CinemaZone.dkBiografDVDUSAEuropaDanmarkVerdenDebatforum
 Nyheder - Anmeldelser - Artikler - Arkiv - Forside
  Søg

Ekstra credits
Originaltitel:
No Country for Old Men

Produktionsland:
USA

Produktionsår:
2007

Manuskript:
Ethan Coen, Joel Coen

Producere:
Ethan Coen
Joel Coen
Scott Rudin

Fotograf:
Roger Deakins

Klipper:
Ethan Coen
Joel Coen

Komponist:
Carter Burwell

Censur:
Tilladt for alle over 15 år

Distributør:
UIP

Din mening
Har du set filmen? Hvad synes du om den?

Brugernes dom
(97 stemmer)

Læs også...
Nyheder:
25-02-08:
Oscar-vinderne 2008
19-02-08:
Kritikerpriser fra Canada
12-02-08:
Filmpriser fra Englands kritikere
11-02-08:
PGA og WGA går til Old Men
11-02-08:
Bafta Awards 2008 - vinderne
29-01-08:
Screen Actors Guild Awards - vinderne!
28-01-08:
Joel & Ethan Coen vinder Directors Guild
23-01-08:
Oscar-nomineringerne 2008
21-01-08:
Priser fra Online-kritikerne
16-01-08:
Bafta-nomineringerne 2008
15-01-08:
Writers Guild nomineringerne
14-01-08:
Vinderne af Golden Globes 2008
07-01-08:
National Film Critics elsker There Will Be Blood
06-01-08:
Joel og Ethan vinder og vinder!
06-01-08:
Mere hæder til Joel & Ethan Coen
22-12-07:
Kritikerpriser fra Californien
21-12-07:
Screen Actors Guild nomineringer 2008
19-12-07:
Satellite Awards 2007
17-12-07:
AFI's Top 10 for 2007
13-12-07:
Kritikerpriser fra New York og Los Angeles
06-12-07:
National Board of Review vindere 2007
 
Anmeldelser:
25-10-12:
Skyfall
27-04-11:
Biutiful
27-04-09:
W.
05-12-08:
W.
21-04-04:
Intolerable Cruelty
06-01-03:
The Man Who Wasn't There
06-06-01:
O Brother, Where Art Thou?
 
Artikler:
22-02-08:
Oscar 2008 - bedste instruktion?
19-02-08:
Oscar 2008 - bedste mandlige birolle?
 

Læs også...
I temaet 2008s bedste film:
 
The Dark Knight
There Will Be Blood
Lars and the Real Girl
Lad den rette komme ind
Soning
Juno
In Bruges
Frygtelig lykkelig
Wall E

No Country for Old Men

Anmeldt af:Frederik Asschenfeldt Vandrup
Genre:Drama, Krimi
Varighed:122 minutter
Instruktør:Joel Coen
 
Premieredato:07-03-2008
Medvirkende:Som:
Tommy Lee JonesEd Tom Bell
Javier BardemAnton Chigurh
Josh BrolinLlewelyn Moss
Woody HarrelsonCarson Wells
Kelly MacdonaldCarla Jean Moss
Garret DillahuntWendell
Se komplet creditliste her

Hvilested for dinosaurer
 
Tiderne skifter, vanerne ændrer sig – og verden består af dem, der hurtigt omstiller sig, og dem, der stædigt forbliver den samme. Coen-brødrene vandt årets vigtigste Oscar-priser for deres fremstilling af netop denne konflikt – heldigvis i klassiske Coen-klæder og ikke som tør dokumentar.


Copyright:
UIP
De stoute kæmper i No Country for Old Men kommer i vidt forskellige skikkelser. Der er den bundhæderlige sherif, der forsøger at forstå den moderne verdens mangel på ære og integritet og som indser behovet for, ikke bare som voksen, men som decideret pensionsmoden, at have et fast holdepunkt, et forbillede i tilværelsen. Vi har også den stædigt kæmpende, men knapt så succesfulde udgave af den amerikanske drøm, der driver omkring med et solidt våben og nedlægger antiloper, bor i en trailer med den tilsvarende illusionsløse kæreste og håber på, at chancen melder sig – og så har vi filmens fascinerende centrum, lejemorderen, der nok tager moderne og opfindsomme midler i brug, men som stadig ærer gamle principper om ære og retskaffenhed midt i en bølge af mord og kynisme.

Med klassisk Coensk evne for at gøre det bizarre almindeligt serverer de historien, smukt adapteret fra Cormac McCarthys roman, om Llewelyn Moss (vores fallerede drøm), som under en jagt falder over det blodige resultat af en mislykket narkohandel. Sammen med narkoen finder han også en kuffert fuld af penge. Måske det nådesblik fra det høje, som han havde håbet på hele livet. Kynisk tager han pengene, men kynismen rækker ikke langt nok, for i ly af natten tager han tilbage til åstedet med en flaske vand til en stærkt såret overlevende. Her bliver han opdaget af bagmændene og deres håndlangere, og selv om han med nød og næppe slipper væk, så får de hans identitet fra hans truck – og så slippes den kyniske lejemorder Anton Chigurh løs på en jagt, der må få en blodig udgang. Men det er vitterligt ikke et land for gamle mænd, og da både morder og flygtning er af den gamle skole – og sheriffen, der prøver at finde hoved og hale i alle de mange lig, der flyder i deres kølvand, er af samme årgang, så kan den moderne verden sagtens nå at spille alle involverede et puds.


Copyright:
UIP
Instruktionen er skarpt skåret og præcis som en kirurgs instrumenter. Der er absolut intet fyld på No Country for Old Men, og det klæder den umådeligt. Det kunne være blevet en svulmende nostalgisk hyldest til ”tiden som den var engang”, men i stedet får vi historien serveret nøgternt og samtidig med al den æstetiske sans, som Coen-brødrene naturligvis er eksponent for. Som Oscar-vinder lægger den sig op af Clint Eastwoods Million Dollar Baby, der ligeledes var trimmet til perfektion, og man kan kun glæde sig over No Country for Old Mens evne til at ramme dybere end den enkle forfølgelseshistorie på en kuffert med penge. De gamle mænd er stolte forkæmpere for en svunden tid, men snarere forvirrede individer, der bruger den sammenknytte stolthed som et absolut sidste værn mod en ny verden, de ikke ved, hvordan de skal navigere i. Joel Coen & Ethan Coen er tæt på deres bedste – og så er de altid en fornøjelse at løse billet til.
 




Deltag i debatten:
Navn:
Indlæg:

Seneste kommentarer: (17 i alt - Læs alle)
 
ForfatterIndlæg
Carsten
3-9-2008 17:51
Så fik jeg endelig set den. Jeg er ikke imponeret. Mon ikke den giver sig ud for lidt mere end den er? Gode navne og overfortolkninger (som Frederiks ovenfor) gør det ikke til et topstjernefilm.

Rasmus
19-4-2008 12:20
Så fik jeg den set... Jeg syntes den er fantastisk. At give den 3 stjerner vil i mine øjne være dybt useriøst. At sige plottet er simpelt, og dømme filmen efter det, er da at have set filmen på et fuldstændigt banalt plan. Det er en dyb film, og den er fremragende på alle fronter: skuespillet er helt i top, stemningen er forrygende, plottet er simpelt -ja- men også spændende. Kompleksitet er ikke et mål i sig selv. Jeg vil give 6 stjerner for en fremragende oplevelse.

Nuff said
29-3-2008 18:17
ConAN-brødrene? Du har vist set for meget Arnold på det seneste!

Nuff said

(Som dog er enig i, at NCFOM er overvurderet, men ville dog give 4 stjerner)

DS
29-3-2008 18:16
Den film må være filmverdenens svar på kejserens nye klæder, bare fordi den er lavet af Conan brødrene. Der er så mange løse ender, generelt et spild af 2,5 time.

Nuller
13-3-2008 09:54
Så lær dog at det hedder te i danmark! Ikke the!


 
Tilbage  Til toppen  Send til en ven  Udskriv


Senest anmeldt
Det tredje mord16/8
The Equalizer 216/8
Nancy16/8
The Spy Who Dumped Me16/8
The Meg9/8
Mission: Impossible - Fallout2/8
Hotel Artemis26/7
Sicario 2: Soldado19/7
Mamma Mia! Here We Go Again19/7
Landet af glas19/7
Flere bio-anmeldelser
 
You Were Never Really Here10/8
Red Sparrow20/7
The Florida Project17/7
The Shape of Water16/7
Game Night13/7
Molly's Game6/7
Three Billboards Outside Ebbing, Missouri3/7
Black Panther2/7
Flere dvd-anmeldelser
 

Quiz
Hvilke tre Joel Schumacher-film har Colin Farell spillet med i?
 
Test din filmviden her



© CinemaZone.dk I/S 2000-2018 - Om CinemaZone.dk - Skribenter - Annoncering
 
Sg p Google