CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
AVPR: Aliens vs Predator - Requiem

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2007

Manuskript:
Shane Salerno

Producere:
John Davis
Wyck Godfrey

Fotograf:
Daniel Pearl
Joel Ransom

Klipper:
Dan Zimmerman

Komponist:
Brian Tyler

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Fox Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(53 stemmer)

Læs også...
Anmeldelser:
22-04-11:
Skyline
01-04-05:
Alien vs. Predator
 


Alien vs. Predator 2

Anmeldt af:Kenneth McNeil
Genre:Action, Sci-Fi
Varighed:94 minutter
Instruktør:Colin Strause
Greg Strause
 
Premieredato:11-01-2008
Medvirkende:Som:
Steven PasqualeDallas
Reiko AylesworthKelly
John OrtizMorales
Johnny LewisRicky
Ariel GadeMolly
Kristen HagerJesse

To store figurer, én meget lille film
 
Hvornår bliver der plads til Godzilla? Eller Bigfoot? Eller blot en lille gruppe Ewoks pumpet fulde af steroider? Hvis man ikke tøver med at voldtage Alien-seriens og Predator-filmenes arv, burde det vel ikke give kvaler at skamfere andre ikoner?
Undskyld det sure opstød, men nogle gange bør galden altså få lov at flyde frit. Især når bægeret allerede var blevet fyldt til randen med den første Alien vs. Predator-film, en urimelig uinteressant fortælling om en arkæologisk udgravning i Sydpolen, der viste sig at afdække en pyramide, en gruppe Predators og en ordentlig klynge Aliens.


Copyright:
Fox Film
Flygt, flygt... så flygt dog!
Omtrent lige så tåbeligt – og endda uden forgængerens forsøg på i det mindste at forbinde Alien-racens, Predator-racens og menneskehedens kronologi – er Aliens vs. Predator 2. I åbningsscenen inficeres og overløbes et Predator-rumskib af Aliens og styrtlander midt i Guds eget land, midt i Random Smalltown USA. En by med både en hjemvendt søn, hans småkriminelle lillebror, dennes barmfagre blondinekæreste, en handlekraftig kvindelig soldat, en sherif ude hvor han ikke kan bunde – og en håndfuld andre arketyper.
Først bliver en far og hans søn væk, dernæst en betjent, senere dennes kone, nogle hjemløse og et par unge studerende, men først da vores udvalgte helte selv står ansigt til ansigt med de frygtelige Aliens, slår det dem: Der er noget grueligt galt! Vi må flygte! Og bedre bliver situationen ikke ligefrem, da de indser, at Predator-racen har fået nys om Alien-spredningen på Jorden, og sendt en jæger for at dræbe disse Aliens uden det mindste hensyn til menneskeliv.

Genbrug uden omhu
Der er næppe gået 30 sekunder, før den første Alien-baby har sprættet en mavesæk op, den første fuldvoksne Alien har angrebet fra sit dække i en underbelyst skakt og Predatoren har affyret tre-fire forskellige våben. Og dét er et problem. Et alvorligt problem. Aliens Vs. Predator 2 genbruger nemlig ikke opfindsomt maveopsprætningerne, Alien-surrogatfødslerne og Predator-jægerens forskellige hi-tech laservåben og spyd, men slynger det i stedet mod seerens retina igen og igen. Enkelte steder, som f.eks. kloakscenen, hvor Predatoren kæmper mod Aliens fra tre sider, er det tæt på ligefrem at være kopiarbejde – og tilmed af den sløsede slags.
Et endnu større problem er dog de komplet uinteressante menneskelige figurer – samt den totale mangel på logisk ræson hos både Aliens, Predators og menneskene. En halv times introduktion af Dallas, Kelly, Morales, den unge irriterende knægt og den unge irriterende knægts barmfagre blondineveninde fortæller os blot, at de hver især har småproblemer, men gør sig ikke engang ulejlighed med at uddybe hvilke.


Copyright:
Fox Film
Mens vi venter på Cthulhu
Det er udmærket at påråbe sig actionfilmens arketyper, men lidt færre personer, og lidt flere detaljer om disse, havde bestemt pyntet. I sidste ende lærer vi kun, at de – rent ud sagt – ikke er de skarpeste skud i bøssen. For hvorfor skulle de ellers reagere så sent på truslen? Burde synet af en betjent dræbt, hudflettet og -flået fra top til tå og hængt fra et træ 10-12 meter oppe ikke have tændt advarselslamperne? Hvorfor sender Predator-racen kun én jæger, hvis de virkelig vil udrydde Alien-væksten på Jorden? Og hvorfor fokuserer Alien-racen ikke udelukkende på forplantning og spredning til andre byer og stater? For hver logisk beslutning er der fem hjerneblødninger. For hver gang de rent faktisk løber, når man tænker ”så løb dog!”, vælger de mindst lige så mange gange intet at gøre eller ligefrem at tiltrække sig monsterets opmærksomhed. Det er simpelthen – bortforklaringer om frygt og handlingslammelse medregnet – for tåbeligt.
Jeg ville så gerne, så hjertens gerne, give Aliens Vs. Predator 2 bundkarakter, men kan desværre ikke få mig selv til det. For lige meget, hvor nedværdiget den stolte Predator bliver, lige meget, hvor sløve de traditionelt så skræmmende Aliens fresmstilles, er de stadig Predators og Aliens. Og det er altså svært ikke at lade sig påvirke af. Men jeg håber nu stadig, at de får plads til Godzilla i den næste. Eller i det mindste bare Cthulhu.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (18 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
michaelw
29-1-2009 15:32
Opfølgeren til alien vs predator er denne film.
Den er bedre end den førse på nogle områder, den tilbyder og lykkes til dels med at bruge b films gyser thrills.
Men man skal stadigvæk ikke have ret meget andet, at lave før man kaster sig ud i denne her, fordi det er spild af tid.
To stjerner.

Donuts
9-11-2008 13:51
Det her er nok en af de dårligste film jeg længe har set. Skuespillet - lort
Plottet - lort

Det eneste der holder er effekterne, hvilket ikke skal afgøre en film.

0/6 stjerner herfra.

Johnny Pepperoni
13-5-2008 08:14
60 millioner dollars skulle være et lille budget? Ja, det er da ikke på størrelse med de helt store blockbusters, men det er bestemt nok til denne slags film.

Morten
12-5-2008 21:03

Filmen er godtnok lavet på et budget =0. De har overhovedet ikke brugt nogen form for lysopsætning hvilket har resulteret i at filmen er helt mørk (sikkert for at dække over at de ikke har brugt nogle speciel effekts). fra 1-13 så 0

Mads
10-5-2008 17:52
i ved ingenting...

Personligt synes jeg 1'eren var noget lort så jeg gik ind til den her film med 0 forventninger... og jeg blev satme positivt overrasket!

Ja der er tons af plothuller og skuespillet er ikke fantastisk, men havde i seriøst forventet det? Derimod elsker jeg den nådesløse henretning af både blondiner, børn, gravide kvinder, et rum fyldt med babyer og sågar en hel by (!)

Jeg følte mig overordentligt underholdt gennem hele filmen, selvom det på ingen måde er en jeg har lyst til at se igen foreløbig.

4½ stjerner


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Skyscraper12/7
Under træet5/7
Ant-Man and the Wasp4/7
Du er den28/6
Hereditary28/6
Far til fire i solen28/6
Huset ved havet28/6
Ocean's 821/6
Violinisten21/6
Love, Simon21/6
Flere bio-anmeldelser
 
Molly's Game6/7
Black Panther2/7
Den skjulte tråd29/6
Coco22/6
De originale21/6
Darkest Hour14/6
The Greatest Showman18/5
Star Wars: The Last Jedi16/4
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilket skuespillerinde har gæsteoptrådt i tv-serien Friends?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google