CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Arthur and the Minimoys

Produktionsland:
Frankrig

Produktionsår:
2006

Manuskript:
Luc Besson

Producere:
Luc Besson

Fotograf:
Thierry Arbogast

Klipper:


Komponist:
Eric Serra

Censur:
Tilladt for alle

Distributør:
Angel/Scanbox

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(48 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
15-09-06:
Luc Besson går på pension
23-08-05:
Ny, hemmelig film fra Besson
25-10-04:
Madonna – nu også animeret!
19-10-04:
Besson instruerer animations-film
13-01-04:
Besson bygger studie i Paris
30-12-03:
Leon-sequel i sigte
 
Anmeldelser:
11-10-11:
Arthur 3 - de to verdener
26-03-10:
Arthur og Maltazars hævn
30-04-08:
Bee Movie - Det store Honningkomplot
14-03-08:
Spiderwick-fortællingerne
18-10-06:
Bandidas
31-12-03:
Taxi 3
12-03-01:
Taxi 2
 


Arthur og Minimoyserne

Anmeldt af:Kenneth McNeil
Genre:Adventure
Varighed:102 minutter
Instruktør:Luc Besson
 
Premieredato:09-02-2007
Medvirkende:Som:
Oliver BergArthur, dk. stemme
Kirsten LehfeldtGranny dk. stemme
Pernille VallentinSelenia, dk. stemme
Mick ØgendahlBetameche, dk. stemme
Lars MikkelsenMaltazar, dk. stemme
Freddie HighmoreArthur, orig. stemme
Se komplet creditliste her

Hverken menneske eller minimoyser
 
Tilbage i 1983, da 24-årige Luc Besson indspillede Le Dernier combat, var det nok de færreste, der forudså den indflydelse han de følgende 20-25 år ville få inden for fransk – og international – film. Subway, Le The Big Blue, Nikita, Leon og The Fifth Element. Og det er endda kun de film, som han selv har skrevet, produceret og instrueret – og tilmed kun et udpluk af disse! Luc Besson er en æstetisk begavet visionær og en levende legende, men han er ikke en trænet instruktør udi animation. Dét om noget beviser den ind i mellem overraskende, men overvejende ordinære Arthur og minimoyserne.


Copyright:
Angel/Scanbox
Der var engang...
Den halvt live-action, halvt animerede historie om 10-årige Arthur, der drømmer om, og til sidst havner i, en underjordisk, magisk verden beboet af de milimetersmå minimoysere, bygger på en serie af moderne børnebogsbestsellere. Alene i Frankrig har salgstallet oversteget én million. Forfatteren? Ja, du gættede det – Luc Besson selv.
På sin vis er filmatiseringen af Arthur og minimoysern en mindre kantet, mere blød og børnevenlig udgave af The Fifth Element. Igen en usandsynlig helt: Unge Arthur, der for at redde sin bedstemors hus i den overjordiske verden må skrumpe og finde en skat i den underjordiske. Igen en standhaftig heltinde: Minimoysernes prinsesse Selenia, der går med til at hjælpe Arthur for at redde sit kongerige. Og igen en rigtig grim og grum skurk: Den vansirede, slibrige Maltazard, der truer med at oversvømme og dræbe de rene og retfærdige minimoysere. Hvordan vil Arthur og Selenia få fat i skatten – og når de det før hhv. skattemyndighederne i den overjordiske og Maltazard i den underjordiske verden får deres skumle planer gennemtrumfet?

I bedste fald funktionelt
Et rigtigt simpelt plot, der låner fra både klassiske eventyr som Alice i Eventyrland og animationsfilm som Antz, men trods alt fungerer. Desværre aldrig mere end blot det. For i form af Arthur med et hjerte af guld, de nuttede minimoysere og den decideret onde Maltazard er Luc Bessons filmatisering af Luc Bessons børnebogsserie for kedelig til de voksne og for sær til de små. Springene er store – og for store.
Et slagsmål mellem Arthur, Selenia og Betameche (Selenias lillebror med på slæb) og Maltazats insektlignende håndlangere på et stenet, syret dub-diskotek refererer med skarp dans og wire-fu-stunts til hhv. Pulp Fiction og The Matrix. En efterfølgende romantisk scene mellem Arthur og Selenia slæber sig af sted. Endnu værre er det at spændingen forløses for tidligt og efterspillet er for langt.


Copyright:
Angel/scanbox
Charmerende – men uden fokus
Det svulstige budget på godt 500 millioner kroner gør Arthur og minimoyserne til den dyreste europæiske 3D-animation til dato, men det ses desværre ikke i den tekniske kvalitet, der flere steder er middelmådig og enkelte steder pinlig. Få detaljer i figurernes ansigter, for lidt variation i deres animation. Der er langt op til Pixar.
Designmæssigt tegner de afmattede, grå-brune farver dog med stor sikkerhed et underjordisk univers ulig de fleste. Skævt, skarpt og syret. Distinkt fransk – og også distinkt sært. Ligesom filmen generelt. Modige, men også forstyrrende skift mellem live-action og animation. Charmerende, men også forvirrende fortælling. Få yngre børn vil kunne følge med og endnu færre ældre børn, unge og voksne vil i længden gide.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (8 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
TTM
23-12-2009 16:14
Som anmelder er man nødt til at sætte sig i målgruppens sted. Denne film er et fantastisk univers for de 7-11 årige, men ikke for en mavesur pseudoekspert på 83. Mine unger vender tilbage til denne film gang på gang, fremfor dusinvis af amerikanske alternativer. Klaphat!

røv huld
8-2-2009 19:27
haderjeg syns den stinker og lugter

Den største minimoys fan EVER!!!
31-12-2008 16:11
Det er en helt igennem FANTASTISK film., jeg har aldrig set en så sød børne film, proppet med gode scener. Jeg vil sige den bedst på dansk..

ps. jeg fik den for 2 dage siden og har set den 12 gange siden!

Benjazz
31-12-2008 16:05
ja, jeg er helt enig.
Den er enormt god. klart den bedste film jeg har set. Der MÅ bare komme en 2'er og flere..

(= minimoyserne's fan =)
31-7-2008 20:19
ja håber at der kommer en til, eller flere da den er rigtig sjov =) glæder mig allerede.


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Hjertelandet20/9
BlacKkKlansman20/9
Bare Juliet20/9
The Predator13/9
The Seagull13/9
Mod solnedgangen13/9
In the Aisles6/9
Den dag på stranden6/9
The Raft5/9
Ordets magt30/8
Flere bio-anmeldelser
 
Peter Kanin3/9
Avengers: Infinity War31/8
Rampage Out of Control27/8
A Quiet Place24/8
Ready Player One17/8
Pacific Rim Uprising13/8
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvad var det nu lige, Paul Newmans rolle skulle spise for at bevise sit værd i Cool Hand Luke (1967)?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google