CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2006

Manuskript:
Ted Elliott, Terry Rossio

Producere:
Jerry Bruckheimer

Fotograf:
Dariusz Wolski

Klipper:
Stephen E. Rivkin
Craig Wood

Komponist:
Hans Zimmer

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
Walt Disney Studios Motion Pictures

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(359 stemmer)

Links
Filmens officielle hjemmeside

Læs også...
Nyheder:
23-09-05:
Keith Richards dropper piratrolle
03-06-05:
Fra Gollum-rolle til Depp-instruktion
31-01-05:
Skarsgård med i Pirates 2
21-11-03:
Depp den mest sexede i 2003
16-10-03:
Depp gentager kongerollen!
 
Anmeldelser:
09-10-17:
Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge
22-07-11:
Rango
19-05-11:
Pirates of the Caribbean: I ukendt farvand
15-11-07:
Pirates of the Caribbean: At Worlds End
15-12-05:
The Hitchhiker's Guide to the Galaxy
 

Læs også...
I temaet Oscar 2007:
 
Det gyldne kompas
Pans labyrint
Oscar-vinderne 2007
The Good Shepherd
Notes on a Scandal
Letters from Iwo Jima
Oscar nomineringerne 2007
Little Children
En ubekvem sandhed
Dreamgirls
Jagten på lykke
The Last King of Scotland
Blood Diamond
Apocalypto
Children of Men
The Prestige
Biler
United 93
Illusionisten ['06]
Superman Returns
Happy Feet
Flags of Our Fathers
Poseidon
The Black Dahlia
Marie Antoinette
Little Miss Sunshine
The Departed
Borat
The Queen
Babel
De andres liv
Click
The Devil Wears Prada
Monsterhuset
Volver
Efter brylluppet

DVD-specifikationer
Billedformat:


Lyd:


Ekstra materiale:
Pirates of the Caribbean: Død mands kiste

Anmeldt af:Søren Langelund
Genre:Action, Adventure
Varighed:145 minutter
Instruktør:Gore Verbinski
 
Anmeldelsesdato:21-11-2006
Medvirkende:Som:
Johnny DeppCaptain Jack Sparrow
Orlando BloomWill Turner
Keira KnightleyElizabeth Swann
Bill NighyDavey Jones
Stellan Skarsgård'Bootstrap' Bill Turner
Naomie HarrisTia Dalma
Se komplet creditliste her

Sørøvertogt på slingrekurs
 
Alle sejl blev i 2003 sat for at genoplive pirat-filmen med den herlige Pirates of the Caribbean, der med undertitlen "Den Sorte Perles Forbandelse" antydede, at der var flere skud parat i kanonen, hvis filmen skulle blive en succes. Det blev den, og nu er efterfølgeren her så, og det naturlige spørgsmål melder sig hvorvidt det igen er lykkedes Verbinski, Bruckheimer, Depp & Co. at lave en lige så uimodståeligt underholdende (sø)røverhistorie som etteren. Svaret er umiddelbart 'nej' - men de færreste fans af den første film vil dog gå virkeligt skuffede fra sommerens helt store blockbuster.


Copyright:
UIP
Jack is back
Stemningsmættet og dystert åbnes filmen i et æstetisk forførende stormvejr på de caribiske øer. Endelig er dagen oprundet, hvor Will Turner (Orlando Bloom) og Elizabeth Swann (Keira Knightley) bliver mand og kone. Bryllupsidyllen brydes dog hurtigt, da det unge par bliver arresteret for at have befriet den berygtede og berusede piratkaptajn Jack Sparrow (Johnny Depp). Nu venter galgen det unge par, med mindre de kan hjælpe deres onde tilfangetager Lord Beckett med at opsnuse den sagnomspundne Død Mands Kiste. En kiste Jack også er på jagt efter, da han har solgt sin sjæl til dens ejermand: Davy Jones, de syv haves ukronede konge og kaptajn på Den Flyvende Hollænder. Sammen og hver for sig begynder endnu en stort opsat skattejagt for vore (anti?)helte, mens dybhavsmonstre, kannibaler, sværddueller og kanonsalver i bedste Errol Flynn-stil krydrer fortællingen.

Troværdighed og ligegyldighed
Fans af forgængeren vil hurtigt finde sig til rette blandt de skæve, veltegnede og velspillede karakterer, den krudtsorte, gavflabede humor og det ene storslåede action-skue efter det andet. Stemningen og den tekniske finesse fra originalen er igen til stede, hvilket underbygger troværdigheden, men også helt og aldeles udstiller filmens umotiverede tilgang. For mest af alt er Døds Mands Kiste en ret futil film, der så godt som intet nyt eller originalt tilfører universet, karaktererne eller genren.


Copyright:
UIP
Det svageste led
Et andet betragteligt problem er filmens længde på 2½ time. I forhold til sin forgænger virker Død Mands Kiste en anelse mere langtrukket og ufokuseret, og ender derudover – uden at afsløre for meget – frustrerende uforløst. Det er svært ikke at føle, at man kun ser opvarmningen til trilogiens forventeligt store brag af en afslutning næste sommer, og som enkeltstående værk bliver denne film højst sandsynligt piratseriens svageste, mest ligegyldige led. Et par små herlige, overraskelser bliver det dog til, som eksempelvis fortrinlige Stellan Skarsgård i rollen som den fortabte Bootstrap Bill, og underholdningsværdien er ligeledes så høj, at tilskueren aldrig sejles agterud. Kunne man lide den første film, kan man således roligt også gå planken ud med Død Mands Kiste uden at frygte horrible følger. Men vælger man at blive på landjorden, og eventuelt gense etteren på dvd, er det vitterligt ikke meget man går glip af.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (66 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Jacob
9-3-2009 18:45
Ja anmelderen er helt galt på den. Den lever med fulde op til etteren. Jeg skal faktisk lige til at se den nu :)

schou
18-1-2008 19:01
mege fed film gad jeg var med i den

sofie larsen
6-12-2007 13:16
jeg elsker De gale <3333

jakob
22-11-2007 12:43
total fed

frederik
14-4-2007 14:43
fed


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Darling19/10
Kære far19/10
Brylluppet12/10
Snemanden12/10
Good Time12/10
Blade Runner 20495/10
My Little Pony: Filmen5/10
Gensynet5/10
The Beguiled5/10
Hobbyhorse Revolution4/10
Flere bio-anmeldelser
 
Baywatch20/10
Wonder Woman16/10
Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge9/10
Alien: Covenant6/10
Free Fire2/10
Get Out26/9
Kong Arthur: Legenden om sværdet25/9
Boss Baby15/9
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvor stammer Anthony LaPaglia fra?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google