CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Crank

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2006

Manuskript:
Mark Neveldine, Brian Taylor

Producere:
Michael Davis
Gary Lucchesi
Tom Rosenberg
Skip Williamson
Richard S. Wright

Fotograf:
Adam Biddle

Klipper:
Brian Berdan

Komponist:
Paul Haslinger

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
Nordisk Film

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(21 stemmer)

Læs også...
Anmeldelser:
09-08-18:
The Meg
09-10-15:
Spy
08-12-14:
The Expendables 3
31-07-13:
Parker
27-06-12:
Ghost Rider 2
03-08-11:
The Mechanic
01-02-11:
Jonah Hex
07-01-11:
The Expendables
28-03-10:
Gamer
01-07-09:
Crank: High Voltage
01-11-07:
Revolver
17-05-06:
Transporter 2
15-02-05:
Final Call
11-02-04:
The Italian Job
03-06-03:
The Transporter
20-08-02:
The One
20-06-01:
Snatch
 


DVD-specifikationer
Billedformat:
16:9, 1:1.77

Lyd:
Dolby Digital 5.1

Ekstra materiale:
Trailers
Crank

Anmeldt af:Kenneth McNeil
Genre:Action
Varighed:84 minutter
Instruktør:Mark Neveldine
Brian Taylor
 
Anmeldelsesdato:26-04-2007
Medvirkende:Som:
Jason StathamChev Chelios
Efren RamirezKaylo
Amy SmartEve
Dwight YoakamDoc Miles
Jose Pablo CantilloVerona

Med mord i øjnene – og døden i hælene
 
"You stop... you die." Sjældent har en tagline været mere koncist præcis. Der er nemlig dømt mere end almindeligt hårde tømmermænd for lejemorder Chev Chelios (Jason Statham), da han en morgen vågner svimmel, træt og næsten ude af stand til at bevæge sig. Et videobånd fra gangsteren Ricky Verona (Jose Pablo Cantillo) forklarer, at denne har forgiftet ham, og at han kun har én time tilbage. Kun ved at holde pulsen oppe kan han forlænge sit liv. Og kun ved at få hævn over Ricky og dennes kumpaner kan han opnå sjælefred. Hvad stikker dybest? Giften eller hævntørsten?

Carpe diem-vendetta
Speed i blodet og Die Hard-løsninger ved hånden, altså. En slags carpe diem-vendetta: Få det bedste ud af dine sidste timer – dræb så mange af dine fjender som muligt! Skamløst kalkuleret hvad-nu-hvis-action på et så outreret præmis, at (nød)løsningerne anvendt af Chev til at holde sin puls oppe og dermed sig selv i live ligefrem synes rimelige: At sniffe coke fra et toiletgulv, at tvinge en sygeplejer på et hospital til at give ham elektrisk stød, at dyrke sex på åben gade foran hundredvis af mennesker osv., osv. Hver udskejelse mere bizar end den foregående. Ud af beskidte natklubber ind på hospitaler hjem forbi hans kæreste og videre følger vi Chev. Af sted, af sted med mord i øjnene og døden i blodet.

Stilforvirring og -fornyelse
Skiftevis skæve, uskarpe og slow-billeder, både almindelige og inverterede farver, close-ups af Chevs hjerte i gallop og i trav samt dristige skift mellem hård rock og afslappet folkmusik (bl.a. "Everybody’s Talkin’" der intertekstuelt kækt peger på Schlesingers afdæmpede Midnight Cowboy) er blot nogle af de stilistiske virkemidler. Et sted i mellem Tony Scotts MTV-stil og en gavflabs parodi på dette. Den virkelige force er imidlertid, at Crank aldrig bliver for useriøs, og at man dermed spændt følger hvert af Chevs spring, slag og skud på den umulige mission tværs i gennem storbyen. En tour de force i drengerøvsunderholdning sprængfyldt med mindeværdige scener: Et blowjob under en biljagt på den farlige side af 150 km/t, en grum omgang masochistisk selvtortur med et vaffeljern. De står nærmest i kø.

En allerhelvedes adrenalintur
Ofte undervurderede Jason Statham er med overlegne, hævede øjenbryn, et djævelsk smil og vanlig adræthed perfekt som lejemorderen Chev, mens det debuterende instruktørpar Mark Neveldine og Brian Taylor imponerer med deres vekslen mellem vilde stunts og små one-liners. End ikke kærlighedshistorien trækker ned, men bliver i stedet – i kraft af Amy Smarts fine forståelse af unge Eve med ben i næsen, men også blondinens berygtede naivitet og dumhed – et frisk pust. End ikke det tiende, elvte eller tolvte stunt bliver for meget. Crank er bankekød til slemme drenge med hjertet helt oppe i halsen. En finger skråt op til døden – og en allerhelvedes adrenalintur lige lukt i helvede!
 
DVD-vurdering
Intet ekstramateriale udover trailers for tre andre film ude på dvd netop nu. Dog bør det nævnes at både billede og lyd står rigtigt godt.

Ekstra materiale:




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (1 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Rebekka
19-1-2009 17:10
Den er seriøt sjov den her film (:


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Det tredje mord16/8
The Equalizer 216/8
Nancy16/8
The Spy Who Dumped Me16/8
The Meg9/8
Mission: Impossible - Fallout2/8
Hotel Artemis26/7
Sicario 2: Soldado19/7
Mamma Mia! Here We Go Again19/7
Landet af glas19/7
Flere bio-anmeldelser
 
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
The Florida Project17/7
The Shape of Water16/7
Game Night13/7
Molly's Game6/7
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri3/7
Black Panther2/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem spiller Qui-Gon Jinn i Star Wars: The Phantom Menace?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google