CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Autumn in New York

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2000

Manuskript:
Allison Burnett

Producere:
Amy Robinson
Gary Lucchesi
Tom Rosenberg

Fotograf:
Changwei Gu

Klipper:
Ruby Yang

Komponist:
Gabriel Yared

Censur:
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Distributør:
Constantin Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(67 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
27-12-04:
Berlin annoncerer juryformand og første konkurrencefilm
14-03-03:
Lopez danselærer for Gere
21-01-03:
Ryder tilbage igen
09-12-02:
Winona slipper for fængsel
23-11-02:
Moore besnærer Gere
07-11-02:
Winona skyldig!
01-07-02:
Adam Sandler hitter
05-02-02:
Nyt fra Hollywoods kriminelle børn
18-12-01:
Winonas tyveri skyldtes research
14-12-01:
Winona - we are shocked!!
 
Anmeldelser:
12-09-05:
Shall We Dance
31-12-02:
Mothman
19-12-01:
What's Cooking?
09-05-01:
Autumn in New York
 


Autumn in New York

Anmeldt af:Kim Dorff Hansen
Genre:Romantik
Varighed:106 minutter
Instruktør:Joan Chen
 
Premieredato:17-11-2000
Medvirkende:Som:
Richard GereWill Keane
Winona RyderCharlotte Fielding
Anthony LaPagliaJohn
Elaine StritchDolly
Vera FarmigaLisa
Sherry StringfieldSarah
Se komplet creditliste her

Husk brækposen…
 
Uanset hvor dygtig, rig eller snedig en mand er, vil han i et Hollywood-drama altid blive ydmyg overfor kærlighed. Richard Gere (Pretty Woman, Runaway Bride) er ingen undtagelse i dette tilfælde, og for anden gang i træk er han blevet ’typecastet’ til endnu en utroværdig, romantisk hovedrolle. Hvorfor overhovedet besvære sig med at etablere hans karakter? Som altid er han succesrig, magtfuld – og kropumulig til at håndtere noget som helst normalt kærlighedsliv. Denne gang er det dog ikke Julia Roberts (Erin Brockovich), der udgør modparten som flamboyant prostitueret eller excentrisk, vægelsindet brud. I stedet er det pigen med dådyrøjnene - Winona Ryder – der som problematisk modpart tigger om et melodrama af dimensioner.


Plot
Hele affæren kan ganske enkelt beskrives på følgende vis: Han er 48 – hun er 22. Han leder en fashionabel restaurant – hun designer mærkelige hatte. Han er en trussetyv – hun elsker Emily Dickinson. Han er en berømthed – hun har mindre end et år tilbage at leve i.
Dermed er præmisserne for Autumn in New York lagt – en forudsigelig og forfladiget Hollywood-tåreperser, som gerne vil lede ens tanker hen på titler som Love Story, Dark Victory - selvom de oftest ender i nærheden af klistrede oplevelser som Dying Young.

Tænk på miljøet – genbrug!
Filmen indeholder tonsvis af små, korte guldkorn – såsom: "There are only two kinds of love stories: Boy loses girl; or girl loses boy.". En herlig, deterministisk filosoferen over det klichéklistrede oplæg – og den allerede foreliggende slutning.
Selv om præstationerne gennem hele filmen holder vand, og især Ryder (Girl, Interrupted) glimter ved små, fine scener, skaber det opstyltede og kunstige manuskript ingen mulighed for, at de 2 kærlighedsaktører frembringer så meget som en lille gnist. Winona reciterer poesi ud af den blå luft, Gere begår utroskab og siger hun skal slappe af – og imens står alle vennerne på sidelinien og gør intet for at snakke Gere til fornuft – bortset fra Anthony LaPaglias formaning om, at Gere ‘absolut ikke burde have haft sex med en anden kvinde på hans balkon den aften’. Nååhhh – Okay…


Set før
Romancer mellem midaldrende mænd og 20-årige nymfer har længe været et kendt fænomen på filmlærredet. Til Autumn in New Yorks fordel skal det siges, at filmen hverken svælger i aldersforskellen eller ignorer den. Fokus bliver fornuftigt nok lagt på Ryders uhelbredelige hjertesvulst – og den næsten gennemskueligt skæbnesvangre slutning skaber betryggende udsigter til en god hyletur. Desværre formår instruktør Joan Chen (Xiu Xiu) aldrig at skabe vitalitet eller dybde – og fotografen Changwei Gu’s højdepunkt opstår i en den mest opstyltede ’kunst’-sexscene på denne side af Titanic. New York har flotte farver om efteråret – men denne oplevelse er en trist, farveløs oplevelse.
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (3 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Karin
25-9-2005 23:27
Har lige set filmen, og må endnu engang konstatere, at amerikansk film mestrer klichéerne ligeså godt som novelleforfatterne i damebladene! En ganske sørgelig historie, som bare er totel ligegyldig, fordi man overhovedet ikke lærer personerne at kende. Man kan glo på dem "forfra"", men på intet tidspunkt kan man gå ind "ind i" dem eller "rundt om dem". Personerne er flade som påklædningsdukker og overhovedet ikke overbevisende. Derfor rører den film mig slet ikke!
Prøv lige en sammenligning af engelsk og amerikansk film. Englænderne kan lave film om almindelige menneskers ganske almindelige onsdag, og det bliver vildt interessant og spændende netop fordi de kan det der med persontegningen, som er overbevisende og uden tåbelige klichéer!

Charlotte
25-9-2005 22:57
jeg elsker den her film... Kan godt se hvad du mener, man ved godt hvad den slutter med nærmest inden man har tændt for den.. men det er altså også herligt en gang i mellem at se en film man ikke behøver tænke så meget over og bare kan rive sig med i stemningen... for let det er den, men sørgelig er den også... Og lader man rive sig med, er det nok en af de bedte film jeg har set længe!!

Teebie
28-7-2004 22:52
Hmm den var svær.... Jeg tudede som pisken da jeg så filmens slutning, selvom man egentlig havde regnet den ud for længst...
PÅ den ene side vil jeg sige at biograf-anmeldelsen rammer fuldstændig plet af hvad jge selv mener.. men på den anden side er jeg fuldstændig uenig.. Et eller andet sted synes jeg at filmen er en af de bedste jeg ejer... Den er følelsesladet, romatisk, humoristisk, dyb, og alt det jeg mener en film skal være... Så det er sq godt nok for mig... Plottet er set før, og det hele er sådan set set før.... Men hvis man som mig ikke ser de samme plotter før autumn in new york, bliver man fuldstændig revet med...

****..


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Hjertelandet20/9
BlacKkKlansman20/9
Bare Juliet20/9
The Predator13/9
The Seagull13/9
Mod solnedgangen13/9
In the Aisles6/9
Den dag på stranden6/9
The Raft5/9
Ordets magt30/8
Flere bio-anmeldelser
 
Peter Kanin3/9
Avengers: Infinity War31/8
Rampage Out of Control27/8
A Quiet Place24/8
Ready Player One17/8
Pacific Rim Uprising13/8
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken af Bruce Willis' medspillere fra Tears of the Sun har senere medvirket i yderligere to af hans film?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google