CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Mission: Impossible III

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2006

Manuskript:
Alex Kurtzman, Roberto Orci

Producere:
Tom Cruise
Paula Wagner

Fotograf:
Daniel Mindel

Klipper:
Maryann Brandon
Mary Jo Markey

Komponist:
Michael Giacchino

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
Paramount

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(56 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
05-03-06:
Razzies til Tom, Paris & Jenna
30-01-06:
SAG: Hoffman og Giamatti vinder igen
02-09-05:
Sidste øjebliks-tilføjelser
20-06-05:
Cruise frier - DiCaprio såret
16-06-05:
Nye navne til MI3 & Poseidon
24-05-05:
Rhys-Meyers i MI3?
20-05-05:
MI3s nye babe: Lindsay eller Keri?
09-05-05:
MI:3 uden Scarlett & Carrie-Anne
12-08-04:
MI3-problemer starter ruminvasion
19-07-04:
Mission Impossible: at fastholde en instruktør!
27-04-04:
Branagh i MI-3
31-03-04:
3 nye talenter til MI-3
24-03-04:
Darabont på Mission: Impossible
27-02-03:
Ny mand på umulig mission
08-03-02:
Fincher instruerer M:I3!?
 
Anmeldelser:
02-08-18:
Mission: Impossible - Fallout
09-12-15:
Mission: Impossible - Rogue Nation
22-05-12:
Mission: Impossible - Ghost Protocol
16-12-11:
Super 8
29-11-10:
Knight and Day
01-02-08:
Cloverfield
16-09-06:
Capote
29-05-06:
Kiss Kiss Bang Bang
13-12-05:
War of the Worlds
21-03-05:
Collateral
21-02-01:
Mission: Impossible 2
12-09-00:
Magnolia
21-03-00:
Eyes Wide Shut
 
Artikler:
17-11-05:
TV-serie: Lost – 1. sæson
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
16:9, 2.35-1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Kommentarspor, fraklip, features og featuretter om arbejdet med filmen.
Mission: Impossible 3

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Action, Thriller
Varighed:120 minutter
Instruktør:J.J. Abrams
 
Anmeldelsesdato:18-11-2006
Medvirkende:Som:
Tom CruiseEthan Hunt
Philip Seymour HoffmanOwen Davian
Ving RhamesLuther Stickell
Michelle MonaghanJulia
Billy CrudupJohn Musgrave
Jonathan Rhys MeyersDeclan
Se komplet creditliste her

Ethan Hunts store kærlighed
 
Sommerens første store blockbuster er klar i biograferne, og selv om filmen et langt stykke af vejen leverer varen, så er Mission Impossible 3 alligevel noget af en skuffelse. Projektet har været plaget af forsinkelser og instruktører og skuespillere, der har stukket halen mellem benene, og man aner en forklaring, når man ser Ethan Hunt blive forvandlet til Tom Cruise – i stedet for omvendt.


Copyright:
UIP
Vi åbner med en scene fra slutningen af filmen. Ethan Hunt sidder hjælpeløst bundet til en stol, mens überskurken Owen Davian, som Oscarvinderen Philip Seymour Hoffmann giver en solid dosis underspillet ondskab, holder en pistol mod tindingen på en kvinde. Han vil have "Kaninpoten", og da hans nedtælling når til nul, trykker han på aftrækkeren, og vi går i sort.

Tilbage til begyndelsen, hvor filmen starter for alvor med lidt vaskeægte amerikansk familiehygge. Ethan Hunt har fundet kvinden i sit liv, den mørkhårede Julia (Michelle Monaghan, som har mere end en svag snert Katie Holmes over sig), og de holder fest for vennerne, da telefonen ringer med en vaskeægte Mission Impossible-besked. Nu er der den krølle på halen, at Ethan Hunt har forladt aktiv tjeneste for at hellige sig familielivet, men han fornemmer betydningen og suser af sted til det nærmeste døgnmarked til en kryptisk snak med John Musgrave (Billy Crudup) fra IMF (Impossible Mission Force).


Copyright:
UIP
En tidligere elev, som han selv har givet sine klare anbefalinger, er blevet kidnappet på en mission i Berlin, og i selskab med den faste makker Luther (Ving Rhames) og et par nye ansigter (bl.a. Hong Kong-stjernen Maggie Q og Jonathan Rhys Meyers) er Hunt snart i Tyskland for at redde ærterne. Men intet er naturligvis som det umiddelbart ser ud, og snart er Owen Davian fra åbningsscenen introduceret – en international superskurk, som måske er på nippet til at få fingrene i et stof, der kunne betyde den endelige dommedag.

På papiret leverer Mission Impossible 3 så afgjort varen, her er helikopterjagt i en vindmøllepark (godt tænkt, drenge), her er basejumping fra højhuse og avancerede operationer på steder med et maksimalt sikkerhedsniveau. Derfor er filmen også helt basalt underholdende, men med en anslået budget et sted mellem 150 og 200 millioner dollars, lægger Hunts tredje spillefilmsmission sig blandt de helt dyre drenge i klassen – og det kan man desværre ikke se på lærredet.

Instruktøren, der endte med at få ansvaret for projektet, er tv-manden J.J. Abrams, som har underholdt effektivt med tv-serier som Alias og Lost, og han har også fint styr på tempo og replikskifter, men actionscenerne ligner ikke en sommerblockbuster. Man underholdes af idéerne snarere end udførelsen. Det kan betragtes som en mindre anke, når nu historien fungerer, men de to første film i serien var i høj grad lagt i visuelt orienterede hænder hos Brian De Palma og John Woo, og derfor skuffer det, at flere af skudduellerne i 3’eren ligner noget fra 24 timer med tætte beskæringer og hurtige klip. Det er den billige måde at lave action på – og vi bør forvente mere i biografen.

Personligt var jeg heller ikke begejstret for beslutningen om at forvandle Ethan Hunts projekt til en kamp for kærligheden snarere end en kamp for verdensfreden. Man fornemmer produceren Tom Cruise siddende på sidelinjen med en familielivsdagsorden, hvor lykken i parforholdet går over alt andet. Det passer meget godt ind i billedet af Cruises top-forelskede talkshow-eskapader, men man forråder figuren Ethan Hunt, når man gør ham rede til at sætte klodens fremtid på spil for at redde den elskede Katie Holmes-kopi. Måske er det forklaringen på, hvorfor der har været gang i svingdøren omkring projektet? Det får vi naturligvis aldrig afklaret, men sikkert er det, at Ethan Hunt åbner sommeren 2006 i en underholdende actionfilm, hvor pengene ikke er endt på lærredet, og hvor Ethan Hunt er mere forelsket end nogensinde før.
 
DVD-vurdering
Flot dvd-udgivelse med kommentarspor og rigelige mængder med smådokumentarer, som tager os bag om stort set hver eneste beslutning, der er truffet undervejs i produktionen. Det eneste, der ikke nævnes med et ord, er de mange udskiftninger både foran og bag kameraet - men det hører sig trods alt heller ikke til.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (8 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
jkcarlo
27-12-2006 17:47
set i lyset af 2´eren, der var virkelig fed (lavet af john woo) må jeg sige, at mi3 lever op til forventningerne og underholder glimrende. en gedigen og "up to date" action thriller med det hele
**** (fire af seks stjerner)

Rasmussen
12-12-2006 22:41
Ok - jeg kan se, at jeg er lidt sent på den mht. en kommentar, men jeg har lige købt den tredje mission på DVD, og skulle lige se, hvordan Cinemazone behandler den.
Dette lykkedes dog ikke, for som de øvrige herinde også påpeger, er anmeldelsen mere en update i Tom Cruises personlige liv og en lidt for kreativ spekulation i skjulte motiver for manuskript, casting osv., som man kun læser ind i filmen, hvis man kender til Cruise's privatliv - altså irrelevant. Hvem var han nu lige forelsket i, da han i MI:2 skulle redde Thandie Newton fra en dødelig virus? Come on mand ... Helten skal jo altid redde silden - det er ikke noget, Tom Cruise lige har opfundet ... men nok om det.

Jeg er grundlæggende ret vild med, at Cruise/Wagner vælger en ny instruktør til hver mission og at filmene derfor får deres helt egne udtryk. Og MI:3 leverer absolut varen efter min mening. Hvis man har set nogle af Cruises mindre "mainstreame" film, kan man konstatere, at han faktisk er en alt for god skuespiller til simple actionroller - men tilføjer dermed også noget dybde og intensitet til Ethan Hunt - hvis man da vælger, at anerkende den. Man tror på Hunt - og bestemt ikke mindst Philip Seymour Hoffmann, som jeg var lidt spændt på, efter primært at have set ham i komiske roller. Men der er ikke meget grund til at grine af ham i MI:3, og dermed er det gode og onde defineret så overbevisende, som det skal være i en tju-bang actionfilm.

Jeg er ikke helt vild med, at de gør det så nemt, at skabe en andens persons ansigt og stemme. Det er del, som har overlevet fra den originale serie og derfor har det måske sin berettigelse. Men det slår altså lidt skår i min indlevelse i filmen.

Alt i alt er jeg rigtig godt tilfreds med filmen, og den er absolut en værdig fortsættelse til Mission Impossible konceptet.

Micwiz
10-5-2006 17:25
Det kan jeg kun give ret i, han er med i scient som jeg bestemt ikke kan se som en nyttig religion fair nok, det har intet med filmen at gøre.

Der er ikke så meget om filmen i denne anmeldelse, ikke for at genere anmelderen men kunne godt have tænkt mig noget mere film og mindre oplysninger om skuespillerens privat liv.

Filmen derimod er jeg uenig med de fleste men det er kun godt :).

Filmen er spændende og mere alvorlig end de to andre selv om nummer to i serien ikke rigtig kan betegnes som en film mere som en smart ass parodie, specielt når han danser ballet med Thandie newton imllem de to biler kunne ikke lade være med at grine af det.

Skuespillerne er lidt kedelige i nr.3 men syntes Philip er god i den og tom cruise er som han plejer, der er mere action også og som jeg sagde før den er lidt mere alvorlig, der er nogle humoristiske indfald men meget få syntes jeg i forhold til de to andre.

Jeg var overrasket troede jeg skulle ind og se noget crap og min glæde over action film var i forvejen på bunden, da der ikke er mange action film som kan få mig til at virke interreseret.

Men denne er en som jeg må eje:)

4/6

Sofus
10-5-2006 14:34
Jeg synes anmelderen skulle bruge lidt mindre tid på ugeblade og lidt mere tid på at lære at anmelde film på en professionel måde. Det eneste man bliver klogere på i denne anmeldelse er hovedrolleindehaverens privatliv i den virkelige verden og anmelderens syn på dette.

Oplysninger om Tom Cruise' privatliv burde man kunne læse om i "Se & Hør" og ikke i en filmanmeldelse. En filmanmeldelse bør afspejle skribentens holdning til filmen og ikke til alt det der sker uden for lærredet, hvilket er tilfældet i denne anmeldelse.

At man har en film, som drager små paralleler imellem skuespilleres liv på lærredet og i virkligheden er almen kendt og generer mig ikke. Det generer mig derimod, at en anmelder ikke kan skrive om andet end denne parallel og sin foragt for den i hele anmeldelsen. Det får anmeldelsen til at fremstå som uproffesionel og useriøs, og både jeg og mange andre kunne skrive denne anmeldelse langt bedre, end det er gjort her.

Moviegoer
6-5-2006 17:50
Jeg tror nu ikke ligefrem, at anmelderen er personlig i forhold til Tom Cruise. Filmen er bare ikke så god. Den er underholdende, men på en lidt mislykket måde...

Han har også ret i, at den kvindelige hovedperson minder temmeligt meget om Katie / Kate Holmes ( han har vist forlangt, at hun skal have nyt navn !! ).


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Det tredje mord16/8
The Equalizer 216/8
Nancy16/8
The Spy Who Dumped Me16/8
The Meg9/8
Mission: Impossible - Fallout2/8
Hotel Artemis26/7
Sicario 2: Soldado19/7
Mamma Mia! Here We Go Again19/7
Landet af glas19/7
Flere bio-anmeldelser
 
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
The Florida Project17/7
The Shape of Water16/7
Game Night13/7
Molly's Game6/7
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri3/7
Black Panther2/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Fra hvilken film hører man følgende ordudveksling:

Craig Schwartz: Can I buy you a drink, Maxine?
Maxine: Are you married?
Craig Schwartz: Yes, but enough about me.
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google