CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Three... Extremes

Produktionsland:
Hong Kong, Japan, Sydkorea

Produktionsår:
2004

Manuskript:
Lilian Lee, Chan-wook Park, Bun Saikou, Haruko Fukushima

Producere:
Peter Chan
Fumio Inoue
Naoki Sato
Shun Shimizu
Ahn Soo-Hyun

Fotograf:
Christopher Doyle
Jeong-hun Jeong
Kôichi Kawakami

Klipper:
Fruit Chan
Jae-beom Kim
Sang-Beom Kim
Yasushi Shimamura

Komponist:
Kwong Wing Chan
Kôji Endô

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Pan Vision

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(16 stemmer)

Links
Filmens officielle hjemmeside
Tidsskriftet Kosmorama #236 om asiatisk film

Læs også...
Nyheder:
12-09-05:
Old Boy-instruktør klar med sci-fi
10-02-05:
Takashi Miike-gyser genindspilles
01-12-04:
Kitano i gang med Zatoichi 2!
16-09-04:
Kult-instruktør skifter stil
 
Anmeldelser:
12-04-17:
The Handmaiden
23-11-10:
Thirst
29-01-07:
Dumplings
02-10-06:
Oldboy [2010]
14-01-04:
Sympathy for Mr. Vengeance
24-09-03:
Joint Security Area
16-07-03:
Ichi the Killer
20-07-01:
Audition
 
Artikler:
03-06-09:
Nyt på dvd – Tarantino i Østen
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
WideScreen 1.85-1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Biografier, bag kameraet
Three Extremes

Anmeldt af:Kenneth McNeil
Genre:Gyser, Komedie
Varighed:118 minutter
Instruktør:Fruit Chan
Takashi Miike
Chan-wook Park
 
Anmeldelsesdato:22-05-2006
Medvirkende:Som:
Byung-hun LeeDirector i "Cut"
Hye-jeong KangPianist i "Cut"
Jung-ah YumActress i "Cut"
Ling BaiMei i "Dumplings"
Tony Leung Ka FaiLee i "Dumplings"

Det virkeliggjorte mareridts materie
 
Hvordan kan drabet på og den kannibalistisk kulinariske indtagelse af et foster poetiseres? Eller afbrændingen af en ung pige? Three Extremes er tre usædvanlig uanstrengte kortfilm, der både lammer og opflammer sjælen i kølige blå og voldelige røde nuancer. At se filmene er som at være tilskuer til en rå, barsk etisk voldtægt, som man helst ville se væk fra, men som man fanges, betages og paralyseres af. Three Extremes er æstetiseret afskyelighed: Det ene øjeblik en piges sårbare blik, det næste hendes grådkvalte ansigt forvredet i en pøl af blod. Det er én af forårets sande åbenbaringer. En asiatisk perle.


Copyright:
Miracle Film
Boller, kidnapning og mareridt
De tre historier i Three Extremes er forbundet i deres kredsen om det ekstreme, men er derudover dybt forskellige. Fruit Chans Dumplings fortæller om den aldrende skuespillerinde Lee, der for at få ungdom og ægtemand tilbage indvilger i at spise den mystiske Meis dumplings trods hemmelig ingrediens. Chan-Wook Parks Cut er en metafilmisk fiktion, hvor en filminstruktør havner i sin egen film, da han kidnappes af en statist og tvinges til at vælge mellem at lade sin kone dø eller at dræbe et uskyldigt barn. Endelig leger Takashi Miikes Box med grænserne mellem fiktion og fakta i en fortælling om en ung kvinde, der som barn så sin tvillingesøster dø og som voksen er et mareridtsplaget nervevrag.

Tre film og én overordnet pointe
Kinesiske Chan, koreanske Park og japanske Miike tilhører samme generation og samme kreative elite, men tilbyder i Three Extremes tre forbavsende forskellige film. De fortæller alle om det ekstreme, men virkelige forhold mellem frygt og mod, pervers normalitet og normal perversitet, men dér hører lighederne også op. Én film er afdæmpet indtil et vammelt twist, den anden effektiv thriller fra start til slut, og den tredje drøm, mareridt og tankespil.
Chans Dumplings er en moderne Narcissus-fortælling om at sætte sig selv over alt andet, men også en ekspliciteret gyser, der bevæger sig fra rolige frokostsamtaler mod incest, fosterdrab og blodbad. Parks Cut er en mere appetitlig, men også mere Hollywoodsk konstrueret kortfilm, der kombinerer Oldboy-instruktørens sans for sort humor og rå vold. Miikes Box leverer i sine rene blå, hvide og grå billeder af en ung pige ude af stand til at leve i hverken fortiden eller nutiden, en meditativ fortælling om skyld, tab og identitet, der vidner om instruktørens modningsproces siden gennembruddet Audition.


Copyright:
Miracle Film
Rummets fortælling
De tre film udspiller sig alle i nogle få rum. Små, tomme parallelverdener beboet af virkelige mennesker, hvis psykiske virkelighed snarere end den realistiske virkelighed synes at have designet rummene. Dumpling-middagsritualets uhyrlighed spejles i den rådne, gullige to-værelses, Cut-kulissens konstruerede skakbræts-ternede gulv, store flygel og rene linjer spejler filmens konstruktion, og endelig er rummene i Box lige så udefinerbare som den unges kvindes drømme. Tre film, tre udtryk og en eksplosion af billeder, meninger og tanker. På én gang virkeligt og uvirkeligt, frastødende som harmonikasammenstødet og paralyserende som de ulykkesstedtes skrig om hjælp. Three Extremes er en surrealistisk Buñuel-fabel fortalt i regnbuens farver og dyppet i mareridtets materie. Et lille mesterværk.
 
DVD-vurdering
Biografier suppleret med bag kameraet-optagelser og interview til alle tre kortfilm.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (4 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
HeavenZanny
9-3-2006 11:19
Dumplings kommer forresten til natfilm i en længere filmudgave - blot en kommentar til dem, som er interesserede ! :)

Jeg morede mig vederstyggeligt over Parks Cut og nød Miikes Box, mens Dumplings fremstod en smule rodet, men det kan være den længere filmudgave retter op på det, selvom jeg ikke ved, om jeg orker at høre flere knasende babyknogler... *Fnis*

Johnny Pepperoni
31-1-2006 09:31
Du kan købe filmen på DVD mange steder. Rækkefølgen af de 3 kortfilm er dog anderledes, og den udgave der vises i Vester Vov Vov synes jeg passer bedre i sammenhænget... men det er smådetaljer.

Frederik Vandrup
26-1-2006 20:26
Hej Christian,

Det eneste sted, Three Extremes vises lige nu, er i den københavnske biograf Vester Vov Vov.

Du kan følge med i biografoversigten på CinemaZone.dks forside, hvor vi sammen med Kultunaut tilbyder en landsdækkende oversigt. Hvis du vælger Three Extremes som film, vil du kunne se, at kun Vester Vov Vov dukker op.

-Frederik Vandrup

Christian Skov
26-1-2006 19:25
Jeg kunne smaddergodt tænke mig at se filmen... men hvor kan man se den henne? I Århus et sted?

C


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Efter stormen25/5
Sweet Dreams25/5
Alt eller intet25/5
Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge24/5
Safari24/5
Free Fire24/5
3 ting18/5
Cézanne og Zola18/5
Alien: Covenant17/5
Kong Arthur: Legenden om sværdet11/5
Flere bio-anmeldelser
 
Syng1/5
American Honey28/4
Arrival24/4
Rogue One: A Star Wars Story18/4
Allied10/4
Fantastiske skabninger... og hvor de findes31/3
The Accountant27/3
Doctor Strange21/3
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilke af følgende film har Søren Pilmark ikke været med i?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google