CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Batman Begins

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2005

Manuskript:
David S. Goyer, Christopher Nolan

Producere:
Larry J. Franco
Charles Roven
Emma Thomas

Fotograf:
Wally Pfister

Klipper:
Lee Smith

Komponist:
James Newton Howard
Hans Zimmer

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Sandrew Metronome

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(212 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
22-05-07:
Jokeren har vist sit ansigt
11-11-05:
Watanabe filmer med Snipes
01-11-05:
Populære Michael Caine
06-10-05:
Nolan gør Bale & Jackman til rivaler
22-06-05:
Fortsættelser til Treasure, Smith & Batman
20-06-05:
Box Office uge 24: Alle elsker Batman
20-06-05:
Cruise frier - DiCaprio såret
04-11-04:
Bale laver ballade
17-09-04:
Oldman trækker sig
25-03-04:
Batmans nye modstandere
04-03-04:
Oldman med i Batman
24-02-04:
Fra samurai til Batmanskurk
20-02-04:
Freeman med i Batman
12-02-04:
Flere detaljer om T4 & Batman 5
10-12-03:
Holmes med i Batman 5
02-12-03:
Eastwood igen borgmester
25-11-03:
Nolan sikrer Oscar-vinder til Batman
31-10-03:
Batmans butler fundet
12-09-03:
Bale bliver Batman
04-09-03:
Er Batman døende?
 
Anmeldelser:
24-03-16:
Batman v Superman: Dawn of Justice
06-11-14:
Interstellar
03-12-12:
The Dark Knight Rises
15-12-10:
Inception
28-12-09:
Terminator Salvation
22-07-08:
The Dark Knight
27-05-08:
3:10 to Yuma
18-06-07:
The Prestige
02-06-05:
The Machinist
18-01-05:
Pieces of April
03-06-03:
28 Days Later
07-05-03:
Insomnia
12-12-01:
Memento
10-01-01:
American Psycho
16-05-00:
Leon
 
Artikler:
20-01-06:
Oscar 2006: BAFTA-nomineringerne
22-12-05:
Oscar 2006: Phoenix Film Critics - vinderne
 


DVD-specifikationer
Billedformat:


Lyd:


Ekstra materiale:
Batman Begins

Anmeldt af:Nick Price
Genre:Action, drama
Varighed:134 minutter
Instruktør:Christopher Nolan
 
Anmeldelsesdato:08-12-2005
Medvirkende:Som:
Christian BaleBruce Wayne/Batman
Michael CaineAlfred Pennyworth
Katie HolmesRachel Dawes
Liam NeesonDucard
Morgan FreemanLucius Fox
Gary OldmanLt. James Gordon
Se komplet creditliste her

Frygtens sande ansigt
 
Det er kampen mod frygten, der er i konstant fokus i Christopher Nolans fortolkning af den mørke ridders fremkomst som kriminalitetsbekæmpende superhelt. Med en god realistisk, men dog stadig filmisk, tyngde, et solidt personportræt og et godt greb om genren bliver Batman Begins i sandhed en ny begyndelse.

Batman - uden neon!

Copyright:
Sandrew Metronome
Tilbage til rødderne
Efter Joel Schumachers to skandaløse, hi-tech og neonglitrende Batman-film, der i midten af 90’erne fulgte Tim Burtons mørke og gotiske fortællinger, så det ud til, at den kappeklædte flagermus aldrig ville flyve på det store lærred igen. Fans mistede fuldkommen tiltroen til, at Batman nogensinde igen kunne rejse sig fra det special effects-inferno, som Schumacher havde smidt ham ned i, og der skulle da også gå otte år, før mesterinstruktør Christopher Nolan sammen med den sammebidte, og perfekt castede, Christian Bale pustede liv i en mørkere, mere menneskelig og uendeligt mere frygtelig Batman. Selvom filmen måske løber lidt væk med sig selv henmod slutningen, er Batman Begins sammen med den første Burton-film et veldrejet psykologisk portræt af en meget menneskelig superhelt.

Flagermusene
Forhistorien er som altid den samme. Unge Bruce Wayne overværer mordet på sine forældre og kæmper hele livet gennen med en følelse af afmagt og skyld. Han opgiver sin universitetsuddannelse og kaster sig i stedet over en kriminel løbebane i forsøget på at forstå den kriminelle hjerne, hvilket bringer ham til et skummelt fængsel i et ukendt land. Her møder han Ducard (glimrende spillet af Liam Neeson, der giver den som en mørk Qui-Gon Jinn), en mand med et tilbud, der kan hjælpe Bruce med sin kamp mod verdens bærme. Bruce indvilliger og begynder sin træning under Ducard og dennes mester, den skumle Ra’s Al Ghul. Bruce er dygtig - han er Ducards bedste elev - men da han skal indtræde i den hemmelige orden, viser Ducard og Ra’s Al Ghul deres sande ansigter som brutale selvtægtere uden synderlige skrupler. Bruce flygter fra træningen, vender tilbage til Gotham og iværksætter langsomt skabelsen af det, der måske er hans sande identitet, Batman.

Christian Bale har tidligere spillet nazist, eventyrer, Hamlet, rockjournalist, Jesus, psykotisk børsmægler og dragejæger - nu kan den 31-årige også skrive Batman på sit CV

Copyright:
Sandrew Metronome
Transformationen
Det er skabelsen af Batman som både mytisk figur i byens underverden, og Bruce Waynes langsomme erkendelse af, at hans eneste mulighed for flugt fra skyld og frygt er ved at overføre den til andre, der er filmens store fokus. Og det er netop det, der gør Batman Begins til en særdeles vellykket superheltefilm. Det er såre sandt, at det er Batmans begyndelse, vi er ude i, og det betyder også, at filmen er lykkeligt fri for kostumerede skurke (bortset fra Scarecrow, som er perfekt koldt spillet af Cillian Murphy), latterlige laserkanoner (næsten, i hvert fald) og pap-agtige hovedpersoner. Christian Bale er storslået i rollen som skiftevis den pinlige playboy Bruce Wayne og den plagede Batman. Han er godt og rutineret støttet af Michael Caine som butleren Alfred og Gary Oldman som politibetjenten Jim Gordon. Kun Katie Holmes falder lidt udenfor en glimrende rollebesætning, og det mest på grund af hendes figurs noget plagsomme og selvhøjtidelige natur. Christopher Nolans instruktion glimrer i de scener, hvor det handler mest om personerne, og gør fine forsøg, når det kommer til den mere hårdhændede action. Helt perfekt bliver det aldrig, for han er nu bedst til skuespillere, men som en fortælling om en mand, der trækker i en flagemusedragt for at skræmme sine indre dæmoner væk, er Batman Begins rigtig vellykket og en velkommen tilbagevenden til det grundlæggende.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (25 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
JimmiNi
22-10-2017 21:18
AfAUEE http://www.FyLitCl7Pf7ojQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com

Hader "Iron Man"
22-12-2008 18:27
Mega god film, men den ikke bedre end The Dark Knight, som ingen film er!

Darky
22-12-2008 15:57
Mesteværk
6 ud af 6 stjerner

inlæg
12-12-2007 19:37
den her film er sku ik en drama film

michaelw
23-8-2006 14:28
Ja god underholdning og overasker på alle måder Christopher nolan har skabt den bedste Batman film nogensinde.
Fem stjerner.


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Bobbi Jene19/4
Hvad vil folk sige19/4
Midnight Sun12/4
Rampage Out of Control12/4
Ud af intet12/4
A Quiet Place5/4
Faces Places5/4
Den of Thieves5/4
Lucky5/4
The Post5/4
Flere bio-anmeldelser
 
Star Wars: The Last Jedi16/4
Mordet i Orientekspressen13/4
The Killing of a Sacred Deer2/4
Justice League26/3
The Square23/3
Thor: Ragnarok12/3
Blade Runner 20492/3
The Beguiled23/2
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvor mange replikker nåede Arnold Schwarzenegger at fyre af i The Terminator, inden rulleteksterne dukkede op?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google