CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Code 46

Produktionsland:
UK

Produktionsår:
2003

Manuskript:
Frank Cottrell Boyce

Producere:
Andrew Eaton

Fotograf:
Alwin H. Kuchler
Marcel Zyskind

Klipper:
Peter Christelis

Komponist:
Steve Hilton
David Holmes

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Sandrew Metronome

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(11 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
11-11-05:
Nolte & Morton hyret til politifamilie
14-12-04:
Spansk pris til Strings
11-11-04:
Nomineringer til EFA-priserne 2004
11-12-02:
Morton i ny Winterbottom-film
 
Anmeldelser:
31-08-17:
The Trip to Spain
16-06-16:
A Perfect Day
17-08-09:
Synecdoche New York
13-11-07:
The Secret Life of Words
26-01-07:
The Secret Life of Words
30-04-04:
In This World
25-02-03:
24 Hour Party People
 
Artikler:
31-03-05:
Interview: Marcel Zyskind
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
Letterbox

Lyd:
DD 5.1

Ekstra materiale:
"Obtaining inside Code 46" (dokumentar), fraklippede scener, trailer.
Code 46

Anmeldt af:Christian Hansen
Genre:Sci-Fi, Romantik
Varighed:93 minutter
Instruktør:Michael Winterbottom
 
Anmeldelsesdato:14-02-2006
Medvirkende:Som:
Tim RobbinsWilliam
Samantha MortonMaria Gonzales

Forbudt kærlighed i fremtiden
 
Den engelske instruktør Michael Winterbottom kan tilsyneladende ikke træde ved siden af, uanset hvilken genre han giver sig i kast med. Han har været omkring krigsdramaet (Welcome to Sarajevo), musikfilmen (24 Hour Party People), roadmovie’en (flygtningeskildringen In This World) og han har lavet en western (The Claim). Winterbottom har envidere lavet fornemme film, der er sværere at genrebestemme, som Thomas Hardy-filmatiseringen Jude og samtidsfrisen Wonderland. Med science fiction-kærlighedsdramaet Code 46 har Winterbottom begået endnu en interessant film. Og tilmed bevist, at man ikke behøver et Spielberg-budget for at lave god sci-fi.

Fremtidige problemstillinger?
Paragraf 46 forbyder personer med genetiske fællestræk at få børn sammen. Den amerikanske specialkonsulent William Geld (Tim Robbins) kommer på kant med paragraffen, da han efterforsker en sag om dokumentfusk i Shanghai, og forelsker sig i den hovedmistænkte Maria Gonzales (Samantha Morton).
Handlingen udspiller sig i en nær fremtid, hvor verden er opdelt i bystater, hvis grænser bevogtes skarpt, pga. frygt for virusspredning og uønsket indvandring. Filmen berører mulige fremtidige problemstillinger som kloning, immigration og hukommelsesmanipulering. Disse emner bliver virkelige og interessante, fordi de sættes i spil i forhold til den kærlighedshistorie, som det er filmens primære ærinde at fortælle.

Fascinerende locations
Samantha Morton og Tim Robbins spiller begge uden de store armbevægelser, hvilket klæder denne sobre og usemtimentale fortælling om to stille eksistenser, hvis kærlighed kommer i klemme. Robbins er god som familie- og arbejdsmennesket, der møder den store kærlighed langt væk hjemmefra, mens Morton finder alle nuancerne i enspænderen og drømmeren Marias sind. Maria fungerer samtidigt som filmens fortæller, der filosoferer over livet og skæbnen i storbyen.
Michael Winterbottom har rejst rundt i Sydøstasien med et lille filmhold – bl.a. den danske fotograf Marcel Zyskind – for at finde locations til filmen. De har fundet frem til en række dybt fascinerende 'stål og glas'-lokaliteter og stribevis af indviklede motorvejsudfletninger. Lokaliteterne giver filmen troværdighed og visuel styrke, og bidrager til, at hver sekvens i filmen føles som en lille film i sig selv.
Code 46 er en usædvanligt afbalanceret og homogen film, hvor alt går op i en højere enhed. Se den!
 
DVD-vurdering
Her er hvad man har brug for: En kort og informativ dokumentar (17 min.), hvor instruktør, manuskriptforfatter, fotograf og skuespillere siger relevante ting om filmen. En udsøgt lille suite af fraklippede scener (3 min.). Og endelig traileren, der er så amerikansk, at man griner og tænker, "godt jeg ikke så den før filmen"!
Kort sagt: Eksemplarisk udvalgt og redigeret ekstramateriale.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (2 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Lance
27-8-2006 01:48
*zzzz*

Gandalf, Jakob, Anders og William
9-4-2006 02:16
Vi er lamslåede..

Magen til meningsløs, langtrukken, kedelig lortefilm skal man lede længe efter.

vi håber vi har glippet det store skilt på dette site hvor der burde stå: IRONI...

Og vi er desuden dybt skuffede over jeres totale mangel på dømmekraft og kvalitetssans. I har misbrugt jeres autoritet og I har misbrugt vores tillid.

Hvis den film har "fascinerende locations", må I fandme føre et kedeligt liv. Det er jo ikke andet end en kavalkade af lys, veje, bygninger, søvndyssende monoton baggrundsmusik.

Så her kommer 'the million dollar question': Hvad var I på da I så filmen? Gi' mig noget...


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Kingsman: The Golden Circle21/9
Kærligheden flytter ind21/9
Paula21/9
LEGO Ninjago filmen21/9
I min datters navn21/9
Paris må vente21/9
Borg14/9
God's Own Country14/9
En fremmed flytter ind14/9
American Assassin14/9
Flere bio-anmeldelser
 
Guardians of the Galaxy Vol. 211/9
Fast & Furious 88/9
Smølferne: Den hemmelige landsby28/8
The Salesman25/8
Loving21/8
Elle18/8
Life15/8
Skønheden og udyret14/8
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvad tilbyder Michelle Meyrink at lave til Gabriel Jarret i Geniskolen?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google