CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
An Unfinished Life

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2004

Manuskript:
Mark Spragg, Virginia Korus Spragg

Producere:
Leslie Holleran
Alan Ladd Jr.
Kelliann Ladd

Fotograf:
Oliver Stapleton

Klipper:
Andrew Mondshein

Komponist:
Christopher Young

Censur:
Tilladt for alle

Distributør:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(25 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
03-06-05:
Shall We Dance ‚Äď Again?
29-04-03:
Manheim veninde med Lopez
13-02-03:
Lopez flytter ind hos Redford
09-01-03:
Lopez & Hallström?
29-10-02:
Redfords genbrug
 
Anmeldelser:
24-02-17:
Peter og dragen
13-08-15:
Ruth & Alex
03-10-12:
Du kan vente dig
24-02-12:
The Conspirator
10-05-11:
Life as We Know It
25-02-10:
Invictus
26-08-08:
A cup of love
21-08-08:
Nu eller aldrig
19-11-07:
Bordertown
05-07-06:
Casanova
26-09-05:
Million Dollar Baby
12-09-05:
Shall We Dance
23-04-03:
Hva' så Gilbert Grape?
09-04-03:
Enough
23-10-02:
The Last Castle
24-09-01:
Chocolat
03-07-00:
Æblemostreglementet
 


DVD-specifikationer
Billedformat:


Lyd:


Ekstra materiale:
En ny dag i livet

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Drama
Varighed:105 minutter
Instruktør:Lasse Hallstr√∂m
 
Anmeldelsesdato:09-05-2006
Medvirkende:Som:
Robert RedfordEinar Gilkyson
Jennifer LopezJean Gilkyson
Morgan FreemanMitch Bradley
Josh LucasSheriff Crane Curtis
Damian LewisGary Watson
Becca GardnerGriff Gilkyson
Se komplet creditliste her

Mit liv som bitter
 
Lasse Hallstr√∂m har en særlig evne til at tage en menneskelig problematik og forvandle den til hjertevarme, bittersøde og typisk velspillede, men også umanerligt veldresserede dramaer, som hellere vil kede end støde publikum.

J.Lo slipper ikke for godt afsted med sin præstation. Derimod er unge Becca Gardner en fornøjelse i rollen som hendes datter.

Copyright:
Nordisk film
Tandløse Hallstr√∂m
Det er også tilfældet med En ny dag i livet, der har tilbragt så lang tid på hylden hos distributøren, at den er lige ved at blive overhalet af Hallstr√∂ms næste film, den store kostumeforestilling Casanova, som kommer i biografen først i det nye år. Nu er film ikke som god vin, og det er ofte et dårligt tegn, når de får for mange måneder i kælderen uden at blive set af et publikum. Uden at være en komplet katastrofe kan man også godt forstå tvivlen om dette drama, som er tandløst helt ud i det ekstreme.

Besøg fra fortiden
Hallstr√∂m-formlen følges med stor sikkerhed. Langt ude på landet bor den mutte, vejrbidte Einar alene på en gård, og så alligevel ikke, for i en hytte, der hører til gården, ligger den ældre Mitch i sin seng, plaget af nogle voldsomme sår, påført ham af en nærgående bjørn. Et par stater væk i en by i Kansas bor Einars tidligere svigerdatter, Jean, med sit barn. Einars søn er død nogle år i forvejen i en trafikulykke, og den forbitrede gamle farmer har mistet kontakten til den amputerede familie, men da Jean en dag får nok af de mange øretæver, som sidder løst i luften fra den nye kæreste, pakker hun sine tasker og tager datteren Griff med på en rejse. Endestationen er den øde beliggende gård i Wyoming, hvor Einar og Mitch får dagene til at gå, og her skal de fire nu forsøge at få livet til at gå videre på trods af, at de ikke har særligt varme følelser for hinanden. For det er nemlig ikke kun Einars afdøde søn, som har måttet se sit liv slutte før tid, også alle de levende har brug for en forløsning, så de kan fortsætte de uafsluttede tilværelser, som originaltitlen helt i tråd med filmens generelle tone lidt klodset og akavet får slået fast.

Et par gamle cowboys

Copyright:
Nordisk film
Overtydelige pointer
Hallstr√∂m instruerer mere ujævnt end normalt, og Jennifer Lopez er suverænt fejlcastet i rollen som Jean. Hun har alt for megen star quality til at være den ydmyge, underkuede arbejderkone og hun har alt for lidt talent til at tage de store, 'Oscar moments', når manuskriptet tvinger hende ud i et opgør med Einar, som bebrejder hende for sønnens alt for tidlige død. Men bortset fra det triller historien derudaf med lidt for tydelige pointer, et lidt for afslappet tempo og i sidste ende lige en anelse for lidt på hjerte. Robert Redford spiller en rolle, der er som skræddersyet til Clint Eastwood, med rimelig succes, og Morgan Freeman gør, hvad han kan, i en klich√©rolle af rang. For mon ikke det ender med, at den sårede, men vise gamle mand i sengen har betragtet familiedramaet nok til, at han kan give alle et par gode råd med på vejen mod en ny dag i livet? Og når hans eget regnskab med den grådige bjørn til sidst også skal gøres op, glider kontrollen over filmen stille og roligt Hallstr√∂m af hænde. Intentionen er ikke så tosset, men når den dybere mening skal skæres så eksplicit ud som i følgende replikskifte, så er der noget fundamentalt galt med udførelsen: Einar: "My son is dead". Mitch: "Your granddaughter's not, and neither are you".
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (3 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
jkcarlo
7-1-2007 23:31
med så gode skuespillere linet op er filmen en utrolig skuffelse. filmens formår overhovedet ikke at fortælle det drama den tilsyneladende stiller op. i stedet bliver det til en masse intetsigende replikker.
virkelig ringe
* (en af seks stjerner)

michaelw
14-6-2006 18:06
Ja jeg er faktisk også meget uenig med anmelderen.
filmen er utrolig skøn filmet på rigtig flotte locations som virker helt utroligt godt.
Stor ros skal Morgan Freeman og Robert Redford også have for det utroligt gode samspil.

Jeg vil dog sige, at Jennifer Lopez spiller utroligt tamt der er slet ikke gnist nok i hendes præstation.
Fire stjerner.

Jesper Jørgensen
30-12-2005 22:17
Jeg er dybt uenig i at den kun skal have 2 stjerner...!!

Da jeg sad i "biffen" og så filmen blev jeg nærmest suget ind i det univers..

Robert Redford spiller så overbevisende, den mand som har klaret sig selv og forsørvet sin ven i lang tid..

Jeg syntes også at Jennifer Lopez spiller godt.. Den rolle som den skræmte mor klarer hun fint.

Morgan Freeman gør det også godt ved at være den gamle ven som bare sidder og giver råd, og beder sin ven om tjenster..

Jeg håber man ser flere film med Morgan Freeman og Robert Redford i fremtiden.. Fordi jeg syntes de er gode sammen, helt klart*****¬īstjerner herfra..


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Life23/3
The Birth of a Nation23/3
Power Rangers23/3
Det er bare verdens undergang23/3
Elle16/3
Patriots Day16/3
Sk√łnheden og udyret16/3
Kong: Skull Island9/3
Godless9/3
Aminas breve9/3
Flere bio-anmeldelser
 
Doctor Strange21/3
Trolls20/3
Inferno7/3
Jack Reacher: Never Go Back6/3
Storkene28/2
Peter og dragen24/2
Idol22/2
X+Y21/2
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
I hvilken film spiller Jack Nicholson ikke en politimand/detektiv?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
SÝg pŚ Google