CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
The Family Stone

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2005

Manuskript:
Thomas Bezucha

Producere:
Michael London

Fotograf:
Jonathan Brown

Klipper:
Jeffrey Ford

Komponist:
Michael Giacchino

Censur:
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Distributør:
SF Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(35 stemmer)

Links
Filmens officielle hjemmeside

Læs også...
Nyheder:
20-12-05:
Box Office uge 50: King Kong på toppen
08-12-05:
Keaton forsøger at afsætte Moore
18-02-05:
Stedmor Parker & afdanket Smith
17-12-04:
Man kan da ikke hade Sarah Jessica?
 
Anmeldelser:
17-05-10:
The Time Traveler's Wife
14-10-08:
Sex and the City
18-09-07:
Because I Said So
11-05-07:
Because I Said So
07-09-06:
Så flyt dog!
15-11-05:
Stage Beauty
31-10-05:
The Wedding Date
19-01-04:
Igby Goes Down
01-09-03:
The Hours
22-07-03:
Rundt om Schmidt
21-08-02:
Life Without Dick
08-01-02:
State and Main
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
1.85-1 WideScreen

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Kommentarspor med skuespillere, kommentarspor med produktionshold, slettede scener, fraklip, featuretter
The Family Stone

Anmeldt af:Kenneth McNeil
Genre:Komedie, Romantik
Varighed:99 minutter
Instruktør:Thomas Bezucha
 
Anmeldelsesdato:05-06-2006
Medvirkende:Som:
Luke WilsonBen Stone
Sarah Jessica ParkerMeredith Morton
Claire DanesJulie Morton
Diane KeatonSybil Stone
Rachel McAdamsAmy Stone
Dermot MulroneyEverett Stone
Se komplet creditliste her

Den småkedelige, småborgerlige familiejul
 
Hver amerikansk højtid sine feelgood-melodramaer. De store højtider – især Thanksgiving og julen – er i den mytologiserede amerikanske filmografi den tid, hvor familier samles, støder sammen og, ak og ve, 'udvikler' sig. Den fortabte søn/datter, der må tilbage til sine rødder for at komme videre (Jodie Fosters Home for the Holidays fra 1995); den sammentømrede familie, der overfor modgang oplever fremgang (Christmad Vacation fra 1989 med Chevy Chase); og utallige variationer på disse skabeloner. Den nyere Hollywood-film er rig på højtidsmelodrama, så har vi overhovedet brug for endnu én i form af The Family Stone? Det ville være dejligt nemt at svare 'ja'. Det ville det.

Enhver svigerdatters mareridt
De er til daglig spredt over hele landet, men til jul samles hele familien Stone: Den djærve, rebelske mor, den mere overbærende pater familias; den kærlige datter Susannah og den yderst spydige datter Amy; den homoseksuelle, rare søn Thad og dennes kæreste Patrick; den afslappede, lidt dovne søn Ben; og – naturligvis – den succesfulde søn, storbyrotten Everett (Dermot Mulroney). De samles og knyttes tættere sammen. Det er deres egen, lille lukkede fest.
Det får Everetts 'så-godt-som-trolovede-kæreste', forretningskvinden Meredith (Sarah Jessica Parker) at føle, da hun indvilger i at tilbringe julen hos familien Stone. De taler bag hendes ryg, ruller øjne af hende og finder i det hele taget hendes tilknappede jakkesætsmanerer utålelige. Det ender med, at Meredith tilkalder assistance hos sin søster Julie (Claire Danes), men heller ikke dét går efter planen, og natten før juledag kulminerer det hele med overraskelse efter overraskelse...

Sikker all-american candyfloss
Altså – 'overraskelse' for personerne i filmen. For er man bekendt med de melodramatiske, amerikanske ensemblefilm, kommer hverken de romantiske forviklinger med 'hvem der ender med hvem?', eller de familiemæssige forviklinger med 'hvad er familiens store hemmelighed?' som overraskelser. Der mundhugges i køkkenet under forberedelsen af julemaden, diskuteres homoseksualitet ved spisebordet osv., osv., men uden nerve. De forkerte meninger fejes væk, de stuerene hædres. Det er all-american, det føles kuldegysende kalkuleret. Genstridige Amy kan være en bitch, men er god nok på bunden, og den tilknappede Meredith finder sin plads, så snart hun blot slapper af.

Forudsigelig følelsesporno
The Family Stone går – med alt fra slapstick til dystre familiehemmeligheder – direkte efter både smilebåndet og tårekanalerne. Desværre er det hele så forbandet forudsigeligt, at man allerede efter en halv time kan forudse hver enkelt persons fremtid. Det havde måske været til at klare, hvis personerne føltes ægte, men foruden Craig T. Nelson og solstrålen Claire Danes formår ingen af de øvrige at bringe deres karakterer til live. Den kære familie Stone græder, skændes, ler og elsker hinanden på bunden, men er desværre sjældent andet end Hallmark-stereotyper. Det er en familie, man ville tøve længe med at besøge, endsige være en del af. Og dét er om noget dødsstødet for et hyggeligt jule-melodrama.
 
DVD-vurdering
Et ekstramateriale skruet sammen på rutinen, dog med to kommentarspor så Sarah Jessica Parker og Dermot Mulroney kan tale i fred, mens instruktør, producer, klipper og production designer må deles om mikrofonen på det andet. Ingen af dem er nødvendige, men der hygges godt – ganske som i selve filmen. Slettede scener, featuretter, fraklip og lidt billeder runder udgivelsen af.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (4 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
ebbe nielsen
20-12-2008 15:12
Jo, anmelderen har selvfølgelig ret. Og så kan man alligevel vælge at se filmen på en anden måde - og få en hel del ud af det. Med stort set alle film kan man vælge at tage nogle briller på, som gør filmen "bare så dårlig".

Det er lidt lige som jul. Er det ikke bare alt for meget og alt for kommercielt osv osv. Eller er det ikke bare smadderhyggeligt og rart osv osv. Hvilke briller har du på.

Jeg synes Family Stone var ok, en god oplevelse. Ikke et mesterværk, men hvad pokker.

Ebbe

jkcarlo
30-8-2006 20:24
the family stone er meget velspillet og noget bedre end anmelderen mener.
filmen underholder og skildre temmelig godt, hvad der kan gå galt, når en ny person skal indlemmes i en sammentømret familie.
i det hele taget fornøjelig at følge.
**** (fire af seks stjerner)

hej
16-12-2005 13:00
the family stone er fra 2005

Gine
16-12-2005 12:02
DET er FANDME for dårligt..
denne film har været udkommet
i over flere år..
og så kalder de det er verdens premiere..
simplhen svindler.....(;)


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
69 Minutes of 86 Days17/8
Hjemme i Verden17/8
Superswede: En film om Ronnie Peterson17/8
Patriarken17/8
Lys i mørket17/8
The Big Sick17/8
The Dark Tower17/8
Danserinden10/8
Annabelle 2: Skabelsen10/8
Fortiden foran os10/8
Flere bio-anmeldelser
 
Ghost in the Shell11/8
Kong: Skull Island8/8
T2 Trainspotting28/7
20th Century Women25/7
Logan24/7
La La Land17/7
A Cure for Wellness10/7
The Great Wall4/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem var IKKE i med i overvejelserne, da man skulle caste hovedrollen til Dirty Harry?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google