CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Efter brylluppet

Produktionsland:
Danmark

Produktionsår:
2006

Manuskript:
Anders Thomas Jensen

Producere:
Sisse Graum Jørgensen

Fotograf:
Morten Søborg

Klipper:
Pernille Bech Christensen
Morten Højbjerg

Komponist:
Johan Söderqvist

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(251 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
23-04-08:
Hugh Grant filmer med Bier
25-02-07:
Bodilvinderene 2007
18-01-07:
Efter brylluppet tættere på en Oscar
17-01-07:
Bodil-nomineringerne 2007
08-11-06:
Danske nomineringer til europæisk Oscar
19-10-06:
Dansk film til London
20-09-06:
Bier går efter en Oscar
12-09-06:
Europas 49 bedste film
16-02-06:
Mads Mikkelsen er den nye Bond-skurk!
19-04-05:
Susanne Bier i spidsen for film-kanon
01-03-05:
Susanne Bier efter brylluppet
 
Anmeldelser:
03-08-17:
Kvinden fra Brest
21-05-15:
The Duke of Burgundy
20-04-15:
Serena
27-11-14:
Serena
29-01-13:
Den skaldede frisør
23-01-12:
Let's Get Lost
01-03-11:
Hævnen
27-05-10:
Over gaden under vandet
08-04-10:
Clash of the Titans
11-02-10:
Coco Chanel & Igor Stravinsky
11-11-08:
Gaven
13-10-08:
Flammen & Citronen
18-01-08:
Things We Lost in the Fire
17-05-07:
Prag
17-01-05:
Brødre
26-02-03:
Elsker dig for evigt
 

Læs også...
I temaet Oscar 2007:
 
Det gyldne kompas
Pans labyrint
Oscar-vinderne 2007
The Good Shepherd
Notes on a Scandal
Letters from Iwo Jima
Oscar nomineringerne 2007
Little Children
En ubekvem sandhed
Dreamgirls
Jagten på lykke
The Last King of Scotland
Blood Diamond
Apocalypto
Children of Men
The Prestige
Biler
United 93
Illusionisten ['06]
Superman Returns
Happy Feet
Flags of Our Fathers
Poseidon
Pirates of the Caribbean: Død mands kiste
The Black Dahlia
Marie Antoinette
Little Miss Sunshine
The Departed
Borat
The Queen
Babel
De andres liv
Click
The Devil Wears Prada
Monsterhuset
Volver

DVD-specifikationer
Billedformat:
16:9, 1.77-1

Lyd:
DTS, Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Interview, slettede scener
Efter brylluppet

Anmeldt af:Kenneth McNeil
Genre:Drama
Varighed:118 minutter
Instruktør:Susanne Bier
 
Anmeldelsesdato:30-08-2006
Medvirkende:Som:
Mads MikkelsenJacob
Rolf LassgårdJørgen
Sidse Babett KnudsenHelene
Stine Fischer ChristensenAnna
Christian TafdrupChristian
Frederik Gullits ErnstMartin
Se komplet creditliste her

Kunsten at græde på film
 
Et forvirret blik, en grådkvalt kvinde, store følelser. Det danske melodrama er de senere år blevet mere og mere formularisk højstemt med utroskab oven på utroskab, ulykke oven på ulykke. Fra En kærlighedshistorie over OKAY til Elsker dig for evigt er intrigerne gradvist vokset og vokset i jagten på en falsk konstrueret hverdagsrealisme. Det er efterhånden ikke nok med små ulykker. Det – om noget – bekræfter Susanne Biers nye film Efter brylluppet.


Copyright:
Zentropa Productions2
De store valg
For at skaffe penge til sit forarmede børnehjem i Indien, tvinges hjælpearbejderen Jacob (Mads Mikkelsen) til at vende tilbage til det Danmark han ellers havde lagt bag sig. Det betyder et møde med den potentielle investor, forretningsmanden Jørgen (en både varm og kølig Rolf Lassgård), og tilmed en invitation til dennes datter Annas (Stine Fischer Christensen) bryllup, hvor han erfarer, at Jørgens kone tilmed er hans gamle ungdomskæreste Helene (Sidse Babett Knudsen). Det er dog langtfra den eneste overraskelse der venter Jacob, der på sin genkomst til Danmark konfronteres med både for- og fremtid.

En ulykke kommer sjældent alene
Det starter ellers ret uskyldigt med kontrasteringen af Jacobs fredelige omsorgseksistens i Indien over for Jørgens lidt frembrusende, lidt (over)selvsikre forretningsliv i Danmark, men det er naturligvis blot en parentes. Drivkraften er nemlig ikke de store institutioner, men menneskelige bånd som venskab, fjendskab og familie – og udfordringerne imod disse. Hvad gør mennesker konfronteret med usigelige sandheder? Hvordan håndterer man utroskab, løgn og død? Det er ikke det daglige drama, men derimod det store melodrama der stilles op, og konsekvensen er en film, hvor Jacob, Jørgen, Helene og Anna græder og skriger sig i gennem livsbekræftende krise efter livsbekræftende krise, men aldrig rigtig når ud over biograflærredet.


Copyright:
Zentropa Productions2
Den polerede tragedie
Efter brylluppet er nemlig i sit melodrama nærmest demonstrativt indelukket. De mange tårer, følelsesmæssige sår fra forliste forhold og skænderier om at turde og ville elske, tegner nemlig personerne mere som figurer end som virkelige mennesker af kød og ben. Det er en dansk opdatering af den græske tragedie uden dennes retoriske særegenhed, uden dennes filosofiske under- og efterspil. Store ulykker afstedkommer givetvis store følelser, men ikke nødvendigvis store film. I hvert fald ikke at dømme ud fra Efter brylluppet. Små fine observationer af det menneskelige væsen og solide skuespilpræstationer til trods, formår Bier nemlig aldrig virkelig at skabe nærvær – og for en gangs skyld hjælper end ikke det konstant søgende, konstant urolige dogme-steadycam. Det er for konstrueret, for dramatisk, for eksistensafdækkende. Nogle gange ville mindre altså være mere.
 
DVD-vurdering
Ok ekstramateriale, hvor filmanmelder og -skribent Morten Piil interviewer Susanne Bier om arbejdet med filmen. Det er en helt anden type interview, end man normalt møder på en dvd-udgivelse, adstadigt tempo og uden forsøg på at skjule, at det er to mennesker, der taler sammen i stedet for en velsmurt pr-maskine.

Desuden et par slettede scener.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (52 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Hanne N J
20-5-2012 23:22
Hvad er det for et palæ, der tilsyneladende danner ramme for "det rige liv". Skal vi til Sverige eller?

MortenP
12-4-2007 14:18
Jeg tror man bliver rørt af den hvis man selv er far.. før jeg blev det er jeg ikke sikker på den ville have fanget/rørt mig på samme måde..

Men sådan er det jo med mange film..
jeg synes den var ekstremt god.

Lasse
12-4-2007 00:33
Jeg synes godt nok der bliver ramt ved siden af i den anmeldelse her. Jeg synes det en fantastisk film.

solveig
1-2-2007 13:04
jeg synes efter bryluppet er kanon god. det er en meget følelsesladet film, og alle skuespillerne har lavet fantastiske præstationer. især ham, der spiller jørgen(kan desværre ikke lige huske, hvad han hedder....)
datteren er også meget dygtig, for ikke at tale om sidse babett knudsen, men hun vandt jo også en pris for sin præstation sidste weekend..
nu kan jeg huske, hvad jørgen ivirkeligheden hedder. han hedder vist rolf lassgård. han spillede jo helt suverænt, var nok den, der spillede bedst i filmen..

Søren Langelund
24-1-2007 19:41
6/6 til den ualmindeligt livsbekræftende, tidløst rørende og fantastisk humoristiske La Vita e Bella, som fuldt fortjent vandt 4 Oscars.

Med det sagt, så er det jo klart, at dét at en film får en Oscar-nominering jo ikke nødvendigvis betyder at den generelt set kan få et "godt"-prædikat. En flertalsafgørelse er jo ikke nødvendigvis altid korrekt.

Jeg har endnu Efter Brylluppet til gode, men nu føler jeg alligevel, at jeg bliver nødt til at se den. Selvom jeg normalt er forholdsvis enig med hr. McNeil og frygter det værste, så fortjener Bier nu den chance, som jeg tidligere ikke ville give hende. Så meget Oscar-fascist er man trods alt ;-)!


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
69 Minutes of 86 Days17/8
Hjemme i Verden17/8
Superswede: En film om Ronnie Peterson17/8
Patriarken17/8
Lys i mørket17/8
The Big Sick17/8
The Dark Tower17/8
Danserinden10/8
Annabelle 2: Skabelsen10/8
Fortiden foran os10/8
Flere bio-anmeldelser
 
Ghost in the Shell11/8
Kong: Skull Island8/8
T2 Trainspotting28/7
20th Century Women25/7
Logan24/7
La La Land17/7
A Cure for Wellness10/7
The Great Wall4/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem debuterede som instruktør i 1978 med ungdomsfilmen Vil du se min smukke navle??
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google