CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Basic Instinct 2: Risk Addiction

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2006

Manuskript:
Leora Barish, Henry Bean

Producere:
Moritz Borman
Mario Kassar
Andrew G. Vajna

Fotograf:
Gyula Pados

Klipper:
John Scott

Komponist:
John Murphy
John Scott

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
SF Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(45 stemmer)

Links
Filmens officielle hjemmeside

Læs også...
Nyheder:
26-01-05:
2005s Razzie nomineringer: Catwoman & Co.
11-01-05:
Stones modspiller sikret til Basic Instinct 2
22-08-03:
Stone vs. Catwoman
06-06-03:
Tamahori puster liv i Basic Instinct 2
10-09-02:
Nøgenscener endte i angreb på biografer
08-01-01:
Ingen Basic Instinct 2
22-09-00:
Paul Verhoeven er blevet 'syg'
26-06-00:
Sharon Stone skriver under
 
Anmeldelser:
14-03-06:
Broken Flowers
25-01-05:
Catwoman
19-01-05:
Cold Creek Manor
11-03-02:
Simpatico
28-03-01:
If These Walls Could Talk 2
06-11-00:
The Muse
 


Basic Instinct 2

Anmeldt af:Kenneth McNeil
Genre:Thriller
Varighed:114 minutter
Instruktør:Michael Caton-Jones
 
Premieredato:21-04-2006
Medvirkende:Som:
Sharon StoneCatherine Tramell
David MorrisseyDr. Michael Glass
Charlotte RamplingMilena Gardosh
David ThewlisRoy Washburn
Hugh DancyMichael Tower
Anne CaillonLaney Ward
Se komplet creditliste her

Rejsningsproblemer
 
Nogle film får et ufortjent eftermæle. Basic Instinct er én af disse. En helt igennem ordinær erotisk thriller med en liderlig fyr, en svedig femme fatale og en masse intriger udødeliggjort af én scene: Politiforhøret af Catherine Tramell (Sharon Stone), hvor hun i et splitsekund spreder sine ben og kameraet afslører hendes trusseløse underliv. Chokerende! Rystende! Dengang, i hvert fald. Små 15 år senere har grænserne for det farlige, provokerende og erotiske rykket sig markant. Det har Basic Instinct-konceptet imidlertid ikke, og efterfølgeren til 1992-thrilleren er en ufattelig fattig film.


Copyright:
SF Film
En ægte Danielle Steel-femme fatale
Den iskolde femme fatale Catherine Tramell befinder sig denne gang i London, hvor hun anklages for mordet på en fodboldstjerne og dermed kommer i kontakt med den velansete, velberømmede psykiater Dr. Michael Glass (David Morrissey). Dr. Glass diagnosticerer hende som en grænsesøgende, sadomasochistisk psykopat, men bliver samtidig dybt fascineret, og da politiet tvinges til at droppe sagen, ender hun som hans patient. Men jo tættere han kommer på hende, jo farligere bliver det, og der går ikke lang tid, før intrigerne, anklagerne og ligene hober sig op omkring dem. Noget er helt, helt galt – men hvad?

Fallos, fisse og fortænkt nonsens
Før det bliver eksplicit, bør det i thriller-genren være implicit, og dér leverer Basic Instinct 2 varen. Noget af dialogen er forvrøvlet, andet er direkte nonsens, men det er – om ikke andet – til tider ganske svedigt, ganske sexet. Den nu 48-årige Stone er utrolig erotisk og sensuel i rollen som über-vampen Tramell, der gnider sig op ad Dr. Glass’ psykiaterbriks, Dr. Glass’ skrivebord og – nå ja – Dr. Glass! Det er æggende, men desværre kun i korte perioder – og desværre er det også filmens eneste force. For resten af forviklingerne om Dr. Glass, ekskonen, kollegaerne og den måske, måske-ikke korrupte politimand er lige dele uinteressante og umulige. Alt er spejlblankt, alt er poleret, og dét er dødsstødet. For hvordan bliver seeren opstemt, når end ikke personerne på lærredet er det? Hvordan engagerer seeren sig, når end ikke personerne synes at vide, hvad i alverden der foregår? Basic Instinct 2 fortaber sig scene for scene i et "hvem gjorde det?"-plot, der tager så mange drejninger, at den til sidst under- og begraver sig selv. Dernede hvor idéen til denne toer kom fra – dernede hvor den skulle være blevet.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (6 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
hmmm
31-3-2007 14:56
Jeg synes slet ikke der er noget indhold i den film! Det eneste der sker er skiftevis Sharon Stone og ham spykologen der har sex med alt og alle..! Spild af tid

jkcarlo
7-12-2006 01:45
Latterlig anmeldelse!
Man skal altid genre bedømme film og inden for sin genre er basic instinct 2 absolut holdbar.
Det er ofte at 2´ere falder igennem, men denne film kommer ud med skinnet på næsen og er hverken for overdrevet i sexscener eller i plot.
Filmen egner sig til god weekendsunderholdning ligesom en god knaldroman.
**** (fire af seks stjerner)

pia
22-10-2006 23:38
Sikke noget lort

Kenneth McNeil
23-4-2006 11:45
Først: Jeg siger bestemt ikke, at den originale Basic Instinct er en dårlig film - jeg skriver at den er "ordinær" jf. acceptabel, middel, men næppe havde været husket idag, hvis det ikke var for én scene...

Dernæst: Der er ingen - ingen - der går ind til en film uden visse forventninger. Nogle gange bliver disse indfriet (som med Basic Instinct 2), andre gange overrasker filmen enten positivt (remaket af The Hills Have Eyes) el. negativt (A History of Violence - en stor skuffelse). Det er umuligt IKKE at have visse forventninger/forhåbninger, men er skidt ikke at være i stand til at smide dem væk... jeg tvivler på, at mange vil blive positivt overrasket af Basic Instinct 2!

Moviegoer
23-4-2006 10:00
Anmelderen har jo set begge film og kan bare ikke lide dem. Det er da fair nok. Jeg har nu kun set den første, som dog var relativt underholdende.

Jeg synes du er lidt barnligt sur, fordi du ikke kan se din holdning til filmene afspejlet i anmeldelsen.


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Hjertelandet20/9
BlacKkKlansman20/9
Bare Juliet20/9
The Predator13/9
The Seagull13/9
Mod solnedgangen13/9
In the Aisles6/9
Den dag på stranden6/9
The Raft5/9
Ordets magt30/8
Flere bio-anmeldelser
 
Peter Kanin3/9
Avengers: Infinity War31/8
Rampage Out of Control27/8
A Quiet Place24/8
Ready Player One17/8
Pacific Rim Uprising13/8
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken skuespillerinde skulle oprindeligt have spillet Gud i Dogma?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google