CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Being Julia

Produktionsland:
Canada, USA, Ungarn, England

Produktionsår:
2004

Manuskript:
Ronald Harwood

Producere:
Robert Lantos

Fotograf:
Lajos Koltai

Klipper:
Susan Shipton

Komponist:
Mychael Danna

Censur:
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Distributør:
SF Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(8 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
11-08-05:
Streep skaber skandale
30-06-05:
Eksklusivt tilbud i Gloria
13-05-05:
Lynch løfter sløret for sin hemmelige film
25-01-05:
Oscar 2005: De nominerede
17-01-05:
Golden Globes 2005: Vinderne
12-01-05:
SAG: Alle gode gange Jamie Foxx
22-12-04:
Sideways får konkurrence som årets film
 
Anmeldelser:
25-07-17:
20th Century Women
16-02-17:
20th Century Women
29-03-11:
Mother and Child
19-03-09:
The Women
22-08-06:
Mrs. Henderson præsenterer
11-11-02:
Gosford Park
25-06-01:
Sunshine ['99]
20-02-01:
Topsy-Turvy
01-08-00:
American Beauty
 
Artikler:
27-08-04:
CIFF04: De sidste tre - og et vindergæt
24-08-04:
CIFF04: Jury på arbejde
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
16:9, 1,85-1

Lyd:
Dolby Surround 2.0, Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Kommentarspor, featuretter, slettede scener
Being Julia

Anmeldt af:Jesper Vestergaard
Genre:Drama, Komedie
Varighed:104 minutter
Instruktør:István Szabó
 
Anmeldelsesdato:24-10-2005
Medvirkende:Som:
Annette BeningJulia Lambert
Jeremy IronsMichael Gosselyn
Bruce GreenwoodLord Charles
Miriam MargolyesDolly de Vries
Juliet StevensonEvie
Shaun EvansTom Fennel
Se komplet creditliste her

Rundt om scenen
 
Selv for alle tiders mest indtagende teaterdiva kommer der en dag, hvor trætheden melder sig. Det må den smukke Julia Lambert sande i 1938, hvor hun som West Ends mest succesfulde skuespillerinde pludseligt er nået til midtpunktet i sit liv. Hun kræver ferie fra hurlumhejet, en pause med øl og flødeskum, men i virkeligheden er det også alderen, der tynger hende. Snart vil hun blive degraderet til mindre flatterende roller og må give plads til den næste unge diva, som alle vil drømme om. Hun ved det, og vi ved det. Der er dog lige en enkelt god historie, vi skal igennem, inden hun når så langt.


Copyright:
SF Film
Dynamisk og levende
Og dén er på en gang munter, lidenskabelig og medrivende. Baseret på W. Somerset Maughams samtidige roman "To Ansigter" er det effektive romantiske komediedrama Being Julia signeret af den ungarske veteran István Szabó, der sidst imponerede i Danmark med den historiske storfilm Sunshine. Samtlige detaljer falder på plads til en dynamisk, levende periodefilm og et drama med både sorger og glæder, filmen er dog først og fremmest Annette Benings, der både lever og funkler i rollen som den frustrerede diva.

Et frisk pust
Inden hun når at tage på ferie, møder Julia den unge, håbefulde amerikaner Tom, der er blevet ansat i revisionsafdelingen i den storstilede forretning, som hendes mand driver omkring hendes succes. Manden er en god ven, delvist betroet og forretningsforbindelse, men han kan ikke længere få hende til hverken at grine eller græde. Det kan til gengæld den unge Tom, der med sin uforbeholdne betagelse af hendes teaterarbejde og ligeså uforbeholdende kærlighedserklæring, som et frisk pust bryder ind i hendes verden. Nu kan hun spille igen, har fået varme i kinderne, og lever i bedste velgående.


Copyright:
SF Film
Forelsket og blind
Men så let går det alligevel ikke. Man fornemmer at Julia er klar over forholdets illusoriske karakter. Hun griner af hans naive fremtoning og "gud, du godeste"-agtige accent, og er samtidig kælen som en killing på hans lagen. Og alligevel er hun blind overfor hans egentlig motiver, at bruge hende som smutvej ind i den attraktive teater-branche. Pludselig tropper han op med en anbefaling af en sød ung pige, der vil passe perfekt ind i en stor rolle i Julias næste stykke. Hun er tæt på at miste fodfæstet, men alligevel bliver hun stående, vejrende i vinden, inden hun for alvor finder sig selv og giver igen med sit livs største optræden på scenen.

Bening og kompagni
Bening er på en gang skrøbelig, skarp og vibrerende i rollen som Julia. Det er hende, der bærer filmen, som hun funkler i fra start til slut, levende og fyrig, som var det en Bridget Jones, placeret i en periodefilm. Hun flankeres af fine præstationer som Jeremy Irons' i rollen som hendes mand og Michael Gambons som hendes åndelige mentor Jimmie Langton, der taler til hende i kulissen, og den unge Tom Sturridges sært charmerende og præcise rolle som hendes 17-årige søn. Også Shaun Evans er fin i rollen som Tom, selvom karakteren taber lidt pusten undervejs.
Hvis ikke det var for det glimrende skuespil, ville historiens store forkromede pointer nok falde lidt lettere igennem. Men i stedet får Bening og kompagni følelserne til at lette og filmen til at flyve.
 
DVD-vurdering
(af -FAV)

Et ok kommentarspor med instruktøren István Szabó og skuespillerne Jeremy Irons og Annette Bening er hovedattraktionen. De slettede scener og lidt småfeaturetter fremstår ganske ligegyldige.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
69 Minutes of 86 Days17/8
Hjemme i Verden17/8
Superswede: En film om Ronnie Peterson17/8
Patriarken17/8
Lys i mørket17/8
The Big Sick17/8
The Dark Tower17/8
Danserinden10/8
Annabelle 2: Skabelsen10/8
Fortiden foran os10/8
Flere bio-anmeldelser
 
Ghost in the Shell11/8
Kong: Skull Island8/8
T2 Trainspotting28/7
20th Century Women25/7
Logan24/7
La La Land17/7
A Cure for Wellness10/7
The Great Wall4/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilke to skuespillere spiller Matt Damon og Ben Afflecks to venner i Good Will Hunting?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google