CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Night on Earth

Produktionsland:
USA, Frankrig, UK, Tyskland, Japan

Produktionsår:
1991

Manuskript:
Jim Jarmusch

Producere:
Jim Jarmusch

Fotograf:
Frederick Elmes

Klipper:
Jay Rabinowitz

Komponist:
Tom Waits

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Criterion Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
Der mangler 2 brugerkarakterer, før brugernes vurdering vises.

Læs også...
Anmeldelser:
09-03-17:
Gimme Danger
05-01-17:
Paterson
03-04-07:
Mystery Train
03-04-07:
Down by Law
03-04-07:
Stranger Than Paradise
03-04-07:
Permanent Vacation
03-04-07:
Dead Man
 


DVD-specifikationer
Billedformat:


Lyd:


Ekstra materiale:
Night on Earth

Anmeldt af:Kenneth McNeil
Genre:Komedie, Drama
Varighed:123 minutter
Instruktør:Jim Jarmusch
 
Anmeldelsesdato:03-04-2007
Medvirkende:Som:
Gena RowlandsVictoria Snelling
Winona RyderCorky
Armin Mueller-StahlHelmut Grokenberger
Giancarlo EspositoYoYo
Rosie PerezAngela
Isaach De BankoléDriver - Paris
Se komplet creditliste her

I nattens tavse himmelstræben
 
I New York en forarmet mand, i Los Angeles en yuppie casting-agent. I Rom en præst, i Paris en blind kvinde – og i Helsinki en gruppe fulde finner. De er kunderne og dermed i centrum, men aldrig mere end deres lejesvende; de fem vidt forskellige taxichauffører.

Night On Earth fra 1991 er på én og samme tid en overraskende, et opsigtsvækkende brud med Jarmusch’ tidligere fokus på ét sted, de hverdagsagtige temaer og det forholdsvist lineære - og samtidig en naturligvis forlængelse af den alsidige instruktørs tidlige arbejde med kort- og episodefilm (især selvfølgelig Coffee and Cigarettes-filmene).

Mere ambitiøs? Ikke nødvendigvis – men i sit afsæt dog mere abstrakt. Der leges med tid og rum, social klasse, individ og gruppe i hver af de fem historier, der i sig selv rummer historier: De finske passagerer fortæller om deres vens forfærdelige dag for blot at blive overtrumfet af deres chaufførs sørgmodige, grusomt sørgmodige, egenhistorie; i taxien i Rom lader chaufføren (Roberto Benigni i sit es) hånt om god etikette og fylder sin passagers ører med vilde historier om seksuelle eksperimenter.

Et øjeblik tragisk, det næste komisk. En gennemgående fornemmelse af menneskers pendulsvingninger i mellem det søde og det bitre løfter Night on Earth op over den typiske episodefilm. Svært velspillet og blot endnu bedre skrevet. En lille perle om tidens vilkårlige kår og nattens fristed.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Kingsman: The Golden Circle21/9
Kærligheden flytter ind21/9
Paula21/9
LEGO Ninjago filmen21/9
I min datters navn21/9
Paris må vente21/9
Borg14/9
God's Own Country14/9
En fremmed flytter ind14/9
American Assassin14/9
Flere bio-anmeldelser
 
Guardians of the Galaxy Vol. 211/9
Fast & Furious 88/9
Smølferne: Den hemmelige landsby28/8
The Salesman25/8
Loving21/8
Elle18/8
Life15/8
Skønheden og udyret14/8
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem af de følgende skuespillere lavede sin lettere afklædte filmdebut i softcore-filmen The Party at Kitty and Stud’s?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2017 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google