CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Red Eye

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2005

Manuskript:
Carl Ellsworth

Producere:
Chris Bender
Marianne Maddalena

Fotograf:
Robert D. Yeoman

Klipper:
Stuart Levy
Patrick Lussier

Komponist:


Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
Universal

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(27 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
22-08-05:
Box Office uge 33: Hyldet jomfru vinder
 
Anmeldelser:
26-09-07:
The Hills Have Eyes 2
04-04-06:
Wedding Crashers
08-12-05:
Batman Begins
18-10-05:
Cursed
16-03-05:
The Notebook
26-11-02:
A Nightmare on Elm Street
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
16:9, 2.35-1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Kommentarspor, featuretter, gag reel
Red Eye

Anmeldt af:Lena Juhl
Genre:Drama, Thriller
Varighed:82 minutter
Instruktør:Wes Craven
 
Anmeldelsesdato:01-02-2006
Medvirkende:Som:
Rachel McAdamsLisa Reisert
Cillian MurphyJackson Rippner
Brian CoxJoe Reisert
Brittany OaksRebecca
Kyle GallnerKevin

Flyskræk
 
Wes Craven er bedst kendt for de mange teenagedrab i A Nightmare on Elm Street og Scream-filmene. Efter fiaskoen Cursed forsøger gysermesteren sig med en mindre blodig en af slagsen - en psykologisk thriller. I Red Eye følger vi hotelmanageren Lisa Reisert (Rachel McAdams), der checker ind på det sene natfly fra Dallas til Miami. Ombord viser det sig, at hun er blevet tildelt pladsen ved siden af manden, der tidligere på dagen gav hende en drink i baren, men det er ikke et tilfælde. Jackson Rippner (Cillian Murphy) er involveret i planlægningen af et attentat på politikeren Keefe, der netop nu bor på det hotel, Lisa er manager for. Jackson beordrer Lisa til at omrokere Keefe til en anden suite. Hvis hun ikke adlyder, vil han sørge for, at hendes far bliver dræbt.


Copyright:
UIP
Klaustrofobisk kedsomhed
Umiddelbart lyder det som en god idé at lade store dele af handlingen udspille sig på et fly, men det bliver både filmens styrke og svaghed. Den overfyldte flykabine virker ganske vist klaustrofobisk – hvad der også er intentionen – men da de andre passagerer naturligvis ikke må opdage, hvad Jackson og Lisa foretager sig, betyder det, at filmens drama bliver låst lige så fast, som skuespillerne gør til deres flysæder. Scenerne i kabinen bliver derfor med tiden direkte kedelige, og filmens bedste flyscene foregår også i et tilstødende lokale, på toilettet, hvor hovedpersonerne kan være alene.

Delayed
Først da flyet lægger an til landing, stiger spændingen for alvor. Fra dette punkt ændrer filmen karakter. Alle de ting, som ikke kunne lade sig gøre i kabinen, mens flyet var i luften, som flugtforsøg og den lange jagt efter hinanden, bliver pludselig mulige, og det åbner op for en masse spænding, men det er desværre lidt for sent.
Replikkerne er især i filmens start og slut lidt for kække, og blandt skuespillerne er det kun Cillian Murphy, der lyser op. Han er på en gang charmerende og dæmonisk som Jackson Rippner, og han bærer i høj grad filmen.


Copyright:
UIP
Gode og dårlige klichéer
Wes Craven har især i sin Scream-trilogi beskæftiget sig meget med metaplaner og genrebevidsthed. Derfor kan det undre, at han laver en thriller, der er så fyldt med stereotype karakterer og velkendte klichéer. Det virker nærmest komisk i præsentationen af Lisa som den hjælpsomme, evig søde pige, der tager alting med et smil. Til gengæld er han fantastisk god til at skabe spændingsscener, så selv om Jacksons lange jagt på landjorden efter Lisa er fyldt med alle gysergenrens mulige klichéer, er det effektfuldt gjort, og først her at filmen endelig bliver rigtig spændende. Med Red-Eye viser Wes Craven, at han stadig mestrer gyserens forfølgelsesscener og thrillerens psykologiske spil, men at det kræver mere plads end en flykabine at udfolde det i.
 
DVD-vurdering
Pudsigt nok er der blevet plads til et gag reel blandt ekstramaterialet, men ellers er kommentarsporet klart hovedindslaget. Wes Craven bliver også interviewet om hans holdninger til at have skiftet genre fra gys til thriller.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (7 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
michaelw
24-5-2006 15:44
sikke en gang braaaaaaaaaaas.
Wes Craven du skuffer mig en stjerne

Lise
25-3-2006 20:29
Har ik set den.. men hvad er det egentlig Lisa skal gøre?? Hvad er det egentlig hun ikke vil hjælpe ham der med??

Tyler Durden
8-3-2006 23:32
Helt enig med Hippo !!!

Men jeg mener at filmens eneste styrke er at den er så kort, for det bras er da på ingen måde værd at spilde længere tid på end aller højst nødvendigt.

Den får 5 ud af 5 hundelorte.

Hippo
8-2-2006 10:34
seriøst...

hun spiller da elendigt ???!

et sødt smil og så er der vist ikke mere at komme efter der...

rent principielt er det da også lidt tyndt,
at lokke folk i biffen til en film der kun med vold og magt kan snige sig op på 70 min effektiv film og som rent dramaturgisk ikke kommer nogen vegne i de første 60 min..

McAdams får i klare vendinger at vide at hvis hun ikke makker ret, så dør hendes far som straf..

2 sek senere gør hun sit bedste for at få faren dræbt ved at prøve at afsløre det hele...og uhhhh så bliver Murphy lidt sur...men ingen død far..

2 min senere prøver hun så atter.. og atter...og atter...og stadig uden konsekvenser..

jesus... det plot har de skrevet på en post-it seddel...

Brunhilde
7-2-2006 17:51
Meget kan man sige om Red Eye, men Rachel McAdams spiller altså IKKE dårligt!
Og det er jo ikke fordi hun bliver "forvandlet" til en superheltinde, hun forsvarer sig bare. Så utroværdig er hende reaktionsmønster altså ikke, især ikke taget hendes overfaldshistorie i betragtning.
Jeg synes det er en umærket lille spændingsfilm. Tyndt oplæg men solidt udført: 4/6 stjerner.


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Darling19/10
Kære far19/10
Brylluppet12/10
Snemanden12/10
Good Time12/10
Blade Runner 20495/10
My Little Pony: Filmen5/10
Gensynet5/10
The Beguiled5/10
Hobbyhorse Revolution4/10
Flere bio-anmeldelser
 
Filmen om Kaptajn Underhyler23/10
Baywatch20/10
Wonder Woman16/10
Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge9/10
Alien: Covenant6/10
Free Fire2/10
Get Out26/9
Kong Arthur: Legenden om sværdet25/9
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem spiller Zorros datter i The Mask of Zorro?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google