CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Lotto

Produktionsland:
Danmark

Produktionsår:
2005

Manuskript:
Ina Bruhn, Anne-Marie Olesen, Lars Mering

Producere:
Monica Steenberg

Fotograf:
Philippe Kress

Klipper:
Grete Møldrup

Komponist:
Halfdan E

Censur:
Tilladt for alle

Distributør:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(51 stemmer)

Links
Filmens officielle hjemmeside

Læs også...
Nyheder:
17-01-07:
Bodil-nomineringerne 2007
 
Anmeldelser:
01-09-16:
Kærlighed og andre katastrofer
10-06-14:
Klassefesten 2 - Begravelsen
25-02-10:
Parterapi
08-04-08:
En mand kommer hjem
14-09-07:
En mand kommer hjem
06-08-07:
Hvordan vi slipper af med de andre
21-02-05:
Kongekabale
03-03-04:
Rembrandt
29-10-03:
Lykkevej
02-04-01:
Blinkende Lygter
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
16:9, 1.85-1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Fraklip, slettede scener, bag kameraet
Lotto

Anmeldt af:Søren Langelund
Genre:Komedie
Varighed:88 minutter
Instruktør:Peter Schrøder
 
Anmeldelsesdato:13-12-2006
Medvirkende:Som:
Søren PilmarkJørgen
Ditte GråbølGitte
Bjarne HenriksenRené
Claus BueIb
Nicolaj KopernikusHenrik
Sofie StougaardLone
Se komplet creditliste her

Gevinst over gevind
 
Den er urealistisk men sejlivet, naiv men dejlig: Drømmen om at vinde i Lotto, som romantiserer tusindvis af danskeres nattesøvn. Selvom man aldrig oplever suset fra den store gevinst, kan det være svært at slippe tanken om pludselig at stå med sit livs frihed i hånden. Men hvordan ville man forvalte formuen, menneskeligt såvel som finansielt? Og hvilken pris ville man betale, for at kunne knuge den glatte, gullige vinderkupon i sin svedige hånd? Det spørgsmål tager Peter Schrøder op i den lune, men skarpe danske komedie Lotto.


Copyright:
Nordisk Film - Erik Aavatsmark
Pilmarks pinsler
Den ærlige, godmodige fabriksarbejder Jørgen (Søren Pilmark) knokler på en fabrik i provinsen. I fritiden får han sit indestængte behov for indflydelse dækket på fodboldbanerne, hvor han er en særdeles regelfast dommer. Hele livet har han slidt og slæbt, og som formand for arbejdspladsens lottoklub prøver han uge efter uge at indfange den store gevinst, som gutterne fortjener mere end nogen andre - hvis de selv skal sige det. En lørdag sker så det på én gang fatale og vidunderlige. Klubbens kupon vinder 3,6 mio. kr., men midt i glæden bliver Jørgen pludselig blændet af grådighedens grumme ansigt. For kunne det ikke lige så godt være hans kone Gitte (Ditte Gråbøl), som vandt på sin kupon?

Det menneskelige ansigt
Selvom Jørgen snyder sine kolleger og venner for deres andel i milliongevinsten, udstiller Peter Schrøder figurens menneskelighed så nænsomt, at man aldrig mister sympatien for ham. Der er noget i os alle, der ville reagere som Jørgen, og i Søren Pilmarks nænsomme portrættering af den bedrageriske pater familias får den dårlige samvittighed et behagelig troværdigt ansigt. Til sammenligning fremstår arbejdskollegerne mere stereotype og gennemskuelige i deres karakteropbygning, og f.eks. Bjarne Henriksens sympatiske, handlekraftige bulderbasse og Thomas Bo Larsens primitive gavflab er efterhånden ret fortærskede skikkelser i dansk film. Det afholder dem dog ikke fra at have nogle små gyldne punchlines i ny og næ, ligesom Anders Hoves uimodståeligt pessimistiske vrøvlehoved, der fuldstændigt stjæler billedet i adskillige scener.


Copyright:
Nordisk Film - Erik Aavatsmark
Underspillet underholdning
Lotto serveres som en alvorlig komedie med et stænk samfundskritik og en eftersmag af kompetent moraliseren. Den slår dog ikke for stort brød op, for filmen lykkes takket være en underspillet komisk tilgang, som også giver plads til en større emotionel spændvidde uden at tabe underholdningsværdi. Det er ikke så voldsomt, frækt og eksplicit anrettet som hos en Anders Thomas Jensen – heldigvis, for de små humoristiske armbevægelser virker både skarpe, nærværende og morsomme. Filmens eneste rigtige fejltrin er en lidt for ukonsekvent, søgt slutning og en mærkværdig Morricone-lignende musikside, men det til trods kan man roligt satse lidt penge på Lotto og være sikker på gevinst.
 
DVD-vurdering
Hurtigt overstået ekstramateriale med fraklip, et par slettede scener uden yderligere forklaring og en bag kameraet. Filmen er dog også tekstet på engelsk, så man har mulighed for at indvie fremmedsprogede i den særlige danske Lotto-kultur.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (7 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Gratis...
19-10-2009 17:12
www.lotto24.dk

jkcarlo
27-2-2007 02:48
endnu en film i rækken af danske middelmådige film. det er ikke som i firserne, hvor der virkelig blev lavet kvalitet.
** (to af seks stjerner)

maria lind og ditte sand
26-2-2007 11:55
vi er to utrolige dejlige piger som ønsker at være medlem af ørkenen-sønner og alle de andre ting som søren pilmark er medlem i alser vi er maga fan af ham.
nå men vi synes at filmen er rigtig god hvis man kunne ville vi gi 1000 stjerner men det kan man desvære ikke.men vi har ga alser 5 stjerner.men hvis der er nogen der synes at vi er noget jer så skal i vide at vi bor i århus 8210.v men ses ps vi vil være skuespiller fordi vi er vild med søren pilmark hej hej

tille
16-12-2006 13:05
En film jeg havde set frem til.Og hvilken skuffelse 2/6. Mage til dårligt skuespil fra en del af skuespillerne. Vi sad faktisk og snakkede om hvis det havde været en film fra usa,italien,sverige osv. så havde vi da slukket før tid.

Liv
2-9-2006 16:28
Ja, En rigtig dejlig film med mange gode skuespillere syntes jeg


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Sicario 2: Soldado19/7
Mamma Mia! Here We Go Again19/7
Landet af glas19/7
Skyscraper12/7
Under træet5/7
Ant-Man and the Wasp4/7
Du er den28/6
Hereditary28/6
Far til fire i solen28/6
Huset ved havet28/6
Flere bio-anmeldelser
 
The Shape of Water16/7
Game Night13/7
Molly's Game6/7
Black Panther2/7
Den skjulte tråd29/6
Coco22/6
De originale21/6
Darkest Hour14/6
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem af de følgende skuespillere lavede sin lettere afklædte filmdebut i softcore-filmen The Party at Kitty and Stud’s?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google