CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
The Devil Wears Prada

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2006

Manuskript:
Aline Brosh McKenna, Don Roos

Producere:
Wendy Finerman

Fotograf:
Florian Ballhaus

Klipper:
Mark Livolsi

Komponist:
Theodore Shapiro

Censur:
Tilladt for alle

Distributør:
SF Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(100 stemmer)

Links
Filmens officielle danske hjemmeside

Læs også...
Nyheder:
17-12-06:
Årets Golden Globe-nomineringer
04-11-05:
Rollen som Austen går til amerikansk prinsesse
29-06-05:
Hathaway arbejder for djævelsk Streep
 
Anmeldelser:
25-12-10:
Burlesque
19-04-10:
The September Issue
10-02-10:
Young Victoria
14-12-09:
Sunshine Cleaning
11-07-08:
Mamma Mia!
20-02-07:
A Prairie Home Companion
06-09-06:
Kærester
27-04-05:
The Manchurian Candidate
14-02-05:
Magiske Ella
01-09-03:
The Hours
05-08-03:
Orkidé-tyven
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
16:9, 1.85-1

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Kommentarspor, slettede scener, featuretter, trailers
The Devil Wears Prada

Anmeldt af:Søren Langelund
Genre:Komedie, Drama
Varighed:109 minutter
Instruktør:David Frankel
 
Anmeldelsesdato:26-03-2007
Medvirkende:Som:
Meryl StreepMiranda Priestly
Anne HathawayAndy Sachs
Emily BluntEmily
Stanley TucciNigel
Adrian GrenierNate
Tracie ThomsLilly
Se komplet creditliste her

Den djævelsk uimodståelige overflade
 
Som chefredaktør på New Yorks mest trendsættende magasin "Runway" er Miranda Priestly (Meryl Streep) dronningen af den feterede modeverden. Alle de nye designs – fra den mest eksklusive haute couture-kollektion til de simpleste accessories – træder deres børnesko på hendes skrivebord, hvor hun med velplejet, men hård hånd nænsomt udvælger tøjet, som skal pryde det næste nummer af hendes magtfulde magasin. Hun skyr ingen midler for at få sin vilje, og hendes hjerte synes lige så isnende koldt som de altid velfriserede, kridhvide lokker er at se på. Så da den ihærdige, men utjekkede Andrea (Anne Hathaway) ved en tilfældighed bliver Mirandas nye assistent, får pigebarnet forståeligt et kulturchok af dimensioner, og hun synes helt og aldeles malplaceret i denne benhårde og overfladiske branche.


Copyright:
Fox Film
Den eftertragtede glitter
Jobbet som assistent for Miranda er dog et af byens mest eftertragtede, så Andrea kæmper mod sin godhjertede, afslappede natur, og beslutter sig for mod alle odds at blive modedivaens bedst tænkelige assistent. Dette betyder dog, at hun må revidere sin opfattelse af livet og modellere sig selv om i Mirandas billede, hvilket bestemt ikke falder i god jord hos vennekredsen eller kæresten. For godt nok bliver den grimme ælling en smuk svane, men er den glatte overflade de mange ofre og faldgruber værd?

Forfængelig facade
Lad det være sagt med det samme: The Devil Wears Prada kan ikke prale af den mest originale historie, og sjældent kradser den sig ned under overfladen på sine karakterer. Men i dette tilfælde er det præcis den glamourøse, forfængelige facade der er drivkraften både person- og miljøskildringen, og heldigvis forfalder manuskriptet ikke til f.eks. at bedrage sine karakterer ved at gøre dem for elskværdige eller kunstigt dybsindige. For som Mirandas kreative sparringspartner så rammende ironisk siger det, så er det jo ikke ønsket om indre skønhed, der er skyld i modebranchens daglige milliard-omsætning.


Copyright:
Fox Film
Streep er oplevelsen
The Devil Wears Prada havde dog næppe været nogen særlig bemærkelsesværdig komedie, hvis ikke det havde været for (endnu) en skelsættende skuespilsopvisning af Meryl Streep. Meget skal gå galt, hvis ikke hun til februar modtager hendes 14.(!) Oscar-nominering, for det er de færreste film som i den grad bæres af én hovedrolle, som det her er tilfældet. Det er Streeps underspillede portrættering af den morderligt modbydelige Miranda, der både leverer størstedelen af morskaben hos publikum, og kreerer interessen for Andys kvaler i en ellers ret banal identitets-søgende fortælling. Det er kort sagt Streep, der er oplevelsen.

Morsom indføring i modeverdenen
Man kan sagtens skyde filmen i dens højhælede sko for at forsøge at beskrive det moderne, arbejdsstressede overflade-samfund på en let søgt måde, men den lette sarkasme er hele vejen igennem yderst underholdende, selvom det bestemt ikke er stor kunst. For fashion-holics og kvinder generelt er dette næsten et 'must see', og for alle os andre venter der en morsom og brutal indføring i den nådesløse modeverden, der oven i købet føles overraskende ægte skildret. Bestemt anbefalelsesværdig.
 
DVD-vurdering
Kommentarspor, slettede scener og en hel række af smådokumentarer om arbejdet med filmen - det er faktisk slet ikke så tosset endda.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (9 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Amanda
19-8-2007 18:03
Rigtig go' film - I feel sorry for the people who haven't seen it ! ;o

jkcarlo
10-8-2007 22:10
af feel good movies er the devil wears prada i den absolut gode ende

filmen er vellavet og underholdende og både hataway og streep er meget velspillende

modebranchen har aldrig været mere aktuel og derfor skal denne film uden tvivl klare sig godt med sit budskab om at være tro mod egne værdier og finde sit ståsted i en barsk konkurrence præget tilværelse

***** (fem af seks)

Charlotte
26-3-2007 20:40
God film - den levede fint op til mine forventninger .

4/6

cHANGEaRTIST
15-2-2007 14:06
Jamen; er det ikke lige det - vi vil - som forbrugere - bruge en masse økonomi på
Den djævelsk uimodståelige overflade
der beviser i mange tilfælde et sønderrevet indre
FIREBALL

fuhaifeng
4-2-2007 19:29
ja sangen hedder Suddenly I See med KT Tunstall


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Sicario 2: Soldado19/7
Mamma Mia! Here We Go Again19/7
Landet af glas19/7
Skyscraper12/7
Under træet5/7
Ant-Man and the Wasp4/7
Du er den28/6
Hereditary28/6
Far til fire i solen28/6
Huset ved havet28/6
Flere bio-anmeldelser
 
The Shape of Water16/7
Game Night13/7
Molly's Game6/7
Black Panther2/7
Den skjulte tråd29/6
Coco22/6
De originale21/6
Darkest Hour14/6
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem spillede Diane Venoras datter i Heat?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google