CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Dopo mezzanotte

Produktionsland:
Italien

Produktionsår:
2004

Manuskript:
Davide Ferrario

Producere:


Fotograf:
Dante Cecchin

Klipper:
Claudio Cormio

Komponist:
Daniele Sepe

Censur:
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Distributør:
Øst for Paradis

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 2 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.After midnight

Anmeldt af:Kasper Christoffer Larsen
Genre:Komedie, Romantik
Varighed:92 minutter
Instruktør:Davide Ferrario
 
Premieredato:25-11-2005
Medvirkende:Som:
Giorgio PasottiMartino
Francesca InaudiAmanda
Fabio TroianoFalcheras engel
Francesca PicozzaBarbara
Silvio Orlandofortæller
Pietro EandiMartinos bedstefar
Se komplet creditliste her

Italiensk forfører
 
After Midnight er en lille forførende italiener, der lokker med kærlighed, lun historiefortælling og lidenskab for film. Flirten er bedre end historien.


Copyright:
Øst for Paradis
Perler på en filmrulle
Det skæve smil og de livskloge aforismer trækkes ud som perler på en filmrulle i Davide Ferrarios hyldest til den lille fortælling og de store mænd, der har fortalt den. Det er bedårende et langt stykke hen ad vejen, men midt i alle kærlighedserklæringerne savner man plads til selv at fordybe sig i den historie, der langsomt forsvinder bag den charmerende fortællerstemme og de forførende billeder.

La Mole Antonelliana
Hvilken ramme kunne være bedre for en fortælling om et skæbnesvangert møde i natten mellem den stumme nattevagt og den simple servitrice end filmmuseet La Mole Antonelliana? Den fortryllende bygning i Torino med de labyrintiske gange er et kunststykke i sig selv og formår sådan at rumme et århundredes filmhistorisk magi. Her huser nattevagten Martino, der nu ikke er helt stum, men som blot har valgt ikke at tale for meget med nogen. For hvad er formålet? I stedet ser han klip fra fortidens film, og med undtagelse af Buster Keaton, de rene bevægelsers poetiske mester, fortrinsvis ikke almindelige film med drama og forløsning, men hellere historiske dokumenter som Lumiere-brødrenes gamle farveløse klip af vandrende menneskemasser i en forgangen tid.


Copyright:
Øst for Paradis
På flugt i natten
En nat møder Amanda, servitricen fra den tilstødende burgerbar, op på museet i en pludselig flugt fra politiet. Martino byder hende husly og kan for første gang dele sin lidenskab for livets små poetiske krumspring indfanget på fortidens stumfilm. For Amanda åbnes et vindue til nye horisonter, men freden forstyrres af hendes kæreste, biltyven Angelo, der huserer med sin bande i den anden ende af byen, det barske kvarter Falchera, som ligger langt fra Martinos drømmeverden – der også inkluderer Amanda.

En film om fortællingen
Instruktør Davide Ferrario fortæller historien om at fortælle historier. Om kunsten, kærligheden og drømmene fra fortiden, der måske synes falmede på film, men som i bund og grund stadig er de samme. Han gør det med skævt smil, åbent hjerte og bedårer sin tilskuer med alle de luneste tricks. Der er dem, der vil elske ham for flirten, men også andre, der vil føle, de ikke selv får plads til at fordybe sig i karaktererne og en historie, man for ofte mindes om er et tankespind i fortællerens hoved. Hovedpersonerne ligger på grænsen til postulatet, komikken bliver lidt for insisterende og udfaldet slet ikke så medrivende som filmens egen begejstring, fordi det i virkeligheden ikke handler så meget om Martino, Amanda og Angelo, som det handler om fortællerens fortælling om dem. Og det er nu svært at blive forelsket i andres forelskelser.
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Hjertelandet20/9
BlacKkKlansman20/9
Bare Juliet20/9
The Predator13/9
The Seagull13/9
Mod solnedgangen13/9
In the Aisles6/9
Den dag på stranden6/9
The Raft5/9
Ordets magt30/8
Flere bio-anmeldelser
 
Peter Kanin3/9
Avengers: Infinity War31/8
Rampage Out of Control27/8
A Quiet Place24/8
Ready Player One17/8
Pacific Rim Uprising13/8
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem spiller det unge par i The Notebook?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google