CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Allegro

Produktionsland:
Danmark

Produktionsår:
2005

Manuskript:
Christoffer Boe, Mikael Wulff

Producere:
Tine Grew Pfeiffer

Fotograf:
Manuel Alberto Claro

Klipper:
Peter Brandt

Komponist:
Thomas Knak

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
SF Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(48 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
11-09-06:
Pris til Offscreen i Venedig
17-07-06:
Future Shorts tilbage i København
02-12-05:
To danske film til Sundance
31-08-05:
Dansk film: Bedste halvår i 20 år!
26-07-05:
Christoffer Boes Allegro til Venedig
08-03-04:
Filmlandpris til Christoffer Boe
 
Anmeldelser:
01-09-16:
Kærlighed og andre katastrofer
10-04-12:
Beast
16-08-10:
Alting bliver godt igen
28-01-10:
Alting bliver godt igen
13-03-09:
The International
28-02-07:
Offscreen
25-05-06:
Mørke
02-11-05:
The Rocket Post
05-05-04:
Reconstruction
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
16:9, 2.35-1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Kommentarspor, billeder, galleri, chat, Kissmeyer Basis-dvd m. ichat og alle seks afsnit
Allegro

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Drama
Varighed:88 minutter
Instruktør:Christoffer Boe
 
Anmeldelsesdato:14-03-2006
Medvirkende:Som:
Ulrich ThomsenZetterstrøm
Helena ChristensenAndrea
Henning MoritzenTom
Nicolas BroKoncertarrangøren
Ellen HillingsøClara

Det hele menneske
 
Hr. Boe & Co. vender tilbage efter succesen med Reconstruction med en fin og luftig science fiction-fortælling fra et forandret København. Temaet er kærlighed, men denne gang koncentreret om savnet og fraværet snarere end mødet og nærværet, som var fundamentet for Reconstruction.

Erindringens skatkammer
Zetterstrøm er pianist. En verdensberømt en af slagsen, men han gemmer på en tung historie, som han ikke engang selv er klar over. For i sine sidste dage i København, inden den store verden for alvor kaldte, mødte han pigen Andrea og blev forelsket. De havde en kort tid sammen, inden hun forlod ham under en koncert ved Gammel Strand i København og da det smertelige brud stod klart for Zetterstrøm, stødte han alle minder om hende fra sig. Faktisk i en sådan grad, at der midt i København opstod en lukket zone, hvor denne tragiske erindring gemmer sig.

Koncerten
Byen og Zetterstrøm vokser i fin form rundt om Zonen. Københavnerne accepterer, at der er en god bid af midtbyen, som de ikke har adgang til, og vores hovedperson fejrer triumfer i koncertsale over hele kloden, men en dag tager Zonen affære og får ham lokket hjem for at konfrontere ham med den fortid, han tror, han lever så fint uden. Undskyldningen bliver en koncert i København – ved Christiansborg lige overfor Zonen – men det er ikke mange toner, Zetterstrøm får spillet på en hektisk aften, hvor han løber spidsrod mellem sine forpligtelser i den virkelige verden og den glemte fortid bag Zonens uigennemtrængelige membran, hvor også hans talent pludselig tages som gidsel.

Den enkle fortælling
Allegro er på mange måder en ualmindelig enkel film. Ganske som det var tilfældet med Reconstruction, så ryster Christoffer Boe ikke på hænderne over at skære skarpt ned til essensen af det, han gerne vil fortælle. Her er ikke fyld og løse sidehistorier i traditionel forstand – men til gengæld får vi nok engang en visuel nytænkning af vores hovedstad. Filmet udelukkende om natten og naturligvis on location er Allegro en nysgerrig filmisk afdækning af hidtil uprøvede muligheder fra Københavns centrum. Fra filmhistorien aner man klangen af den russiske mesterinstruktør Andrei Tarkovsky, som både havde en 'Zone' i Stalker og gemte minder på afsides steder i Solaris, men Boe er fornuftig i sin omgang med inspirationskilderne, og filmen fremstår som helt hans egen.

Gammel Strands hemmeligheder
Historien balancerer flere gange på kanten af det rene vrøvl. Boe morer sig med at lege skattejagt, når han skal have den forvirrede Zetterstrøm ind og ud af Zonen gennem skjulte portaler, og det er netop, når Allegro gerne vil forlyste sig med science fiction-elementet, at den står svagest. Derimod vinder den store sejre i de nænsomme øjeblikke, hvor den plagede pianist langsomt indser, at der nok gemmer sig noget større og mere betydningsfuldt end koncerten et sted inde i erindringens glemte land ved Gammel Strand. Allegro rummer potentiale til at fange publikum i samme omfang, som Reconstruction formåede det, og Christoffer Boe markerer nok engang sin betydning for spændvidden i dansk film med en original og æstetisk fuldt tilfredsstillende afdækning af kærligheden mellem to mennesker og ikke mindst det livsnødvendige i at være et helt menneske.
 
DVD-vurdering
Ekstramaterialet prydes af et kommentarspor med Informations filmanmeldere Morten Piil og Christian Monggaard. De småsnakker ganske fornuftigt om filmen - den ene er noget mere begejstret end den anden.

Desuden er der en ichat mellem fotografen Manuel Alberto Claro og Christoffer Boe, hvor de i teknisk dårlig kvalitet kredser om filmens temaer.

Med i udgivelsen følger også tv-showet "Kissmeyer Basic", som blev skabt af Mikael Wulff (der har skrevet manuskript til Allegro), Frank Hvam og Christoffer Boe. Det blev til seks afsnit, som ledsages af en ichat mellem Boe og Mikael Wulff, som går grundigt om bag ambitionerne med det fascinerende, men ikke altid lige vellykkede tv-eksperiment.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (6 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
jkcarlo
15-11-2006 20:02
sikke noget lort
intetsigende tom luft
0 stjerner

jkcarlo
1-6-2006 01:31
Jeg skal ikke se denne film! Reconstruction var irriterende selvhøjtidelig og påfaldende monoton. Jeg vil være fræk og mene, at folk der kan lide Reconstruction eller Allegro, er mennesker der synes at tom luft er skide fedt.
Come on!

truleigh
6-12-2005 14:33
Rebecca,

Du har ret at Z er selvoptaget. Det er netop Boes intention at han skal være et fjols.

Du har derimod ikke ret i at han ser kvinder som dukker. Det der Z's syn på kvinden han vil vise, ikke sit eget.

Boe bekender sig jo modernistisk til kærligheden på en helt anden varm og blodrød måde end postmodernisten Trier, der er nærmest er angst for kærligheden eller i hvert fald mistror den. Boe hylder kærligheden, i hvert fald den tillid som kærligheden må og skal bygge på. Helena er indbegrebet af den kærlighed og tillid.

Rebecca
5-12-2005 22:24
Helens Christensen går tilfældigt forbi dig, og forelsker sig med et i dig uden nogen grund overhovedet. Du er en bitter uinteressant selvoptaget mand, og har lige scoret Helena Christensen. Hun spørger dig: Tror du på mig når jeg siger, at jeg elsker dig? Hvortil idioten svarer, "det ved jeg ikke, altså jeg tror ikke du lyver, men.." Hvorfor skal jeg bruge tid på at se på sådan et fjols? Christoffer Bo er en nørd, der har fået lov til at lave en film, og tilmed har fået penge til at hyre Helena Christensen uden at have noget som helst at bruge hende til. Så voks dog op Hr. Bo. (Og forresten irriterer det mig, at dit syn på kvinder, er som en lille dukke man kan tage op og ae hvis man har brug for det.)

Thomas
21-10-2005 12:08
dødsyg, kedelig, og forvirende, glem den
helt klart et flop, filmen ved et hvad den vil


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Hjertets vej22/6
Shalom Italia22/6
Table 1922/6
Transformers: The Last Knight21/6
Kaspar Rostrup19/6
Ulv i fåreklæder15/6
All Eyez on Me15/6
Sieranevada15/6
Den bedste mand15/6
It Comes at Night15/6
Flere bio-anmeldelser
 
xXx: Return of Xander Cage23/6
Manchester by the Sea7/6
Underverden6/6
Jackie2/6
Jeg, Daniel Blake30/5
Assassin's Creed29/5
Nocturnal Animals26/5
Why Him?23/5
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem spiller Tom Cruises kærlighedsinteresse i Top Gun?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google