CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Far til fire - gi'r aldrig op

Produktionsland:
Danmark

Produktionsår:
2005

Manuskript:
Tine Frellesen, Thomas Glud, Claus Bjerre

Producere:
Henrik Møller-Sørensen

Fotograf:


Klipper:


Komponist:


Censur:
Tilladt for alle

Distributør:
Scanbox

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(371 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
20-04-06:
Endnu en Far til Fire-film på plakaten
18-11-05:
Største billetsalg til danske film i 24 år
31-10-05:
Far til fire opdaterer succesen
 
Anmeldelser:
28-06-18:
Far til fire i solen
09-02-17:
Far til Fire på toppen
12-02-16:
Far til fire's vilde ferie
13-10-14:
Far til fire - onkel Sofus vender tilbage
05-02-13:
Far til fire - til søs
17-02-12:
Far til fire - tilbage til naturen
12-10-10:
Far til fire - på japansk
03-10-08:
Far til fire - på hjemmebane
16-10-07:
Far til fire - i stor stil
26-09-05:
Robotter
15-03-05:
Min søsters børn i Ægypten
04-02-03:
Min søsters børn i sneen
10-07-01:
Ørkenens juvel
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
16:9, 1.78-1

Lyd:
DTS, Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Kommentarspor, bag kameraet, fraklip, trailers, billedgalleri, biografier samt pressemateriale og øvrige featuretter
Far til fire - gi'r aldrig op

Anmeldt af:Søren Langelund
Genre:Familiefilm, Komedie
Varighed:87 minutter
Instruktør:Claus Bjerre
 
Anmeldelsesdato:05-03-2006
Medvirkende:Som:
Niels OlsenFar Ib
Jess IngerslevOnkel Anders
Martin BrygmannChefen
Sofie Lassen-Kahlke
Niels Skousen

Far til Familien Danmark
 
Man kan påstå, at det er modigt i det herrens moderne år 2005, hvor kernefamilien inde bag parcelhusmurene i udpræget grad fremstår fragmenteret, at kaste sig ud i en opdatering af en af de mest karakteristiske 1950’er-succeser dansk film har set. Far til fire er så indlejret i en anden tidsalder, at den udprægede Biedermeier-familieromantisering umiddelbart syntes at få svært ved at konkurrere om børnenes gunst i kamp mod PlayStation-spil og hårdtpumpede, rapkæftede film som Spy Kids-serien.


Copyright:
Angel/Scanbox - Foto: Thomas Marott
Balancegangen mellem før og nu
Alligevel har den rutinerede filmskoleunderviser Claus Bjerre kastet sig ud i projektet, sandsynligvis inspireret af de nye udgaver af Min søsters børn-filmene. På én gang har man valgt at beholde grundstrukturen fra de originale film, og så tilføre dem en vifte af nymodens karakteristika, der helst skulle føre historien op til vore dage uden at fralægge sig den oprindelige charme. Denne balanceakt - er fuldt forståeligt - ikke nem at betræde for filmen.

Fire for alle – og alle for fire
Far til fire - gi’r aldrig op er til gengæld en passende titel, for omdrejningspunktet er den lille families kamp i fælles trop for at overleve skrækscenariet, den præsenteres for, da far får en uforudset fyreseddel af den nyankomne og særdeles sleske chef – herligt utiltalende portrætteret af Martin Brygmann. De fire børn får dog hurtigt overbevist far om, at de sammen nok skal skaffe ham jobbet tilbage, koste hvad det vil. Men da Per godtroende tyr til falskmøntneri for at skaffe penge, kommer familien også i politiets søgelys. Alt imens knokler Mie og Ole med en – i disse MGP-tider så passende - talentkonkurrence på skolen, og Søs sværmer for den charmerende fotograf Peter.


Copyright:
Angel/Scanbox - Foto: Thomas Marott
Anders på afveje
Filmen forsøger således på én gang at kombinere det centrale plot med en række afstikkere, der leder den på unødvendige afveje. F.eks. virker så godt som hver eneste scene med Onkel Anders umotiveret, og som en udenforstående vandrer han rundt uden anden berettigelse i filmen end den tilfældige ufrivillige pinagtighed. Søs’ kærlighedseventyr er ligeledes forjaget, og uden relation til familiens overlevelseskamp.

Vel undt succes i vente
Med det sagt er der dog ingen vej uden om, at det er lykkedes at genskabe en moderne familiær folkekomedie, der i sin harmløse udformning ikke udfordrer, men bestemt luner hos både børn og voksne. Far til fire - gi’r aldrig op vil uden tvivl hitte stort, og det skal være den vel undt. For hele Familien Danmarks filmiske patriarkat er i sin nye udformning underholdende, vedkommende og renfærdig, hvilket i det lange løb redder stemningen og overstråler en hel del skønhedsfejl.
 
DVD-vurdering
Glimrende udgivelse med kommentarspor af instruktøren Claus Bjerre og skuespilleren Niels Olsen samt en hel ekstra-dvd med småting af den type, man ikke for alvor havde savnet, men som man alligevel ser med en vis interesse.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (40 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
put
11-8-2008 11:19
til ?... Ville jeg sq også godt vide!!

HEJ FAR FIENE
24-4-2008 11:42
HEJ FAR EIEN

?
15-1-2008 22:07
Hvad hedder Dennis i virkligheden?

nysg
20-10-2007 22:44
Hvilken skole er filmen optaget på?

Emma
18-10-2007 19:58
Den er rigtig god men ikk
bedre end far til fire i det store stil ???
jeg har Far til fire gi'r aldrig op

og det gammel


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Sicario 2: Soldado19/7
Mamma Mia! Here We Go Again19/7
Landet af glas19/7
Skyscraper12/7
Under træet5/7
Ant-Man and the Wasp4/7
Du er den28/6
Hereditary28/6
Far til fire i solen28/6
Huset ved havet28/6
Flere bio-anmeldelser
 
The Shape of Water16/7
Game Night13/7
Molly's Game6/7
Black Panther2/7
Den skjulte tråd29/6
Coco22/6
De originale21/6
Darkest Hour14/6
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvor mange replikker nåede Arnold Schwarzenegger at fyre af i The Terminator, inden rulleteksterne dukkede op?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google