CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Cursed

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2005

Manuskript:
Kevin Williamson

Producere:
Kevin Williamson

Fotograf:
Robert McLachlan
Don McCuaig

Klipper:
Raúl Dávalos
Gregg Featherman
Patrick Lussier
Lisa Romaniw

Komponist:
Marco Beltrami

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
SF Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(35 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
06-05-05:
De nominerede til The MTV Movie Awards 2005
01-03-05:
Box Office uge 8: Mad Black Woman overrasker
11-08-04:
Craven instruerer spænding i luften
27-11-03:
Forbandede Joshua Jackson
18-08-03:
Gyserduo slagtede modstanderne
25-03-03:
Nye folk til Cravens Cursed
16-03-03:
Ricci gyser med Craven & Williamson
01-03-01:
Craven tilbage til gyset
 
Anmeldelser:
12-11-09:
The Last House on the Left
01-02-06:
Red Eye
26-11-02:
Wes Cravens New Nightmare
26-11-02:
A Nightmare On Elm Street 3: Dream Warriors
26-11-02:
A Nightmare on Elm Street
03-04-01:
Gossip
06-12-00:
Scream 3
10-05-00:
Teaching Mrs. Tingle
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
16:9, 2,40-1

Lyd:
Dolby Digital 5.1, Dolby Surround 2.0

Ekstra materiale:
Featuretter
Cursed

Anmeldt af:Nick Price
Genre:Gyser, Thriller
Varighed:93 minutter
Instruktør:Wes Craven
 
Anmeldelsesdato:18-10-2005
Medvirkende:Som:
Christina RicciEllie Hudson
Jesse EisenbergJimmy Hudson
Joshua JacksonJake
Judy GreerJoanie
MyaJenny
Michael Rosenbaum
Se komplet creditliste her

Sikke en mundfuld
 
Wes Craven laver af og til gode skrækfilm. Scream, A Nightmare on Elm Street – vi ved, at han kan, så forbløffelsen er altid lige stor, hver gang vi konfronteres med et makværk af den karakter, som Cursed repræsenterer. Hverken fugl eller fisk, ulv eller menneske. Bare noget sjusk.


Copyright:
SF Film
Not another teen slasher?
Linjerne trækkes skarpt op allerede fra starten. Craven og manuskriptforfatter Kevin Williamson (manden bag Scream-filmene, I know What You Did Last Summer og Halloween: H2O) har tænkt sig at lave en teen slasher med varulve. Oplægget er planket direkte fra 80’ernes vampyrfilm med lidt referencer til klassiske varulvefilm smidt ind for morskabens skyld og en god portion af noget, der må være aflagte manuskriptelementer fra Williamsons tidligere værker. Allerede ved første øjekast er der noget galt. En skidt præstation af en noget uoplagt Portia de Rossi (bedst kendt fra sin rolle som Nelle i tv-serien Ally) lægger bunden for et dobbeltmord, som skal skabe et helvede for vores to hovedpersoner, søskendeparret Ellie og Jimmy.

Toget ruller
Ellie og Jimmy er forældreløse efter en ulykke. Ellie tager sig godt af sin lillebror, der stadig går i gynmasiet og er en klassisk Hollywood-nørd-bliver-sej-knægt, mens hun forsøger at skabe sig en karriere indenfor tv. Hendes liv besværliggøres af en enerverende PR-manager (anspændt men underholdende spillet af Judy Greer) og en noget forvirret kæreste spillet af Joshua Jackson (Skulls og Dawson's Creek). Ellie forsøger sig så godt hun kan, men skæbnen har fæle kort gemt i sit pelsede ærme, for en aften går det galt. Hun og Jimmy ender i et biluheld, og da de forsøger at redde en tilskadekommen kvinde ud af sin bil, bliver de overfaldet af et eller andet. En bjørn, en puma – måske en ulv? Kvinden bliver dræbt, mens Ellie og Jimmy slipper med et par bid, men som de fleste nok kan regne ud, er der noget galt. Varulvens forbandelse ruller pludselig gennem deres årer, og nu er gode råd dyre. For hvordan slipper de mon af med den igen?


Copyright:
SF Film
Hvad vil du være?
Cursed er på mange måder en temmelig anstrengende oplevelse. Filmen synes ikke rigtig at være klar over, hvad den gerne vil være – splatterfilm, gyser, komedie eller drama. Resultatet er, at man som tilskuer er fuldkommen hægtet af fra tid til anden, og når det er virkelig grelt – hvilket desværre er lidt for tit – sidder man og måber over de banaliteter, der bliver præsenteret for én. Filmen er på intet tidspunkt uhyggelig, og forsøget på at skabe drama i forhold til den forvandling, som de to står overfor er fuldkommen tabt på gulvet. Film som En amerikansk varulv i London og Wolf klarer situationen meget bedre. Det er lige før, Michael J. FoxTeenwolf er mere vellykket, og det er skræmmende, når man tænker på, at det altså er Wes Craven, der står bag. Hen mod slutningen falder filmen totalt fra hinanden, og selve afslutningen er så uhyrlig, at man lukker øjnene og tæller til tre i håbet om, at alt er væk, når man åbner dem igen. Craven overtræder så mange af sine egne regler, at filmen ender som et håbløst og mislykket rod.
 
DVD-vurdering
Tre korte featuretter kigger nærmere på klipning, make-up og selve arbejdet med optagelserne. Intet ud over det helt normale.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (12 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
nk
27-8-2006 14:33
fuck dig taber

Micwiz
16-10-2005 15:40
Det er nok fordi jeg intet vidste til den i starten, måske jeg undskylder ikke, men jeg er ikke overkendt på området med varulve film, selvfølelig har jeg set et par stykker men ikke nok til at kunne finde en parodi i en anden film, som cursed.

Det er ikke mening den skal være uhyggelig, den er ikke sjov efter min mening, den er bare underholdene.

Men wes craven skal være producer på den nye The hills have eyes, glæder mig men tror ikke den kan holde det samme niveau fra den oprindelige:)

Johnny Pepperoni
15-10-2005 19:47
En parodi kan da ikke være uhyggelig? Den er morsom, og referencerne til andre film er ligeså fornøjelige, men ganske vist er det intet kunstværk. Ingen diskussion om hvorvidt Craven var bedre dengang han lavede chokerende og direkte modbydelige film som Last House On The Left og The Hills Have Eyes, men han kan stadig nogle ting i parodigenren som selv de mest garvede anmeldere ikke fatter (se f.eks. hvor mange der tog Scream seriøst, eller finder Cursed mislykkedes). Han leger med publikum, og det går desværre for tiden udover ham selv.

Micwiz
12-10-2005 22:49
Jeg syntes den er jævnt kedelig okay det er en parodi men det betyder ikke at den ikke kan være uhyggelig vilket den overhovedt ikke er, jeg syntes godt om varulven men alle varulvei nyer tids film er sådan set okay godt lavet.

Jeg kunne bedre li wes craven tilbage i Last house on the ledt tiden den var i det mindste lidt chokerende den gang jeg så den.

Sara
21-7-2005 22:44
varulven ligner overhovdet ikke en ulv hor er snuden?den ligner mere en stor bjørn!


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Darling19/10
Kære far19/10
Brylluppet12/10
Snemanden12/10
Good Time12/10
Blade Runner 20495/10
My Little Pony: Filmen5/10
Gensynet5/10
The Beguiled5/10
Hobbyhorse Revolution4/10
Flere bio-anmeldelser
 
Filmen om Kaptajn Underhyler23/10
Baywatch20/10
Wonder Woman16/10
Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge9/10
Alien: Covenant6/10
Free Fire2/10
Get Out26/9
Kong Arthur: Legenden om sværdet25/9
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken filmfigur er Paul Newman blevet Oscar-nomineret for to gange?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google