CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Millions

Produktionsland:
England, USA

Produktionsår:
2004

Manuskript:
Frank Cottrell Boyce

Producere:
Graham Broadbent
Andrew Hauptman
Damian Jones

Fotograf:
Anthony Dod Mantle

Klipper:
Chris Gill

Komponist:
John Murphy

Censur:
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Distributør:
Pan Vision

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 3 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Nyheder:
22-09-03:
Seneste nyt fra Danny Boyle
18-03-03:
Danny Boyles bankrøveri
 
Anmeldelser:
05-08-09:
Slumdog Millionaire
10-09-07:
Sunshine
03-06-03:
28 Days Later
20-05-03:
All or Nothing
13-12-00:
The Beach
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
1.85-1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Interview, bag kameraet
Millions

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Komedie
Varighed:95 minutter
Instruktør:Danny Boyle
 
Anmeldelsesdato:13-06-2006
Medvirkende:Som:
Alexander Nathan EtelDamian
Lewis Owen McGibbonAnthony
Leslie PhillipsHimself
James NesbittRonnie
Daisy DonovanDorothy

Pengene fra himlen
 
Det er altid sjovt at drømme. Så kan man i smug flygte ind i verdener befolket med spænding og drama, hvor man altid selv indtager hovedrollen. I en periode, hvor vi har set flere forsøg på britiske eventyrfortællinger for børn og helt unge, som trods overbevisende billedsider og enorme budgetter har haft en tendens til at virke stive og konstruerede, så leverer Danny Boyle med Millions et overbevisende bud på en fortælling i absolut øjenhøjde med målgruppen.

Damian lever med sin ældre bror og sin far. Moderen er død, og i et forsøg på at komme videre i tilværelsen, flytter den amputerede familie ud i et helt nybygget villakvarter. Allerede åbningsscenens opfindsomme kombination af rigtig film og animationsfilm i Aardman-traditionen, hvor vi ser husene blive bygget omkring drengene, skaber løfter om en anderledes oplevelse. Efter de er kommet på plads, bygger Damian sig en borg af flyttekasser helt tæt på den nærliggende jernbane. Her kan han sidde og forestille sig at være på toppen af en rumraket, når de lange godstog drøner forbi, og det er her, at hans egen eventyrverden udfolder sig. Hans store interesse er nemlig helgener fra den kristne historie, og de aflægger på skift besøg i hans univers, når han har brug for et godt råd eller blot en tilstedeværelse af noget andet og større.

En dag ankommer der dog noget ekstra, nemlig en kanonkugle fra et af togene. Den brager direkte ned i Damians borg og viser sig at være en stor sportstaske spækket med britiske pundsedler. Vi befinder os ganske få dage, før Storbritanien skifter møntfod fra pund sterling til euro, så hvis Damian skal nå at gøre brug af den himmelske gave, så skal det gå stærkt. Han allierer sig med sin bror, og i fællesskab gør de deres bedste for at kanalisere det enorme beløb til de personer, der har mest brug for dem. En uegennyttig handling, som viser sig at være ganske svær at realisere, da det ikke hører til normen, at et par knægte render rundt med en regulær formue mellem hænderne – og så er der selvfølgelig også en form for retmæssig ejer, som gerne vil have fat i de mange sedler igen.

Vi befinder os midt i det miljø, som Ken Loach og Mike Leigh er verdensmestre i at dreje knugende sociale dramaer fra, men Danny Boyle ser tilværelsen gennem en helt anden optik. I kompagniskab med hans faste fotograf, Anthony Dod Mantle, som vi her i landet har taget delvist patent på gennem hans omfattende arbejde for Lars von Trier, finder Boyle fantasiens land midt i den engelske middelklasse, hvor faderen forsøger at finde fodfæstet i den nye tilværelse. Som en gentækning af Boyles egen debutfilm Mord mellem venner, som fra et voksens perspektiv også handlede om, hvad man stiller op med uventet kapital, er Millions en decideret opløftende oplevelse, forfriskende og fyldt med opfindsomme tilgange til at beskrive den verden, man som voksen så ofte mister forbindelsen med. Den verden, hvor et par tomme flyttekasser bliver til rumraketter, og hvor man netop drømmer om, hvad man ville gøre, hvis man en dag fandt en hel taske fuld af penge.
 
DVD-vurdering
Ok udgivelse med interview og bag kameraet-featuretter til at give en fornemmelse af forholdene omkring produktionen.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
69 Minutes of 86 Days17/8
Hjemme i Verden17/8
Superswede: En film om Ronnie Peterson17/8
Patriarken17/8
Lys i mørket17/8
The Big Sick17/8
The Dark Tower17/8
Danserinden10/8
Annabelle 2: Skabelsen10/8
Fortiden foran os10/8
Flere bio-anmeldelser
 
Ghost in the Shell11/8
Kong: Skull Island8/8
T2 Trainspotting28/7
20th Century Women25/7
Logan24/7
La La Land17/7
A Cure for Wellness10/7
The Great Wall4/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem spiller Tom Cruises kærlighedsinteresse i Top Gun?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google