CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
The Corpse Bride

Produktionsland:
USA, UK

Produktionsår:
2005

Manuskript:
Pamela Pettler, Caroline Thompson

Producere:
Allison Abbate
Tim Burton

Fotograf:
Pete Kozachik

Klipper:
Jonathan Lucas

Komponist:
Danny Elfman

Censur:
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Distributør:
Sandrew Metronome

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(52 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
05-01-06:
PGA: 2005s bedste film
08-12-05:
Flest Annie-nomineringer til Wallace & Gromit
30-11-05:
Tro det eller ej: Carrey & Burton laver film sammen
27-09-05:
Box Office uge 38: Flightplan flyver højere end død brud
01-07-04:
Burton hører stemmer
 
Anmeldelser:
25-09-12:
Dark Shadows
16-03-10:
9
30-12-09:
Coraline
23-09-05:
Charlie og chokoladefabrikken
22-09-04:
Big Fish
05-02-02:
Planet of the Apes
 
Artikler:
13-12-05:
Oscar 2006: Critics Choice Awards - de nominerede
22-08-01:
Tim Burton
 


DVD-specifikationer
Billedformat:


Lyd:


Ekstra materiale:
The Corpse Bride

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Animation, Komedie
Varighed:73 minutter
Instruktør:Tim Burton
Mike Johnson
 
Anmeldelsesdato:26-04-2006
Medvirkende:Som:
Johnny Deppstemme Victor
Helena Bonham Carterstemme The Corpse Bride
Emily Watsonstemme Victoria
Albert Finneystemme Finnis
Joanna Lumleystemme Maudeline
Richard E. Grantstemme Barkis Bittern
Se komplet creditliste her

Burtons brudefærd
 
Der er intet så irriterende som at øve sig i bryllupsritualet en sen nat i en mørk skov, og i stedet for at sætte ringen på en gammel gren i skovbunden, så viser det sig, at den lander på de krogede skeletfingre af en kærlighedshungrende, men også vældig død, kvinde – og det bliver ekstra anstrengende, når hun tager ægteskabsløfterne som en bindende kontrakt. Det er præcis, hvad der sker for Victor i Tim Burtons flotte The Corpse Bride, som markerer hans tilbagevenden til den genre og stil, som blev etableret med The Nightmare Before Christmas - der som et overset kuriosum blev instrueret af animationseksperten Henry Selick, men i høj grad bærer Burtons stempel.


Copyright:
Sandrew Metronome
Natten før brylluppet
Victor er den spinkle søn af et par forfærdelige, nyrige forældre. Det eneste, de mangler, er en titel, og den kan Victor skaffe dem ved at gifte sig med den adelige Victoria, hvis forældre udover titlen knapt nok ejer brænde til at varme deres enorme ejendom op. Et ægteskab undfanget i den pekuniære himmel – i hvert fald for forældrene – men når den unge gom så i et uopmærksomt øjeblik bliver viet med en død brud natten før sit egentlige bryllup, så er gode råd dyre.

Land of the Dead
"Ligbruden", som den forståeligt nok droppede danske oversættelse ville blive, er faktisk et vældigt charmerende væsen, når man ser bort fra det rådnende kød og den lille orm, der bliver ved med at skubbe hendes ene øje ud og give gode råd, og Victor bliver snart suget med ned til underverdenen, hvor alle de døde befinder sig. Ganske som i The Nightmare... , så ligger filmens fascinationskraft i springet mellem de forskellige verdener, og Burtons vision af De Dødes Land sprudler af opfindsomhed og skæve detaljer.


Copyright:
Sandrew Metronome
The Burton touch
Filmens plot er spinkelt som benene på de medvirkende, men det vinder i forhold til The Nightmare ved at være enkelt og uden større dikkedarer. Bivirkningen af den strammere fortalte historie er, at fantasien ikke får lov til at udfolde sig helt så frit, men der er nu stadig rigeligt med Burton i billedfeltet. Animationsarbejdet er flot realiseret med stor personlighed i dukkerne og deres adfærd, og på trods af, at der er tale om stop motion-animation, så er det langt mere sømløst udført end i den populære forgænger.

Nightmare vs. Bride
Dramaet om Victors skæbne som brudgom for de døde skal nok trække fans til huse, og så bliver det et temperamentsspørgsmål om man foretrækker den første films vilde, ustrukturerede fantasi, eller den uofficielle fortsættelses mere stringente historie. Der er både fordele og ulemper ved at stramme på fortællingen, men bortset fra Danny Elfmans musik og sange, som slet ikke når fordums niveau, så er The Corpse Bride et sikkert og konsekvent værk i en karriere, der om nogens har hyldet den fries fantasi behov for at udfolde sig.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (8 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Identitet
19-1-2008 22:43
Burton's bedste film efter min mening. Sød, flot, sjov, rørende. Bare vidunderlig.

LLic
6-12-2006 17:05
Jeg synes bare at den er så godt lavet!
Handlingen er ikke fantastisk, men jeg er helt vildt med måden den er lavet på ..

Jeg grinede rigtig meget da victor løber på isen (Hvor han flygter fra hende bruden) , fordi han har de der små tynde ben :) Det så godt nok skægt ud :D

wer
3-5-2006 21:42
jeg må desværre sige at jeg ikke er så glad for den. deppie er der, figurerne er der, men der mangler alligevel noget. det føles desværre som om Burton ikke rigtig har haft hjertet med her, hvilket der medføre at filmen ikke er lavet af burton, men bare minder om hans stil. flot animationsarbejde, men det er Burtons hidtil dårligste film. jeg gir den 6 ud af 10. tro mig, det skære i hjertet at skrive det her...

Emma
15-12-2005 16:47
p.s det har taget 10 år at lave corpse bride! er det ikke vildt!
der er 24 billeder i sekundet!!!!

corpse brides største fan
15-12-2005 16:44
wauw! jeg elsker den film! jeg har victor på figur og jeg får nok snart corpse bride!<3 jeg køber den lige så snart den udkommer på dvd. den kommer nok i januar det har jeg hørt. jeg har set den 2 gange i biffen og jeg kan ikke vente til den kommer!


i <3 corpse bride

kærlige knuzz fra Emma



 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Hjertets vej22/6
Shalom Italia22/6
Table 1922/6
Transformers: The Last Knight21/6
Kaspar Rostrup19/6
Ulv i fåreklæder15/6
All Eyez on Me15/6
Sieranevada15/6
Den bedste mand15/6
It Comes at Night15/6
Flere bio-anmeldelser
 
xXx: Return of Xander Cage23/6
Manchester by the Sea7/6
Underverden6/6
Jackie2/6
Jeg, Daniel Blake30/5
Assassin's Creed29/5
Nocturnal Animals26/5
Why Him?23/5
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem instruerede den originale version af filmen Psycho?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google