CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Angel-A

Produktionsland:
Frankrig

Produktionsår:
2005

Manuskript:
Luc Besson

Producere:
Luc Besson

Fotograf:
Thierry Arbogast

Klipper:
Frédéric Thoraval

Komponist:
Anja Garbarek

Censur:
Tilladt for alle over 11 år

Distributør:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(11 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
15-09-06:
Luc Besson går på pension
23-08-05:
Ny, hemmelig film fra Besson
29-06-05:
Besson invaderer Thailand
19-10-04:
Besson instruerer animations-film
 
Anmeldelser:
03-08-17:
Valerian and the City of a Thousand Planets
04-02-15:
Lucy
22-09-14:
3 Days to Kill
11-09-12:
The Lady
10-01-12:
Colombiana
26-07-10:
From Paris With Love
09-06-09:
Taken
18-10-06:
Bandidas
27-09-05:
B-13
16-08-00:
Jeanne D'Arc
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
16:9, 2.35-1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Ukendt
Angel-A

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Komedie, Romantik
Varighed:91 minutter
Instruktør:Luc Besson
 
Anmeldelsesdato:19-02-2007
Medvirkende:Som:
Jamel DebbouzeAndré
Rie RasmussenAngel-A
Gilbert MelkiFranck
Serge RiaboukinePedro
Akim ChirLe chef des malfrats
Eric BallietGarde du corps Franck

Himlen over Paris
 
Hvad gør man, hvis ens impulsive selvmord fra en af den franske hovedstads blændende smukke broer, bliver forpurret af en langbenet skønhed i en kjole, der gør fantasien arbejdsløs? Og hvad stiller man dog op, når hun efterfølgende følger en i tykt og tyndt for at få ens nedtrykte sindstilstand ændret til noget mere positivt? Det behagelige dilemma finder André sig i, da han prøver at flygte fra en omfattende spillegæld, men i stedet ender med at finde sig selv og sin fortabte selvtillid i selskab med Angel-A i danske Rie Rasmussens skikkelse.


Copyright:
Nordisk film
Luc Besson forsøger at genopfinde sig selv, i en modnet udgave af hans gamle "cinema-du-look"-mester fra midten af 80’erne, hvor han var med til at udstikke nye veje for filmbilledets udseende. Siden den ambitiøse, men ikke fuldt forløste Jeanne D’Arc-film The Messenger har Besson holdt sig i forfatterens og producentens rolle og været et sikkert fundament i arbejdet med at opbygge en fast produktion af franske actionfilm, hvoraf vi har nydt bl.a. Taxi, The Transporter og en række Jet Li-produktioner i de danske biografer.

Med Angel-A er det tydeligt, at han gerne vil væk fra den veldrejede genrefilm og give et personligt bud på en dannelseshistorie med et let metafysisk lag, hvor himmelsk indblanding i jordiske liv er helt systematiseret. Det er en sød og uskyldig historie, hvor vores hovedpersons moral og selvbillede bliver udfordret adskillige gange i selskab med den handlekraftige Angel-A, mens de vandrer rundt i en næsten mennesketom storby. Billederne, som leveres af rutinerede Thierry Arbogast, er underskønne sort/hvide motiver af Paris akkompagneret af en spæd morgensol, og de kan i sig selv sælge filmen, men når Besson og hans personer har basket med vingerne for sidste gang, er der ikke noget nævneværdigt, der bliver hængende fra dette gennemcharmerende, men også lige lovlig tynde og vældig sludrevorne eventyr.
 
DVD-vurdering
Ekstramaterialet anmeldes ikke.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (2 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Jeon
2-4-2014 02:14
Hey Youtube team, I'm having a relaly big problem with another user and i need help dealing with situation, because blocking him did not help. Theres this guy name coolsoundblast who has dedicated his entire channel to attacking this one user whos not even 10 years old. He makes fun of the boys spelling, grammar, life, and hobbies and the boy is relaly having a tough time. I am not the boy. I am a person trying to defend him from these relentless attacks. The boy has done some bad things but he is trying to make up for them, but this guy won't let it go. He has now turned his attacks on me for defending the kid. I did not do anything to hurt the guys feeling, all I did was told him to leave the kid alone. Could you please help me out with this?

Zenia
15-3-2007 14:43
Luc Besson har lavet LANGT bedre film! Angel A er middelmådig underholdning, hvor intet i filmen er dybere end sjatten i en tom kaffekop.


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
69 Minutes of 86 Days17/8
Hjemme i Verden17/8
Superswede: En film om Ronnie Peterson17/8
Patriarken17/8
Lys i mørket17/8
The Big Sick17/8
The Dark Tower17/8
Danserinden10/8
Annabelle 2: Skabelsen10/8
Fortiden foran os10/8
Flere bio-anmeldelser
 
Ghost in the Shell11/8
Kong: Skull Island8/8
T2 Trainspotting28/7
20th Century Women25/7
Logan24/7
La La Land17/7
A Cure for Wellness10/7
The Great Wall4/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilket år blev Technicolor introduceret?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google