CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Bandidas

Produktionsland:
USA, Mexico, Frankrig

Produktionsår:
2006

Manuskript:
Luc Besson, Robert Mark Kamen

Producere:
Luc Besson

Fotograf:
Thierry Arbogast

Klipper:
Frédéric Thoraval

Komponist:
Eric Serra

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(13 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
23-08-05:
Ny, hemmelig film fra Besson
15-07-05:
Hayek med i Sin City 2
29-06-05:
Besson invaderer Thailand
12-05-04:
Nordmænd scorer Cruz og Hayek
06-11-03:
Besson-western med Hayek og Cruz
13-10-03:
Salma Hayek på dybt vand
 
Anmeldelser:
11-09-07:
Arthur og Minimoyserne
05-06-07:
Lonely Hearts
06-09-06:
Masked and Anonymous
27-09-05:
B-13
07-06-05:
After the Sunset
09-06-04:
Once Upon a Time in Mexico
27-11-01:
Chain of Fools
29-08-01:
Borderline
06-11-00:
Happy Texas
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
16:9, 2.35-1

Lyd:
DTS, Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Bag kameraet
Bandidas

Anmeldt af:Nick Price
Genre:Action, Komedie
Varighed:89 minutter
Instruktør:Joachim Roenning
Espen Sandberg
 
Anmeldelsesdato:18-10-2006
Medvirkende:Som:
Penélope CruzMaria
Salma HayekSara
Steve ZahnQuentin Cooke
Dwight YoakamTyler Jackson
Joseph D. ReitmanRegulator
Sam ShepardBill Buck

Mexicanske popcornspiger
 
Luc Besson sætter sit sædvanlige og lidt for fedtede fingeraftryk på en western-komedie, der svinger mellem at være underholdende og banal. Letbenet humor, en velspillet og infernalsk skurk og to smukke mexicanske cowgirls giver biografgængeren nok at nyde i filmens halvanden time. Men også kun lige akkurat.


Copyright:
Nordisk Film
Det er historien om USAs forsøg på at erhverve sig store landområder i Mexico i Det Vilde Vesten, som ligger til grund for den lidt svage og noget søgte historie i Bandidas. Den rige Sara Sandoval (Salma Hayek) og den fattige Maria Alvarez (Penélope Cruz) kommer fra hver deres verden, men deres skæbner knyttes sammen, da den skruppelløse Tyler Jackson (en emminent Dwight Yoakam), en udsending fra en amerikansk bank, begynder at indkassere bøndernes jorde og skyde alt, der bevæger sig. Planen er at opkøbe jord, der skal bruges til etableringen af en jernbane gennem landet, og Jackson skyer ingen midler. Da han skyder begge kvinders fædre, går de to sammen i et forsøg på at redde byen og landet fra de onde amerikanere. Det kommer der en masse forviklinger og halvmorsomme situationer ud af, men helt fantastisk underholdende bliver det aldrig.

Det store problem med Bandidas er nok, at Luc Besson producerede manuskriptet til filmen på tre måneder, og det derfor er kommet til at minde utroligt meget om mange andre af de film, han og hans produktionsselskab har stået bag de seneste år. Vi har to lidt fjollede hovedpersoner, en virkelig ond skurk, den sjove sidekick (Steve Zahn) og et plot, der på ingen måde dvæler ved noget som helst. Efter tre kvarter er der sket mere i Bandidas end i hele Jim Jarmuschs samlede filmografi, og det kan godt blive lidt for meget.


Copyright:
Nordisk Film
Samspillet mellem rollebesætningen er glimrende, især Dwight Yoakam kommer virkelig godt fra en ret stereotyp rolle, men figurerne er meget firkantede og plottet temmelig fladpandet. Man skal være klar til at acceptere nogle lidt underlige beslutninger i forhold til plottets struktur, og især den bullet time-inspiredede sekvens hen mod filmens slutning bryder meget med et ellers homogent format. For drengene er der noget at kigge på, og som søndagsfilm er Bandidas fin nok. Helt godt bliver det dog ikke.
 
DVD-vurdering
En flot, metallisk guldæske ændrer ikke ved, at indholdssiden af denne udgivelse hører til de tynde - men dvd'en ser, ganske som sine to hovedpersoner, unægtelig godt ud på reolen.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (2 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
El Pedro
7-4-2006 23:16
Den film er kun lavet med en ting i tankerne: Hey hvadmed at vi får: 2 stk. lækre piger med ( for dem der ikk har opdaget det: Salma Hayek og Penelope Cruz) , 1 stk. irriterende birolle indehaver
(Steve Zahn, som altid), Et stk. Manuskript Skrevet af et barn i vuggestue, samt en instruktør med en pistol for panden.
til alt dette kan siges et stort TJECK. Den Film kan ikke være andet end en sikker Razzie Award nominering til næste år.

keebee
7-4-2006 02:48
2 dejlige kvinder i en herlig komedie, jeg må eje den


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Mordet i Orientekspressen23/11
The Square23/11
Justice League16/11
Rodin16/11
Glasslottet16/11
QEDA16/11
Ballerina9/11
The Killing of a Sacred Deer9/11
Monsieur Verdoux9/11
Den unge Karl Marx9/11
Flere bio-anmeldelser
 
Transformers: The Last Knight13/11
It Comes at Night10/11
The Mummy6/11
Filmen om Kaptajn Underhyler23/10
Baywatch20/10
Wonder Woman16/10
Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge9/10
Alien: Covenant6/10
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilke to skuespillere spiller Matt Damon og Ben Afflecks to venner i Good Will Hunting?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google