CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Mr. and Mrs. Smith

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2005

Manuskript:
Simon Kinberg

Producere:
Lucas Foster
Akiva Goldsman
Eric McLeod
Arnon Milchan
Patrick Wachsberger

Fotograf:
Bojan Bazelli

Klipper:
Michael Tronick

Komponist:
John Powell

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
SF Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(82 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
05-12-05:
Pitt adopterer Jolies børn
06-07-05:
Angelina Jolie adopterer etiopisk pige
22-06-05:
Fortsættelser til Treasure, Smith & Batman
13-06-05:
Box Office uge 23: Sikker sejr til Mr. and Mrs. Smith
10-01-05:
Pitt & Aniston skal skilles
06-08-03:
Pitt forlader Mrs. Smith
23-07-03:
Zeta-Jones overtager Pitt?
08-11-02:
Doug Liman laver atter action-film
 
Anmeldelser:
15-12-11:
Moneyball
10-02-11:
The Tourist
09-09-10:
Salt
22-08-08:
Wanted
19-04-05:
Ocean's Twelve
19-03-03:
Manden uden navn
27-08-02:
Ocean's Eleven
29-05-02:
Spy Game
30-10-01:
The Mexican
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
16:9, 2.35-1

Lyd:
Dolby Digital 5.1, DTS

Ekstra materiale:
Kommentarspor, slettede scener, trailer, featurette
Mr. and Mrs. Smith

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Action, Komedie
Varighed:115 minutter
Instruktør:Doug Liman
 
Anmeldelsesdato:22-11-2005
Medvirkende:Som:
Brad PittJohn Smith
Angelina JolieJane Smith
Vince VaughnEddie
Adam BrodyBenjamin Diaz
Kerry WashingtonJasmine
Christ WeitzMartin Coleman
Se komplet creditliste her

Terapi for lejemordere
 
Der er godt filmisk potentiale i et forlist ægteskab, især hvis kvalerne bruges som baggrund for en komedie. Danny DeVito fik meget godt ud af at lade Michael Douglas og Kathleen Turner gøre livet surt for hinanden i War of the Roses, men det er vand i forhold til de strabadser, som Smith-parret må gennemleve i Doug Limans anonyme og egentlig ret sjuskede action-komedie.

Dødelig tango på dansegulvet

Copyright:
Fox Film
Hemmelig identitet
Plottet er enkelt, fortænkt og hamrende utroværdigt. John og Jane Smith møder hinanden under eksotiske og let anspændte omstændigheder. Forelsker sig i hinanden, bliver gift og lever nu på 5.-6. år i noget, der ligner et perfekt ægteskab. Stort hus, masser af penge og to spændende jobs. Det tror de i hvert fald, men i virkeligheden er de begge lejemordere for hver deres organisation - og ikke bare lejemordere af den type, man kan finde med baseballbat og cykelkæde i en tilfældig gyde, men rigtig James Bond-lejemordere med gadgets og stort våbenlager i hemmelige kældre.

Terapi
De kender ikke hinandens identitet, og det bliver et problem, da de bliver sat på den samme sag – og gennemskuer sandheden. Pludselig er de hinandens vigtigste mål, og da ægteskabet alligevel skranter, fordi de aldrig rigtig får talt ud om tingene på hjemmefronten, så udvikler det sig til nogle højdramatiske skilsmisseforhandlinger, hvor de bedste argumenter efterlader gevaldige huller i væggene.

Selv om man er dødsfjender, så kan det blive nødvendigt at samarbejde

Copyright:
Fox Film
Uforløst potentiale
Mr. and Mrs. Smith er en doven film, fordi den stiller sig tilfreds med at have to billetsælgende stjerner i hovedrollerne. På den måde minder den i påfaldende grad om The Mexican, hvor man også klart fornemmede, at løncheckene til Julia Roberts og Brad Pitt var den eneste egentlige investering, som var foretaget. Historien afvikles på automatpilot af Doug Liman, som vi har set levere en langt mere koncentreret indsats med Manden uden navn, og manuskriptet bruger heller ikke mange kræfter på at få de enkelte actionscener til at hænge troværdigt sammen. Det er to timers vekslen mellem vilde shoot-outs og kække replikker – og så selvfølgelig den fascination, der nu engang hører til to superstjerner af Angelina Jolie og Brad Pitts kaliber. Der er enkelte fine øjeblikke undervejs, og middagsscenen, hvor de hver især har gennemskuet modparten og lurer på, om det er gengældt, er faktisk helt elegant. Hvis det er grund nok til at løse billet, så får man i et vist omgang varen leveret, men det er altid skuffende, når et potentiale ikke forløses ud af ren og skær dovenskab – og Mr. and Mrs. Smith. burde have sat alle konkurrenter til vægs i elegance og velsmurt action.
 
DVD-vurdering
Der er hele to kommentarspor at følge med i undervejs i filmen. Herfra skal anbefalingen gå på det med instruktøren Doug Liman og manuskriptforfatteren Simon Kinberg. Det andet giver mikrofonen til filmens producere, og de når aldrig at blive rigtig interessante.

De tre slettede scener er lange og sammenhængende, mens featuretten er kort og helt uden interesse.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (14 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Eva
15-12-2011 12:14
Elendig film. Jeg synes Brad Pitt er abelækker, men det er den første film jeg har set med ham. Og nu ved jeg hvorfor Han er jo talentløs.

bob
27-8-2008 16:51
fed film.. godt tænkt at tage to så fede og kendte stjerne og lave den her "action" film. Giver den 4 ****.. det fortjener den sgu ! (ud af 6)

kh BOB!

maria
10-1-2007 08:35
jeg vil give filmen 6 stjerne, fordi spændingen er så god, og så er den godt lavet. og det er et voldfedt hus de har, bl.a deres køkken

michaelw
22-10-2006 18:56
Det er ikke lige ens forældres romantiske ferie det her men den er sexet og to rigtig gode præstationer af Pitt og jolie Holder filmen oppe.
Liman filmens instruktør prøver at overgå sin biljagt fra The bourne identitty og det lykkes for ham.
Filmen har desuden også noget meget dynamisk musik af john poweel.
god solid film.
Fire stjerner.

jkcarlo
30-4-2006 23:15
la la
filmen er forudsigelig, men tilgengæld er kemien mellem jolie og pitt i top
køber man filmens præmis, er den vel ok
*** (tre af seks stjerner)


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Downsizing18/1
Fra balkonen18/1
Wonderstruck18/1
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri11/1
Væbnet med ord & vinger11/1
Hjertestart4/1
Loveless4/1
Wonder4/1
The Greatest Showman25/12
Neruda25/12
Flere bio-anmeldelser
 
American Made22/12
Dunkirk21/12
Baby Driver19/12
Annabelle 2: Skabelsen18/12
Superswede: En film om Ronnie Peterson15/12
Biler 311/12
Abernes planet: Opgøret1/12
Spider-Man: Homecoming27/11
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvad er navnet på den klassiske kinesiske filmgenre om ærefulde kampsports-riddere, hvorfra Ang Lee hentede inspiration til sin berømte Tiger på spring, drage i skjul??
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google