget ordinært opgør mellem de sande skurke og helte i en stor skov, som på mystisk vis har fundet vej ind i Detroits forstæder, men indtil da har Richét faktisk godt fat i en omgang uforpligtende action-underholdning – uden overhovedet at nærme sig intensiteten i Carpenters brændende californiske nattehede.
 
DVD-vurdering
Ekstramaterialet består af en række ganske korte featuretter, som går tæt på enkeltstående emner som våbenvalg, kulisser og stuntarbejde. Stilen er hurtig og overfladisk - og dækker næsten alle de behov, man måtte have for yderligere information.

Man kommer lidt tættere på i de slettede scener og den lidt længere bag kameraet-feature, men hovednummeret, hvis man har tålmodigheden, er kommentarsporet med den ganske entusiastiske instruktør Jean-François Richet - man skal blot være indstillet på hans noget gebrokne engelsk.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (6 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
michaelw
28-1-2007 11:55
Ja den kommerpå ingen måde op på carpenters klassiker stemningen atmosfæren i denne nye udgave er simpelthen ikke uhyggelig nok.

præstationerne er der heller ikke så meget at skrive hjem om, laurence fishburne overspiller til det helt ekstreme mens Ethen Hawk virker skrup hamrende forvirret.

Ikke anbefalelses værdig.
En stjerne.

jkcarlo
22-1-2007 22:48
udtryksløs actionthriller!!!
for mig mindede "sidste nat..." mest af alt om en spændingsserie på tv. og dem ser jeg aldrig.
med andre ord var denne film lettere kedelig på trods af gode skuespillere
** (to af seks stjerner)

Henning
27-8-2005 16:50
Hmm syntes filmen er mega fed! den holder virkelig en vågen heletiden sker der noget!
eneste jeg er skuffet er at psykriateren (kan ikke huske hvad hun hedder, lidt flovt men hun er også med i 8-mile mener jeg) at hun død, det holder ikke, ivertefald ikke den måde hun dør på! hun har været kujon hele filmen igennem og ligepludslig kan mande sig op når der står en med pistol mod panden på hende!

Jensen
21-8-2005 11:34
Jeg har set filmen 1 gang og jeg syndes at det er en god film og godt lavet , hvis jeg skulle sige 1 ting om den så kun den godt være noget længer .

Micwiz
17-8-2005 14:03
Jeg sad og så den igår og jeg syntes den var kort kedelig og alt for teknisk omkring de der swat folk laurens fishburne er en god skurk iden forkerte film jeg hvar helt vild med assault fra den gyldne tid det her er en anelse flovt at kigge vis der bare hvar noget ordentlig action


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Darling19/10
Kære far19/10
Brylluppet12/10
Snemanden12/10
Good Time12/10
Blade Runner 20495/10
My Little Pony: Filmen5/10
Gensynet5/10
The Beguiled5/10
Hobbyhorse Revolution4/10
Flere bio-anmeldelser
 
Filmen om Kaptajn Underhyler23/10
Baywatch20/10
Wonder Woman16/10
Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge9/10
Alien: Covenant6/10
Free Fire2/10
Get Out26/9
Kong Arthur: Legenden om sværdet25/9
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem spiller Brendan Frasers forældre i Blast From the Past?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google