CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
En soap

Produktionsland:
Danmark

Produktionsår:
2006

Manuskript:
Kim Fupz Aakeson, Pernille Fischer Christensen

Producere:
Lars Bredo Rahbek

Fotograf:
Erik Molberg Hansen

Klipper:
Åsa Mossberg

Komponist:
Magnus Jarlbo

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(36 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
25-02-07:
Bodilvinderene 2007
17-01-07:
Bodil-nomineringerne 2007
16-01-07:
David Dencik er årets danske Shooting Star
19-10-06:
Dansk film til London
19-02-06:
Berlinale '06: Sølvbjørn til dansk debutant
20-01-06:
En Soap på bjørnejagt i Berlin
 
Anmeldelser:
12-09-14:
En du elsker
05-06-12:
Lærkevej - til døden os skiller
19-10-10:
Broderskab
07-11-08:
De usynlige
17-10-08:
New Danish Screen
16-09-08:
Dansen
28-11-07:
Uden for kærligheden
12-08-05:
Fluerne på væggen
04-08-04:
Forbrydelser
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
16:9, 1.77-1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Kommentarspor, interview med instruktøren, skuespillerne
En soap

Anmeldt af:Kasper Christoffer Larsen
Genre:Komedie
Varighed:103 minutter
Instruktør:Pernille Fischer Christensen
 
Anmeldelsesdato:19-10-2006
Medvirkende:Som:
Trine DyrholmCharlotte
David DencikVeronica
Frank ThielKristian
Elsebeth SteentoftVeronicas mor
Christian Tafdrupkunde
Jacob Lohmannone night stand 1
Se komplet creditliste her

Skummende kærlighed
 
Så er den endelig i Danmark. Pernille Fischer Christensens dobbelte Berlin-vinder fra februar. Et skurrende hverdagsrealistisk sæbestykkedrama højt belagt med svære følelser og kække replikker.


Copyright:
Nordisk film - Lars Wahl
Kvinderne markerer sig stadig stærkere i dansk film. Her er Lone Scherfig med folkesjælen, Annette K. Olesen med polemikken, Susanne Bier med publikumstækken og nu også Pernille Fischer Christensen. Og hvad bringer det unge instruktørtalent så med? At bedømme efter En soap en stærk opblanding af feminin sensibilitet og rå maskulin humor. Det støder sammen og skummer i det intense kammerspil, hvor man nok genkender manuskriptforfatter Kim Fupz Aakeson ironiske tone, men i højere grad lægger mærke til den kvindelige instruktørs stærke vilje til at ville det intense.

Historien er lige ud af de knuste hjerters landevej. Skønhedssalonens smarte Charlotte (leveret med et solidt skævt smil af Trine Dyrholm) er skredet fra kæresten, for nu mener hun, det skal dreje sig om hende. Hvortil det er svært ikke at høre Steffen Brandts ekko fra en TV2-sang: "Det havde aldrig nogensinde drejet sig om andet." Men nu er Charlotte fri og hun fyrer den af på den maskuline måde med færdigretter og engangsknald. Og kunne næppe være mere ligeglad med det hele. Lige indtil hun møder underboen selvfølgelig, den transseksuelle Veronica, der er til frynsegardiner og endeløse amerikanske tv-soaps. Kan verdener til forskel mødes?


Copyright:
Berlinale.de
Denne slags store spørgsmål, godt saltet med ironisk distance, udtales af en speakerstemme i filmens små mellemsekvenser, der gør os opmærksom på, at En Soap er en omgang fiktion, et eksperiment af underholdning og undersøgelse. Det er et ironisk lag, som er gennemgående for filmen, og som egentlig også er dens egentlige eksistensberettigelse. Det er netop her, Christensen finder sin energi og originalitet. Det er formentlig dem, der vil finde grebet for konstrueret og altoverskyggende, andre vil se det opfindsomt og indbringende. Men uanset hvad, må den nye danske instruktør beundres for sine evner til at svinge mellem det mest sårbart naive og det brutalt ironiske - og holde begreberne balancerende på spidsen.
 
DVD-vurdering
Spændende, nærværende og relevant ekstramateriale. Christian Braad Thomsen står for det cirka halve time lange interview med instruktøren Pernille Fischer Christensen - og det arter sig til et informativt, biografisk portræt af den unge instruktør, båret af hendes egen fortælling, hvor udspørgerens stemme aldrig høres, men blot føles i klipningen og helheden.

Kommentarsporet med Pernille Fischer Christensen og hovedrolleindehaver David Dencik er tilsvarende en god og lødig ledsagelse gennem filmen, som sætter fokus på fortælleteknik i den form, man netop oplever en film af denne type, hvor budgettet ikke levner plads til dovenskab.

Endelig møder vi Trine Dyrholm og David Dencik i et klip fra deres sminkerum, som er en slags b-roll-optagelser.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (3 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Jake
8-12-2010 01:44
Sindsygt godt skuespil fra David Dencik og Trine Dyrholm.

pia
22-10-2006 23:34
Gab gab gab -
Dødsygt som en søndag med regnvejr

erik kristensen
11-4-2006 15:28
jeg har forsøgt at tilmelde mig et nyhedsbrev, men den vil ikke modtage min email. Jeg har ikke set filmen men glæder mig til den.
erik kristensen


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Efter stormen25/5
Sweet Dreams25/5
Alt eller intet25/5
Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge24/5
Safari24/5
Free Fire24/5
3 ting18/5
Cézanne og Zola18/5
Alien: Covenant17/5
Kong Arthur: Legenden om sværdet11/5
Flere bio-anmeldelser
 
Syng1/5
American Honey28/4
Arrival24/4
Rogue One: A Star Wars Story18/4
Allied10/4
Fantastiske skabninger... og hvor de findes31/3
The Accountant27/3
Doctor Strange21/3
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilken skuespiller har haft mere end én gæsteoptræden tv-serien The X Files?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google