CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Derailed

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2005

Manuskript:
Stuart Beattie

Producere:
Lorenzo di Bonaventura

Fotograf:
Peter Biziou

Klipper:
Peter Boyle [II]

Komponist:
Alexandre Desplat

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(40 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
14-11-05:
Box Office uge 45: Lille Kylling stadig øverst
19-08-05:
Owen får selskab af Giamatti og Bellucci
28-06-05:
Dronning Elizabeth får modspil
14-06-05:
Clive Owen spiller jordemoder i skudduel
10-08-04:
Reiner overtager Aniston-film
23-07-04:
Owen får Aniston som hustru
26-04-04:
En svensker i Hollywood
 
Anmeldelser:
12-05-16:
Mon Roi
19-10-11:
Vores tid kommer
26-10-09:
Public Enemy No. 1
13-03-09:
The International
24-06-08:
Shoot 'Em Up
07-12-06:
Friends with Money
30-05-06:
Rygtet siger
20-07-05:
Closer
01-12-04:
Beyond Borders
08-11-04:
I'll Sleep When I'm Dead
20-10-04:
Ondskab
15-09-04:
Men så kom Polly
 


Afsporet

Anmeldt af:Søren Langelund
Genre:Drama, Thriller
Varighed:107 minutter
Instruktør:Mikael Håfström
 
Premieredato:03-02-2006
Medvirkende:Som:
Clive OwenCharles Schine
Jennifer AnistonLucinda Harris
Vincent CasselPhilippe Laroche
Melissa GeorgeDeanna Schine
RZAWinston Boyko
Addison TimlinAmy Schine
Se komplet creditliste her

Dydens smalle sti
 
Hollywood har lige siden velmagtsdagene for film noir og Hitchcock-suspense været glade for at placere en mere eller mindre uskyldig, nydelig middelklasseamerikaner i en uundgåelig og indviklet spiral af komplikationer tilsyneladende uden nogen vej ud. En helt almindelig dag i en identificerbar familiefars liv udvikler sig pludselig alt andet end almindelig, da skæbnens tog tager ham på en deroute uden mulighed for at hoppe af.


Copyright:
Nordisk Film
Farligt begær
Dét er således også historien i Afsporet. Charlie (altid solide Clive Owen) er en fyr, der bestemt ikke har trukket nitten i livets tombola. Den nydelige hustru, den søde datter og lederjobbet, som han nyder godt af, glider dog i baggrunden, da han i toget på vej til arbejde møder den smukke, intelligente og ikke så lidt flirtende Lucinda (guddommeligt tillokkende Jennifer Aniston). Toget når dog end ikke endestationen, før hver deres liv er på vej ud på et drastisk sidespor. For Charlie træder skyldfølelsen og forklaringsproblemet over for konen dog pludseligt i baggrunden, da hans families fremtidige skæbne bliver viklet ind i en drabelig fortælling, som ikke skal uddybes yderligere her.

Genkendelighedens glæde?
Således er der ikke meget nyt at hente i Afsporet, der nok vil få "har jeg ikke set det her før?"-blikket fra den gængse tilskuer, som har haft tv’et tændt en lørdag aften til det sidste skud på gennemsnitsthriller-stammen. Til gengæld puster filmen sig aldrig større op end den kan bære, og hvis man ikke forventer for meget, er den bestemt et hæderligt alternativ til 21:00-forestillingen på DR1. De fleste elementer fungerer hverken rigtigt skidt eller specielt flot.


Copyright:
Nordisk Film
Både og
Filmen fremstår såvel æstetisk som narrativt afdæmpet nydelig, men når aldrig at ophidse, eller i øvrigt tvinge én ud på kanten af den så berømte stolekant. Den psykologisk intrigante spænding personerne i mellem kommer ikke rigtigt op i gear, og det menneskelige drama udebliver derfor i udpræget grad. Til gengæld er håndværket så præcist og professionelt, at underholdningen aldrig kommer i fare, og både Owen og Aniston fungerer fint i deres roller. Specielt Anistons stilbevidste femme fatale-portrættering af den sexede forretningskvinde indgyder respekt, og det søde Rachel-smil er skiftet ud med en overraskende indestængt charme.

Bille som ledesnor
Det er dog svært at komme uden om, at den svenske instruktør Mikael Håfström er gået lige lukt i Bille August-fælden: efter flere stærke film på hjemmebane i Sverige – bl.a. den succesfulde Ondskab – synes Hollywoods glitter at have lokket ham ind i en semi-uværdig samlebåndsproduktion, som i bedste fald går hurtigt i glemmebogen. Et skarpere manuskript og en stor portion europæisk vovemod havde i hvert fald klædt den velfungerende, men lidt for fintpolerede Afsporet.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (4 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
..
30-12-2007 14:30
En lidt tynd film, men alligevel lidt spændende

***(ud af seks stjerner)

jkcarlo
17-3-2007 16:10
plottet i filmen er lidt tyndt, men filmen underholder uden at være fantastisk. ligesom at gå på mac d. smagfuld mad uden egentlig indhold
*** (tre af seks stjerner)

michaelw
27-8-2006 09:11
Det er en film som er utrolig steriotyp den kommer ikke rigtig igang efter min mening det eneste lyspunkt er clive owens præstation mens jennifer aniston overhovedt ikke finder sit fodfæste i filmen.
Tre stjerner.

GOOD MOVIE!
27-6-2006 22:50
Kanon god film! :D En af de bedste!


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Skyscraper12/7
Under træet5/7
Ant-Man and the Wasp4/7
Du er den28/6
Hereditary28/6
Far til fire i solen28/6
Huset ved havet28/6
Ocean's 821/6
Violinisten21/6
Love, Simon21/6
Flere bio-anmeldelser
 
Molly's Game6/7
Black Panther2/7
Den skjulte tråd29/6
Coco22/6
De originale21/6
Darkest Hour14/6
The Greatest Showman18/5
Star Wars: The Last Jedi16/4
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilke to skuespillere er de eneste, der har vundet Oscar’en for Bedste Mandlige Skuespiller 2 år i træk?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google