CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
The 40 Year-Old Virgin

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2005

Manuskript:
Judd Apatow, Steve Carell

Producere:
Judd Apatow
Shauna Robertson
Clayton Townsend

Fotograf:
Jack N. Green

Klipper:
Brent White

Komponist:
Mike Andrews

Censur:
Tilladt for alle

Distributør:
Universal

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(33 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
22-08-05:
Box Office uge 33: Hyldet jomfru vinder
 
Anmeldelser:
02-02-16:
Trainwreck
26-01-11:
Dinner for Schmucks
24-02-10:
Funny People
09-01-09:
Nick and Norah's Infinite Playlist
04-07-08:
Droppet af Sarah Marshall
08-02-08:
Superbad
16-01-08:
Knocked Up
02-12-07:
Du Almægtige, Evan
25-04-05:
Anchorman
20-01-04:
Bruce den Almægtige
 
Artikler:
10-01-06:
Critics Choice Awards - vinderne
06-01-06:
WGA: 2005s bedste manuskripter
13-12-05:
Oscar 2006: Critics Choice Awards - de nominerede
 


DVD-specifikationer
Billedformat:


Lyd:


Ekstra materiale:
The 40 Year-Old Virgin

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Komedie
Varighed:127 minutter
Instruktør:Judd Apatow
 
Anmeldelsesdato:07-03-2006
Medvirkende:Som:
Steve CarellAndy Stitzer
Catherine KeenerTrish
Paul RuddDavid
Romany MalcoJay
Seth RogenCal
Shelley MalilHaziz
Se komplet creditliste her

Fra nørdernes venteværelse
 
I strømmen af smålumre amerikanske sex-komedier kommer The 40-year Old Virgin som en velkommen adspredelse – ikke bundløs plat som Deuce Bigalow, ikke teenage-fnisende som American Pie-ungerne, og i perioder alligevel en grovkornet og aldeles morsom beretning om den 40-årige Andy, som stadig er jomfru.

Alene i spidsen
Filmen er skabt af skuespilleren Steve Carell, som her får den hovedrolle, han har varmet op til ved at have fanget opmærksomheden som nyhedsoplæseren Jim Carrey får til at vrøvle i Bruce Almighty og helt have overtaget showet fra Will Farrell i Anchorman som den stenede Brick. Manuskriptet har han selv skrevet sammen med filmens instruktør Judd Apatow, og det fungerer som et noget vaklende stillads med et eneste formål: at give Andy scenen til et 2-timers soloshow.

Missionen
Andy arbejder i en elektronikforretning, og da hans drengerøvskollegaer opdager, at han er jomfru, iværksætter de en ganske enkel mission: Andy skal have sex – og det kan ikke gå hurtigt nok. Men det kan være svært, når man har en forkærlighed for pastelfarvede poloshirts og en lejlighed proppet til randen med samlerudgaver af actionfigurer – og så alligevel ikke, for dette er jo en Hollywood-film.
Filmen er god til at spotte scener, hvor Andys kejtede fremtoning kan give bonus, og lider aldrig af fine fornemmelser, hvis der er brug for at strække logikken for at bringe vores hovedperson i potentielt morsomme situationer, som f.eks. at udstyre ham med en mindre regnskov af en kropsbehåring, så vi kan få en lang og pinefuld sekvens med varm voks og smertensbrøl.

Vaklende romance
Catherine Keener er den enlige mor, som ender med at kaste sin uforbeholdne kærlighed på Andy uden anden forklaring end at vi er nået halvvejs gennem filmen og derfor er nødt til at varme op til den afsluttende forløsning. Desværre trækker det både tempo og tænder ud af filmens anden halvdel – ja, faktisk føles de sidste minutter snarere som en lille prædikende reminder om den gennemført konservative bølge, der strømmer gennem det amerikanske åndsliv i disse år - og det er trist, at manuskriptet ikke giver sig tid til at forklare attraktionen mellem de to, når filmen nu ellers har scoret fine point på at kombinere underlødige jokes med en faktisk både varmt og sympatisk portræt af den kiksede nørd.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (4 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
jkcarlo
9-2-2007 23:10
filmen er svær at bedømme. den har sin særegne stil. om det så er godt eller skidt er lige spørgsmålet. det er ikke en film man aldrig glemmer, men den har da enkelte sjove elementer og tager sin kærlighedshistorie seriøst - hvilket jeg synes godt om.
*** (tre af seks stjerner)

Keebee
6-12-2005 18:33
En af årets bedste film
Glæder mig til den kommer 16.2 - 2oo6 på dvd

Andy
1-11-2005 11:55
Jeg synes bare sådan ik at det er sjovt at sådanne nogle amerikanse mennesker bare sådan lige tar mit navn!

Lasse
23-9-2005 11:58
Fed film, den køber jeg senere på
dvd


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Black Panther15/2
Django: The King of Swing15/2
Den skjulte tråd15/2
Dobbelt begær8/2
12 Strong8/2
Roman J. Israel, Esq.8/2
Coco8/2
All the Money in the World1/2
The Disaster Artist1/2
Maze Runner 3: Dødskuren25/1
Flere bio-anmeldelser
 
Kingsman: The Golden Circle13/2
Mother!12/2
The Big Sick9/2
It2/2
American Made22/12
Dunkirk21/12
Baby Driver19/12
Annabelle 2: Skabelsen18/12
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken film er ikke en Pixar/Disney-produktion?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google