CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
Breach

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2007

Manuskript:
Adam Mazer, William Rotko, Billy Ray

Producere:
Scott Kroopf
Robert F. Newmyer
Scott Strauss

Fotograf:
Tak Fujimoto

Klipper:
Jeffrey Ford

Komponist:
Mychael Danna

Censur:
Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Distributør:
Sandrew Metronome

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(10 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
30-08-05:
Nyt fra Hollywood: Politik, spionage, superhelte og Gud går igen
12-07-05:
To film om 9/11 på vej
 
Anmeldelser:
09-08-16:
Secret in Their Eyes
29-10-10:
Remember Me
20-06-08:
Stop Loss
03-06-05:
Silver City
10-10-01:
AntiTrust
01-08-00:
American Beauty
27-06-00:
Lone Star
 


Bedrag

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Drama, Thriller
Varighed:112 minutter
Instruktør:Billy Ray
 
Premieredato:29-06-2007
Medvirkende:Som:
Chris CooperRobert Hanssen
Ryan PhillippeEric O'Neill
Laura LinneyKate Burroughs
Caroline DhavernasJuliana O'Neill
Gary ColeRich Garces
Dennis HaysbertDan Plesac
Se komplet creditliste her

 
Instruktøren Billy Ray har en fin og velkommen forkærlighed for at beskæftige sig med virkelige historier, ja lad os bare kalde dem skandaler, og ikke mindst de personer, ambitioner og motivationer, der ligger bag handlingerne. I Shattered Glass handlede det om journalistiske forfalskninger og nu er det Robert Hanssen-sagen, der havde været årets begivenhed i USA i 2001, hvis ikke lige september havde bragt terrorangreb og de deraf følgende forandringer i verdensordenen.


Copyright:
Sandrew Metronome
Chris Cooper, en af USA's mest undervurderede skuespillere, er enestående god som den egenrådige og stejle Hanssen, der efter en lang karriere i udenrigstjenesten er blevet forflyttet til en stilling som chef for en intern afdeling i FBI. Opus Dei-katolik med daglige besøg i kirken, en trofast ægtemand og tilhænger af en streng disciplin i arbejdet – men også en spion af den værste slags, som gennem 25 år har solgt informationer om hemmelige agenter og dermed reelt stået for deres død til russerne. Et sammensat og kompliceret menneske, der al sin snuhed til trods ikke helt har gennemskuet, at afdelingen, han er blevet gjort til chef for, er en falsk facade for et omfattende opklaringsarbejde, der er iværksat mod ham.

Til at give førstehåndsberetninger til den veritable hær af efterforskere, der kæmper for at få det afgørende bevis på Hanssens forræderi, udvælges den helt unge Eric O'Neill, som bindes en halv hsitorie på ærmet om, at Hanssen har gjort sig skyldig i seksuelle perversioner på internettet – hvilket i øvrigt også var ganske korrekt – og at han derfor skal afrapportere så meget som muligt om hans gøren og laden. O'Neill fascineres af den stramt disciplinerede modstander, som snarere antager skikkelse af mentor, og ven/fjende-billedet bliver mere og mere uklart.


Copyright:
Sandrew Mteronome
Billy Ray iscenesætter med fin fornemmelse for autenticiteten i dramaet. Bedrag er ikke helt så renskåret som Shattered Glass, der næsten havde et dokumentartisk præg, men er til gengæld en mere helstøbt film. Ryan Phillippe som Eric O'Neill kan ikke hamle op med Chris Cooper i nærvær og tilstedeværelse, men sammensætningen af de to skaber en fin dynamik i en historie, der i langt højere grad handler om personerne bag spionsagen og dens opklaring end den handler om selve spionhandlingerne – som ret beset består af mange kedelige timer ved en fotokopimaskine. Dermed skriver Bedrag sig ind i den nye trend i spionfilm-genren, der nedtoner de nervepirrende spændingsscener (Bedrag har dog en god, helt klassisk en af slagsen), og i stedet kigger bag cottoncoaten og de store solbriller for at beskrive de mennesker, der kan klare at leve med så store hemmeligheder for dem selv og deres nærmeste. Selv facadespionen over dem alle – James Bond – er hoppet på bølgen og har startet historien om agenten forfra for at få personkarakteristikken på plads. I Bedrag lykkes den vinkling gennem godt håndværk og om end mindre i format, så er Billy Rays film klart mere vellykket end forårets The Good Shepherd, der gerne ville spille på mange af de samme tangenter.
 
Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Der er endnu ingen kommentarer.

 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
The Predator13/9
The Seagull13/9
Mod solnedgangen13/9
In the Aisles6/9
Den dag på stranden6/9
The Raft5/9
Ordets magt30/8
Mile 2230/8
De Utrolige 230/8
Lykke-Per30/8
Flere bio-anmeldelser
 
Peter Kanin3/9
Avengers: Infinity War31/8
Rampage Out of Control27/8
A Quiet Place24/8
Ready Player One17/8
Pacific Rim Uprising13/8
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvem har komponeret musikken til Gladiator?
 
Test din filmviden her© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google